Economie / statistiek

Startseite > Carrièremogelijkheden > Economie / statistiek

Heeft u een achtergrond in economie, wiskunde of statistiek en wilt u zich inzetten voor eerlijke concurrentie en een betere levensstandaard in Europa, dan is een carrière als econoom of statisticus bij de EU iets voor u. Elk voorjaar houden we een selectieprocedure voor pas afgestudeerden. Het is de populairste springplank voor economen en statistici bij de EU.

Functie

Als econoom bij de EU werkt u in nauw overleg met leidinggevende ambtenaren aan economische en statistische analyses en nieuwe strategieën in verband met onder meer financiële instellingen en markten, economische integratie en ontwikkeling, Europese handel, overheidsfinanciën, structurele hervormingen en de euro.

 

Belangrijkste kwalificaties

U beheerst ten minste twee EU-talen en heeft minstens een diploma in de economie (om in te stappen in de laagste rang voor administrateurs, rang AD5). Met enkele jaren relevante ervaring kunt u zelfs in een hogere rang beginnen (rang AD7).

Lees meer over de selectieprocedure. U kunt ook onze oefentests proberen.

Zie ook onze informatie over stages.

Functieomschrijving

Statistici van de EU zijn essentieel voor de besluitvorming en het toekomstige beleid van de EU. Zij concentreren zich op economische, financiële, sociale, agrarische en milieu-informatie. Hun taken omvatten: het ontwerpen en uitvoeren van statistische programma's, het vaststellen van methoden, het toepassen van wiskundige modellen, het uitvoeren van kwantitatieve en kwalitatieve analyses, het reguleren en coördineren van statistische werkzaamheden, het uitleggen en verspreiden van gegevens, het uitvoeren van projectplannen en het aansturen en begeleiden van collega's. Voor statistici heeft de EU vacatures op administrateurs- en assistentniveau.

 

Belangrijkste kwalificaties

U beheerst ten minste twee EU-talen.

Om als administrateur te kunnen beginnen en moet u beschikken over een diploma in de statistiek, economie, wiskunde of een gerelateerd vak (om in te stappen in de laagste rang voor administrateurs, rang AD5). Met enkele jaren relevante ervaring kunt u in een hogere rang beginnen (rang AD7).

Om als assistent in dienst te kunnen treden moet u beschikken over een post-secundaire kwalificatie in een passend vakgebied en, afhankelijk van de procedure, enkele jaren relevante werkervaring, ofwel over een diploma secundair onderwijs en, afhankelijk van de procedure, verschillende jaren relevante werkervaring.

Lees meer over de selectieprocedure. U kunt ook onze oefentests proberen.

Zie ook onze informatie over stages.