Informacijska tehnologija

Početna stranica > Profili karijere u EU-u > Informacijska tehnologija

Opis radnog mjesta

IT je ključno područje za neometano djelovanje institucija EU-a i provedbu zadataka koji utječu na živote milijuna Europljana. Ako imate iskustva u području informacijske tehnologije, možete se prijaviti za rad u institucijama EU-a kao IT administrator ili asistent. Ugovorno osoblje također se može zaposliti na području IT-a i telekomunikacija.

Posao IT administratora može obuhvaćati upravljanje projektima i procesima, nadzor i analizu, tehničku analizu i savjetovanje, koordinaciju interne službe i pružanje podrške, telekomunikacijske usluge, centre za obradu podataka, nadzor usluga e-pošte i upravljanje njima, podatkovne usluge i usluge glasovne mreže, razvoj web-mjesta, razvoj softvera za prikupljanje statističkih podataka i upravljanje IT sigurnošću.

 

Potrebne kvalifikacije

Za ulazak u razred AD 5 (ulazna razina za stalne administratore) morate dobro poznavati najmanje dva jezika EU-a i imati diplomu ili postdiplomsku kvalifikaciju u području informacijske i komunikacijske tehnologije, dok za ulazak u viši platni razred (razred AD 7) morate imati i nekoliko godina odgovarajućeg radnog iskustva .

Za ulazak u razred AST 3 (asistent) morate dobro poznavati najmanje dva jezika EU-a i imati poslijesrednjoškolsko obrazovanje i najmanje nekoliko godina odgovarajućeg radnog iskustva, ovisno o natječaju ili srednjoškolsko obrazovanje i nekoliko godina odgovarajućeg radnog iskustva, ovisno o natječaju.

Zahtjevi za ugovorno osoblje mogu se razlikovati.

Saznajte više o postupku odabira. Korisni će vam biti i naši ogledni testovi.

 

Za više informacija o pripravničkom stažu posjetite našu stranicu posvećenu tome.