Economie/ Statistică

Ați studiat economia, matematica sau statistica și ați dori să contribuiți la asigurarea unei concurențe loiale și la îmbunătățirea nivelului de trai în Europa? Dacă da, ați putea lucra ca economist sau statistician în instituțiile UE. Procedura anuală de selecție pe care o lansăm primăvara constituie modalitatea cea mai obișnuită prin puteți obține un astfel de post.

Fișa postului

Ca economist, veți lucra în strânsă colaborare cu factorii de decizie pentru a realiza analize economice și statistice și a elabora noi strategii în domenii precum piețele și instituțiile financiare, integrarea și dezvoltarea economică, comerțul paneuropean, finanțele publice, reformele structurale și moneda unică.

 

Calificări necesare

Trebuie să cunoașteți bine cel puțin 2 limbi oficiale ale UE și să aveți diplomă de licență în științe economice pentru a putea fi recrutat în gradul AD 5 (gradul de intrare pentru posturile de administrator), și mai mulți ani de experiență profesională relevantă pentru a putea fi recrutat într-un grad mai mare (gradul AD 7).

Aflați mai multe despre procedura de selecție. Vă recomandăm să consultați și exemplele noastre de teste.

De asemenea, vă invităm să consultați pagina dedicată stagiilor.

Fișa postului

Statisticienii UE aduc o contribuție esențială la procesul decizional și la definirea politicilor viitoare ale UE. În domeniul economic, financiar, social, agricol sau al protecției mediului, activitatea acestora poate consta în conceperea și implementarea unor programe statistice, definirea de metodologii, aplicarea de modele matematice, realizarea de analize calitative și cantitative, reglementarea și coordonarea activităților statistice, interpretarea și difuzarea datelor, executarea proiectelor, supervizarea și îndrumarea colegilor. Statisticienii pot fi administratori sau asistenți.

 

Calificări principale

Pentru a putea fi recrutat în gradul AD 5

– gradul de intrare pentru posturile de administrator – trebuie să cunoașteți bine cel puțin 2 limbi oficiale ale UE și să aveți diplomă de licență în statistică, științe economice, matematică sau o disciplină conexă. Pentru a putea fi recrutat într-un grad mai mare (gradul AD 7), trebuie să aveți în plus mai mulți ani de experiență profesională relevantă.

Pentru a fi angajat pe un post de asistent, în funcție de concurs, trebuie să aveți fie o diplomă de absolvire a unor studii postliceale într-un domeniu corespunzător și câțiva ani de experiență profesională relevantă, fie diplomă de bacalaureat și mai mulți ani de experiență profesională relevantă.

Aflați mai multe despre procedura de selecție. Vă recomandăm să consultați și exemplele noastre de teste.

Pentru detalii despre stagii, consultați pagina dedicată stagiilor.