Pénzügy

Pénzügyi vezetői vagy pénzügyi asszisztensi pozícióra az uniós intézmények olyan jelentkezőket várnak, akik otthonosan mozognak a pénzügyekben.

A munkakör bemutatása

A pénzügyi (gazdálkodási/számviteli) asszisztensek specifikus informatikai eszközök (pl. integrált számviteli rendszer) segítségével látják el feladataikat, amelyek közé pl. az alábbiak tartozhatnak: részvétel a számviteli és pénzügyi rendszerek végrehajtásában, általános és/vagy költségvetési számlák vezetése, a költségvetési rendelet szerinti eljárások megtervezése, kialakítása és végrehajtása, előzetes költségvetések, valamint éves jelentések/pénzügyi beszámolók készítése, pénzügyi kimutatások összeállítása, közbeszerzési eljárások megtervezése és lebonyolítása, szerződések vagy támogatások pénzügyi és operatív igazgatása, részvétel a készpénzforrások kezelésében és/vagy banki egyeztetési folyamatokban, pénzügyi és költségvetési eljárások nyomon követése, valamint a számviteli módszereknek és a bevételek pénzügyi kezelésének felügyelete.

 

Az elvárások

A pénzügyi asszisztensi munka előfeltétele legalább két európai uniós nyelv megfelelő ismerete és vagy középfokúnál magasabb pénzügyi vagy számviteli végzettség és a versenyvizsgától függően legalább pár év szakmai tapasztalat, vagy pedig középfokú végzettség és a versenyvizsgától függően pénzügyi vagy számviteli területen szerzett többéves szakmai tapasztalat.

Az uniós intézmények pénzügyi és számviteli feladatok ellátására szerződéses alkalmazottakat is foglalkoztathatnak, mely esetben a követelmények eltérőek lehetnek.

További információkért tekintse meg a kiválasztási eljárásról szóló rovatot. Az érdeklődők számára hasznosnak bizonyulhatnak a próbatesztek is.

 

A gyakornoki lehetőségekkel kapcsolatos bővebb információkért látogasson el a szakmai gyakorlatokat bemutató oldalunkra.

A munkakör bemutatása


Az EU pénzügyi vezetői nagyon összetett pénzügyi struktúrákkal dolgoznak és közvetlenül támogatják a vezető döntéshozókat. Ennek során pénzügyi és költségvetési eljárásokat dolgoznak ki, éves jelentéseket és elszámolásokat készítenek, ellenőrzésekben és vizsgálatokban működnek közre, kezelik a szervezeti kockázatokat, valamint munkatársakat felügyelnek és mentorálnak.

 

Az elvárások

A pénzügyi vezetői munka előfeltétele legalább két európai uniós nyelv megfelelő ismerete és szakirányú diploma megléte az AD 5 fokozathoz (amely a tanácsosok legalacsonyabb, kezdő szintű fokozata), valamint ezek mellett többéves releváns tapasztalat, ha magasabb (AD 7) besorolási fokozatban szeretne csatlakozni hozzánk.

Az uniós intézmények a pénzügyi feladatok ellátására szerződéses alkalmazottakat is foglalkoztathatnak, mely esetben a követelmények eltérőek lehetnek.

További információkért tekintse meg a kiválasztási eljárásról szóló rovatot. Az érdeklődők számára hasznosnak bizonyulhatnak a próbatesztek is.

 

A gyakornoki lehetőségekkel kapcsolatos bővebb információkért látogasson el a szakmai gyakorlatokat bemutató oldalunkra.