Eksterne forbindelser

Forside > EU's jobprofiler > Eksterne forbindelser

Jobbeskrivelse

Er du en spirende diplomat, bør du overveje at søge en stilling som medarbejder inden for eksterne forbindelser i EU. Som medarbejder inden for eksterne forbindelser kan du være med til at forhandle og gennemføre bilaterale og multilaterale aftaler mellem EU og tredjelande eller internationale organisationer, koordinere EU's optræden udadtil med medlemslandene og forskellige EU-institutioner, repræsentere EU i udlandet, opretholde diplomatiske forbindelser med EU's partnerlande og fremme EU's interesser, samarbejde tæt med EU-delegationer og ambassader, udarbejde politiske rapporter, analyser og briefinger til beslutningstagere samt organisere og deltage i møder på højt niveau, der er underlagt officiel protokol.

 

Nøglekvalifikationer

Du skal have et godt kendskab til mindst 2 EU-sprog og en videregående uddannelse, hvis du søger en stilling i lønkasse AD 5 (laveste lønklasse for fastansatte administratorer), samt flere års (minimum 6) relevant erfaring, hvis du søger en stilling på et højere niveau (lønklasse AD 7).

Læs mere om udvælgelsesproceduren. Du kan også forsøge dig med nogle prøvetests.

 

Se også efter muligheder for ansættelse på midlertidig kontrakt på websitet for Tjenesten for EU's Optræden Udadtil (EEAS), og se vores side om praktikophold.