Om EPSO

Forside > Om EPSO

EPSO – vejen til job i EU

 

img_9490_x300.jpg

EU Careers Office in Brussels
Media Folder: 

EPSO tjener EU's institutioner ved at sørge for hensigtsmæssige og effektive udvælgelsesprocedurer af høj kvalitet, som gør institutionerne i stand til at ansætte den rette person til det rette job på det rette tidspunkt. Få et fuldt overblik over, hvordan EPSO fungerer, i vores video!

EPSO er et interinstitutionelt kontor med ansvar for at udvælge personale til alle EU's institutioner og agenturer, herunder Europa-Parlamentet, Rådet, Europa-Kommissionen, Domstolen, Revisionsretten, EU-Udenrigstjenesten, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg, Regionsudvalget, Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse og Den Europæiske Ombudsmand. Den enkelte institution ansætter sine medarbejdere fra den pulje af ansøgere, som EPSO har udvalgt.

Siden starten i januar 2003 har EPSO udviklet sig til at blive et topmoderne center for personaleudvælgelse til EU-institutionerne, som hele tiden er på forkant med udviklingen. For at sikre at EU-institutionerne ansætter de bedste kandidater til at arbejde med de krævende udfordringer, som Europa står over for, holder vi i EPSO hele tiden øje med tendenserne på arbejdsmarkedet, udvider vores sociale netværk og udveksler regelmæssigt bedste praksis med internationale organisationer som FN og Den Afrikanske Union.

EPSO har nogle af de bedste metoder til testning af ansøgere. I de seneste år har vi i vores testning bevæget os væk fra de videnbaserede prøver og i retning af simuleringer af almindelige arbejdssituationer, hvor vi vurderer ansøgernes generelle kompetencer. Disse vurderinger er i stigende grad interaktive og forbedres løbende. Blandt de seneste nyskabelser kan nævnes en computerbaseret test i e-mailindbakke og samtaler via videoopkald.

Denne stræben efter at levere det bedste inden for personaleudvælgelse og vores nyskabelser på testområdet er blevet anerkendt af testorganer verden over, og EPSO inviteres jævnligt til at tale på konferencer. EPSO overholder desuden den internationale standard ISO 10667 for levering af vurderingsydelser, og vi vil i løbet af de kommende år arbejde på yderligere at mindske den tid, det tager at gennemføre en udvælgelsesprocedure.

EPSO behandler i dag i gennemsnit 50 000 ansøgninger om året til omkring 1 500 stillinger. Vores test udføres som de eneste i verden på 24 sprog. Hvis du vil have en smagsprøve på den type af test, EPSO udvælger ansøgere med, kan du prøve vores testeksempler.

De mange ansøgninger, som EPSO modtager hvert år, skyldes bl.a. vores velansete "Employer Value Proposition", som giver ansøgerne valget mellem et væld af forskellige jobtyper, muligheden for at arbejde i udlandet og et interessant og udfordrende arbejde, der har betydning for millioner af EU-borgeres hverdag. Ifølge det førende rekrutteringsforskningsinstitut Trendence Graduate Barometer ligger EU-institutionerne faktisk højt på listen over Europas 100 bedste arbejdsgivere, og takket være EPSO's brandinginitiativer tildelte den belgiske afdeling af det hollandske multinationale HR-konsulentfirma Randstand Holding NV i 2015 Europa-Kommissionen førstepladsen blandt arbejdsgivere det år.

EPSO arbejder også tæt sammen med institutionerne for at forbedre ansættelsesproceduren for de personer, der består udvælgelsesprøven - og gøre hele systemet mere åbent og brugervenligt.

Besøg Europa-Kommissionens website for at finde information om møder afholdt af EPSO's direktør