Externe betrekkingen

Startseite > Carrièremogelijkheden > Externe betrekkingen

Functie

Voor wie diplomaat wil worden is een baan als medewerker externe betrekkingen van de EU interessant. Als medewerker externe betrekkingen kunt u deelnemen aan de onderhandelingen over en uitvoering van bi- en multilaterale akkoorden van de EU met landen buiten de EU of internationale organisaties, het buitenlands optreden van de EU coördineren met de lidstaten en EU-instellingen, de EU in het buitenland vertegenwoordigen, diplomatieke betrekkingen met partnerlanden onderhouden, de EU-belangen behartigen, nauw samenwerken met de EU-delegaties en ambassades, beleidsverslagen, beleidsanalysenota's en briefings voor besluitvormers opstellen en vergaderingen op hoog niveau volgens protocol organiseren en daaraan deelnemen.

 

Belangrijkste kwalificaties

U beheerst ten minste twee EU-talen en heeft minstens een passend diploma (om in te stappen in de laagste rang voor administrateurs rang AD5). Met zes jaar relevante ervaring kunt u zelfs in een hogere rang beginnen (rang AD7).

Lees meer over de selectieprocedure. U kunt ook onze oefentests proberen.

 

Zie ook de website van de Europese Dienst voor extern optreden (EEAS) voor tijdelijke contracten en of onze informatie over stages.