Információtechnológia

Kezdőlap > Uniós karrierlehetőségek > Információtechnológia

A munkakör bemutatása

Az információtechnológiának kulcsszerepe van abban, hogy az uniós intézmények megfelelően működjenek és el tudják látni feladataikat, amivel az európaiak millióinak életét teszik jobbá. Ha Ön az információtechnológia terén szerzett képesítést, jelentkezhet informatikai tanácsosnak vagy informatikai asszisztensnek az EU-hoz. Az uniós intézmények az információtechnológia és távközlés területén szerződéses alkalmazottakat is foglalkoztatnak.

Az informatikai munkakörbe az alábbiak tartozhatnak: projekt- és folyamatmenedzsment, nyomon követés és elemzés, technikai elemzés és tanácsadás, szolgálatközi koordináció és konzultáció, távközlési szolgáltatások, adatfeldolgozó központok működtetése, e-mail-szolgáltatások, adat- és hanghálózati szolgáltatások kezelése és felügyelete, webfejlesztés, statisztikai adatgyűjtéshez alkalmazható szoftver kifejlesztése és információtechnológiai biztonság kezelése.

 

Az elvárások

Az informatikai tanácsosi munka előfeltétele legalább két európai uniós nyelv megfelelő ismerete és az információs és kommunikációs technológia területen szerzett diploma vagy posztgraduális képesítés az AD 5 fokozathoz (amely a tanácsosok legalacsonyabb, kezdő szintű fokozata), valamint ezek mellett többéves releváns tapasztalat, ha magasabb (AD 7) besorolási fokozatban szeretne csatlakozni hozzánk.

Az AST 3 (asszisztensi) besorolási fokozatnak megfelelő szinten Önnek legalább két európai uniós nyelvet megfelelően kell ismernie, és vagy középfokúnál magasabb végzettséggel és a versenyvizsgától függően legalább pár év szakmai tapasztalattal, vagy pedig középfokú végzettséggel és a versenyvizsgától függően több év szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie.

Előfordulhat, hogy a szerződéses alkalmazottakra más követelmények vonatkoznak.

További információkért tekintse meg a kiválasztási eljárásról szóló rovatot. Az érdeklődők számára hasznosnak bizonyulhatnak a próbatesztek is.

 

A gyakornoki lehetőségekkel kapcsolatos bővebb információkért látogasson el a szakmai gyakorlatokat bemutató oldalunkra.