Informationsteknologi

Forside > EU's jobprofiler > Informationsteknologi

Jobbeskrivelse

IT er afgørende for, at EU's institutioner kan fungere ordentligt og udføre et arbejde, der berører mange millioner europæeres dagligdag. Hvis du er uddannet inden for IT, kan du ansøge om at arbejde for EU's institutioner som enten IT-administrator eller IT-assistent. Kontraktansatte kan også ansættes til arbejde på IT- og telekommunikationsområdet.

Dit arbejde som IT-administrator kan omfatte projekt- og processtyring, overvågning og analyse, teknisk analyse og rådgivning, koordinering og konsultation på tværs af tjenestegrene, telekommunikationstjenester, databehandlingscentre, styring og overvågning af e-mailtjenester, tjenester vedrørende data- og stemmenetværk, webudvikling, udvikling af software til statistisk dataindsamling og styring af IT-sikkerhed.

 

Nøglekvalifikationer

Du skal have godt kendskab til mindst 2 EU-sprog og en videregående uddannelse eller kvalifikation på ph.d.-niveau inden for informations- og kommunikationsteknologi, hvis du søger en stilling i lønkasse AD 5 (laveste lønklasse for fastansatte administratorer), og flere års relevant erfaring, hvis du søger en stilling på et højere niveau (lønklasse AD 7).

Hvis du søger en stilling i lønklasse AST 3 (assistent), skal du have godt kendskab til mindst 2 EU-sprog og enten en postgymnasial uddannelse og mindst et par års erhvervserfaring afhængig af udvælgelsesproceduren eller en gymnasial uddannelse og flere års erhvervserfaring afhængig af udvælgelsesproceduren.

Kravene til kontraktansatte kan variere.

Læs mere om udvælgelsesproceduren. Du kan også forsøge dig med nogle prøvetests.

 

Se også vores side om praktikophold.