Despre EPSO

Acasă > Despre EPSO

EPSO: o punte între cei mai talentați candidați și instituțiile UE

 

Misiune

Principala misiune a Oficiului nostru este de a răspunde nevoilor de recrutare ale instituțiilor UE. Pentru aceasta, organizăm concursuri generale și de specialitate și selectăm candidați talentați. Facem așadar legătura între instituțiile UE și cei mai bine pregătiți profesioniști și absolvenți interesați din toată Europa și contribuim la clădirea funcției publice europene actuale și viitoare.

În calitate de oficiu interinstituțional, răspundem de selectarea personalului în principal pentru Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană, Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Curtea de Conturi a Uniunii Europene, Comitetul Economic și Social European, Comitetul Regiunilor, Serviciul European de Acțiune Externă, Ombudsmanul European și Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor. Fiecare din aceste instituții își recrutează personalul de pe lista de candidați selectați în prealabil de noi, echipa EPSO.

 

Viziune

Viziunea noastră este de a pune la dispoziția instituțiilor UE forța de muncă care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Pentru aceasta, organizăm proceduri de selecție eficiente, de înaltă calitate și aplicăm în același timp o abordare inovatoare.

Iată principalele caracteristici ale strategiei noastre:

 • Căutăm să fim proactivi și să reacționăm rapid
 • Adoptăm o atitudine deschisă la nou și ne străduim să ne dezvoltăm permanent capacitatea de a anticipa tendințele în atragerea talentelor
 • Folosim metode de selecție care atrag talente cât mai diverse
 • Oferim un catalog de servicii care reflectă nevoile instituțiilor UE
 • Ne asigurăm că procedurile sunt clare, transparente și accesibile tuturor candidaților. Ne străduim să nu lăsăm loc de motive pentru reclamații. Dacă totuși se întâmplă, în mod excepțional, să le primim, le tratăm în spiritul bunelor practici administrative.

 

Principiile după care funcționăm

Acțiunile viitoare ale EPSO au la bază trei principii care ne vor permite să ne realizăm viziunea:

 • Precizie: Ne străduim să adoptăm cele mai bune metode de selecție, testând competențele adecvate cu testele adecvate. Scopul nostru este de a ajunge la candidații cei mai potriviți și de a le evalua performanța în conformitate cu cele mai bune practici internaționale.
 • Suplețe: Procesele noastre sunt din ce în ce mai modulare și mai adaptabile la nevoile individuale ale instituțiilor UE care recrutează. Pentru aceasta, cerem părerea acestor instituții și efectuăm cu regularitate evaluări interne.
 • Rapiditate: Durata concursurilor EPSO este din ce în ce mai scurtă, și aceasta pentru că am anticipat și consolidat activitatea comisiilor de evaluare și a personalului nostru, am îmbunătățit cooperarea cu instituțiile pe care le deservim și am simplificat procesele de selecție, eliminând elementele birocratice inutile.

 

Valorile noastre

 • Integritate – membrii personalului nostru au încredere unii în alții, acționează cu onestitate și bunăvoință și țin întotdeauna cont de interesele serviciului și ale instituțiilor.
 • Profesionalism – organizăm proceduri de selecție într-un mod echitabil și eficient, folosind cele mai bune practici, iar personalul nostru devotat și înalt calificat garantează calitatea serviciilor noastre și se asigură că instituțiile care ne sunt cliente sunt satisfăcute. Suntem un serviciu inovator și dinamic, care face tot ce poate pentru a-și atinge întregul potențial.
 • Servicii de calitate – ne străduim permanent să le oferim instituțiilor servicii la standarde excelente, în timp util. Pentru a reuși acest lucru, le ascultăm atent și ne îmbunătățim serviciile în funcție de opiniile pe care ni le transmit.
 • Diversitate și respect – diversitatea la care aspirăm pentru personalul UE se reflectă și în cadrul propriei noastre echipe. Îi susținem pe toți colegii, fără să ținem cont de diferențe, și îi încurajăm să depună toate eforturile pentru a atinge obiectivul comun. Principiile care stau la baza relațiilor noastre de lucru sunt atitudinea profesională și respectul.
 • Colaborare – încurajăm colaborarea în cadrul echipei EPSO și în relația cu toate părțile interesate. Construim parteneriate de calitate pentru a ne îmbunătăți performanța în calitate de furnizor de servicii. Utilizăm activ și încurajăm utilizarea platformelor de lucru partajate. Analizând în profunzime toate etapele procesului de selecție, am reușit să corelăm diferiți factori, lucru care ne permite să fim proactivi, să avem o capacitate bună de reacție și să dezvoltăm o cultură a excelenței.

 

Organigramă

Consultați această organigramă pentru a vedea cum este structurat EPSO.

 

EPSO și EU Careers

În prezent, Oficiul prelucrează în medie aproximativ 46 000 de candidaturi pe an, pentru circa 1 300 de posturi. Testele se desfășoară în 24 de limbi, o performanță unică în domeniu.

Informații privind reuniunile dintre directorul EPSO și reprezentanți ai grupurilor de interese.

EPSO gestionează site-ul EU Careers, care conține informații destinate publicului larg cu privire la procedurile de selecție ale UE și la concursurile EPSO, în 24 de limbi. Urmăriți EU Careers pe Facebook, Twitter, LinkedIn și Instagram.

 

Urmăriți videoclipul de mai jos pentru o scurtă prezentare a EPSO: