Despre EPSO

Acasă > Despre EPSO

EPSO, locul unde începe cariera dumneavoastră în instituțiile UE

 

img_9490_x300.jpg

EU Careers Office in Brussels
Media Folder: 

EPSO le oferă instituțiilor europene proceduri de selecție eficiente și de calitate, care să le permită să recruteze persoana potrivită pentru postul potrivit, la momentul potrivit. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează EPSO, vă invităm să urmăriți acest material video.

EPSO este un oficiu interinstituțional care răspunde de selecția personalului pentru toate instituțiile și agențiile Uniunii Europene, inclusiv pentru Parlamentul European, Consiliul UE, Comisia Europeană, Curtea de Justiție, Curtea de Conturi, Serviciul European de Acțiune Externă, Comitetul Economic și Social, Comitetul Regiunilor, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor și Ombudsmanul European. Fiecare instituție își recrutează personalul de pe lista de candidați selectați în prealabil de EPSO.

Înființat în ianuarie 2003, EPSO a devenit un centru de selecție de top, în evoluție constantă. Pentru a putea recruta candidații cei mai capabili să facă față provocărilor complexe cu care se confruntă Europa, EPSO urmărește îndeaproape tendințele de pe piața muncii, devine din ce în ce mai prezentă pe rețelele sociale și menține contacte regulate cu organizațiile internaționale (de ex. cu ONU și Uniunea Africană) pentru a face schimb de bune practici.

EPSO aplică cele mai moderne metode de evaluare a candidaților. De câțiva ani, examenele nu se mai bazează strict pe cunoștințe, ci mai ales pe simulări ale unor situații concrete care pot fi întâlnite la locul de muncă și care permit evaluarea competențelor generale ale candidaților. Aceste evaluări sunt din ce în ce mai interactive și sunt îmbunătățite constant. Printre cele mai semnificative inovații introduse recent se numără testul „e-tray”, un test de tratare a unor e-mailuri primite pe un calculator din sala de examen, și interviurile video la distanță.

Acest angajament de a viza excelența în domeniul selecției și inovațiile EPSO în materie de testare au fost recunoscute de organisme de evaluare din toată lumea. EPSO are intervenții regulate în cadrul conferințelor de specialitate. EPSO a obținut certificarea pentru ISO 10667, standardul internațional în materie de evaluare a persoanelor la locul de muncă. În anii următori, EPSO va încerca să reducă și mai mult durata procedurilor de selecție.

În prezent, Oficiul prelucrează în medie aproximativ 50 000 de candidaturi pe an, pentru circa 1 500 de posturi. Testarea se desfășoară în 24 de limbi, un element unic în domeniu. Dacă doriți să vedeți ce tip de teste de selecție organizează EPSO, testați-vă utilizând exemplele noastre de teste.

Volumul mare de candidaturi pe care le primește EPSO în fiecare an confirmă calitatea ofertei sale profesionale: o carieră stabilă în funcții variate și posibilitatea de a lucra în străinătate și de a desfășura activități interesante și stimulante, cu impact asupra vieților a milioane de cetățeni europeni. Potrivit Graduate Barometer, un studiu realizat de Trendence, cel mai mare institut de cercetare în domeniul recrutării, instituțiile UE figurează pe primele locuri în topul celor mai buni 100 de angajatori din Europa. În 2015, filiala din Belgia a Randstad Holding HV, o societate neerlandeză multinațională de consultanță în materie de resurse umane, a situat Comisia Europeană în fruntea clasamentului celor mai buni angajatori din anul respectiv – și datorită inițiativelor de branding ale EPSO.

EPSO colaborează îndeaproape cu instituțiile pentru a îmbunătăți procesul de recrutare a laureaților concursurilor generale, astfel încât acesta să devină mai transparent și mai accesibil.

Informații despre reuniunile directorului EPSO