Tehnologia informației

Fișa postului

Informatica este esențială pentru buna funcționare a instituțiilor UE și a unor activități care influențează viețile a milioane de europeni. Dacă sunteți calificat în domeniul IT, puteți încerca să deveniți fie funcționar titular (ca administrator ori asistent IT), fie agent contractual în domeniul IT și al telecomunicațiilor.

Ca administrator, veți avea atribuții precum: gestionarea proiectelor și a proceselor, monitorizare și analiză, analiză și consultanță tehnică, coordonare și consultare interservicii, servicii de telecomunicații, centre de prelucrare a datelor, gestionarea și monitorizarea serviciilor de e-mail, a rețelelor de date și a rețelelor vocale, dezvoltare web, dezvoltare software pentru colectare de date statistice și gestionarea securității informatice.

 

Calificări necesare

Pentru a putea fi recrutat în gradul AD 5 (gradul de intrare pentru posturile de administrator), trebuie să cunoașteți bine cel puțin 2 limbi oficiale ale UE și să aveți diplomă de licență sau de studii postuniversitare în tehnologia informației și comunicațiilor. Pentru a putea fi recrutat într-un grad mai mare (gradul AD 7), trebuie să aveți în plus mai mulți ani de experiență profesională relevantă.

Pentru a fi recrutat ca asistent în gradul AST 3, trebuie să cunoașteți bine cel puțin 2 limbi oficiale ale UE și să aveți, în funcție de concurs, fie o diplomă de studii postliceale și o experiență profesională de cel puțin câțiva ani, fie diplomă de bacalaureat și o experiență profesională de mai mulți ani.

Cerințele pentru agenți contractuali pot varia.

Aflați mai multe despre procedura de selecție. Vă recomandăm să consultați și exemplele noastre de teste.

 

Pentru detalii despre stagii, consultați pagina dedicată stagiilor.