Európai közigazgatás

Kezdőlap > Uniós karrierlehetőségek > Európai közigazgatás

A munkakör bemutatása

Ha Ön felsőfokú végzettségét általános területen szerezte, vagy ha dolgozott a közigazgatásban, illetve részt vett közérdekű szakpolitikai intézkedések kialakításában vagy végrehajtásában, akkor a szakreferensi pozíció ideális lehet Önnek. A szakreferensek a kommunikációtól a technológián át az emberi jogokig terjedően számos különböző tevékenységi területen elhelyezkedhetnek. Munkájuk során szakpolitikai elemzések készítésében, európai projektek és munkaprogramok végrehajtásában, illetve humán és pénzügyi források kezelésében vesznek részt. Közreműködnek továbbá a különböző szervezeti egységek közötti vagy külső szereplők bevonásával végzett munkafolyamatok koordinálásában, valamint közvetlen támogatást nyújtanak a döntéshozóknak.

 

  Az elvárások

A szakreferensi munka előfeltétele legalább két európai uniós nyelv megfelelő ismerete és alapfokú diploma megléte az AD 5 fokozathoz (amely a tanácsosok legalacsonyabb, kezdő szintű fokozata), valamint ezek mellett többéves releváns tapasztalat, ha magasabb (AD 7) besorolási fokozatban szeretne csatlakozni hozzánk.

További információkért tekintse meg a kiválasztási eljárásról szóló rovatot. Az érdeklődők számára hasznosnak bizonyulhatnak a próbatesztek is.

A gyakornoki lehetőségekkel kapcsolatos bővebb információkért látogasson el a szakmai gyakorlatokat bemutató oldalunkra.