Informatietechnologie

Startseite > Carrièremogelijkheden > Informatietechnologie

Functie

IT is onmisbaar voor het functioneren van de EU-instellingen zelf en voor hun werk, dat van invloed is op het dagelijks leven van miljoenen Europeanen. Met een IT-diploma kunt u bij de EU-instellingen solliciteren als administrateur of assistent op het gebied van informatietechnologie. U kunt op dit gebied ook als arbeidscontractant in dienst worden genomen.

Uw werk als administrateur in de IT kan bestaan uit project- en procesbeheer, monitoring en analyse, technische analyse en advies, coördinatie en overleg met andere afdelingen en instellingen, telecommunicatiediensten, dataverwerking, beheer van en toezicht op e-mail-, data- en spraaknetwerken, webdevelopment, ontwikkeling van statistische software en IT-beveiliging.

 

Belangrijkste kwalificaties

U beheerst ten minste twee EU-talen, heeft een universitair of postuniversitair diploma in de informatie- en communicatietechnologie (om in te stappen in de laagste rang voor administrateurs, rang AD5). Met enkele jaren relevante ervaring kunt u in een hogere rang beginnen (rang AD7).

Om als assistent te beginnen in rang AST3, beheerst u ten minste twee EU-talen en beschikt u over een postsecundair diploma en enkele jaren relevante werkervaring, ofwel een diploma secundair onderwijs en geruime relevante werkervaring, afhankelijk van de procedure.

Voor arbeidscontractanten kunnen andere criteria gelden.

Lees meer over de selectieprocedure. U kunt ook onze oefentests proberen.

 

Zie ook onze informatie over stages.