Külkapcsolatok

A munkakör bemutatása

Az EU külkapcsolati referensi pozícióira kezdő diplomaták jelentkezését várjuk. Munkájuk során a külkapcsolati referensek tárgyalásokon vesznek részt, elősegítik az EU és harmadik országok/nemzetközi szervezetek között létrejött két- vagy többoldalú megállapodások végrehajtását, a tagállamokkal és az egyes uniós intézményekkel karöltve koordinálják az EU külső fellépéseit, képviselik az Uniót külföldön, diplomáciai kapcsolatokat tartanak fent az EU partnerországaival és előmozdítják az EU érdekeit, szorosan együttműködnek az Unió küldöttségeivel és a nagykövetségekkel, szakpolitikai jelentéseket szövegeznek meg, politikai elemzéseket és háttéranyagokat készítenek a döntéshozók számára, magas szintű protokolláris találkozókat szerveznek és vesznek rajtuk részt.

 

Az elvárások

A külkapcsolati referensi pozíció betöltésének előfeltétele legalább két európai uniós nyelv megfelelő ismerete és diploma megléte az AD 5 fokozathoz (amely a tanácsosok legalacsonyabb, kezdő szintű fokozata), valamint ezek mellett legalább 6 év releváns tapasztalat, ha magasabb (AD 7) besorolási fokozatban szeretne csatlakozni hozzánk.

További információkért tekintse meg a kiválasztási eljárásról szóló rovatot. Az érdeklődők számára hasznosnak bizonyulhatnak a próbatesztek is.

 

Az ideiglenes munkalehetőségekről az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) weboldalán tájékozódhat. A gyakornoki lehetőségekkel kapcsolatos bővebb információkért látogasson el a szakmai gyakorlatokat bemutató oldalunkra.