Communicatie

Heeft u een achtergrond in communicatie, dan zijn er tal van functies voor administrateurs (AD) en assistenten (AST) bij de EU-instellingen waarin u een bijdrage kunt leveren op het gebied van pers- en mediagerelateerd werk, websites en publicaties.

Functieomschrijving

Assistenten communicatie zijn actief in een of meerdere sectoren van de interne en externe communicatie en voorlichting. Uw werk kan bestaan uit contacten met de pers, de media en het brede publiek, het opstellen, reviseren en voorbereiden van diverse publicaties, het organiseren van evenementen, het opstellen van informatieve documenten, publicaties, brochures en audiovisuele producten, het beheren van de communicatie via websites en sociale media, het ondersteunen van de analyse van het media-effect van communicatie-activiteiten en het tot stand brengen en coördineren van contacten met betrokken partijen (Publicatiebureau, contractanten enz.).

 

Belangrijkste kwalificaties

U beheerst ten minste twee EU-talen en beschikt over een postsecundaire kwalificatie in communicatie, mediastudies, journalistiek of public relations en, afhankelijk van de procedure, enkele jaren relevante werkervaring, ofwel een diploma secundair onderwijs en, afhankelijk van de procedure, verschillende jaren werkervaring.

Lees meer over de selectieprocedure. U kunt ook onze oefentests proberen.

Zie ook onze informatie over stages.

Functie

Communicatiemedewerkers hebben bij de EU-instellingen zeer gevarieerd werk, van externe communicatie met het brede publiek, inclusief de media en bezoekers, schriftelijke en mondelinge voorlichting aan journalisten, online communicatie, en strategische en crisiscommunicatie.

Uw opdracht kan bestaan uit het opstellen van persberichten, verslagen en teksten voor allerhande media (in uw eigen taal en/of Frans of Engels), het tot stand brengen of onderhouden van contacten met de media, voorlichting over actuele EU-vraagstukken, het volgen en analyseren van het media-effect en het beheren van de online aanwezigheid van de EU, inclusief het voorbereiden en publiceren van nieuwe content.

 

Belangrijkste kwalificaties

U beheerst ten minste twee EU-talen en heeft minstens een diploma in een relevante richting (bekijk de specifieke vereisten in de aankondiging). Daarmee kunt u beginnen in de laagste rang voor administrateurs (rang AD5) en met enkele jaren relevante ervaring kunt u zelfs in een hogere rang beginnen (rang AD7).

Lees meer over de selectieprocedure. U kunt ook onze oefentests proberen.

 

Zie ook onze informatie over stages.