EPSO

Tehnologia informației

Fișa postului

Informatica este esențială pentru buna funcționare a instituțiilor UE și a unor activități care influențează viețile a milioane de europeni. Dacă sunteți calificat în domeniul IT, puteți încerca să deveniți funcționar titular, ca administrator sau asistent IT, sau agent contractual în domeniul IT și al telecomunicațiilor.

Ca administrator, veți avea atribuții precum: gestionarea proiectelor și a proceselor, monitorizare și analiză, analiză și consultanță tehnică, coordonare și consultare interservicii, servicii de telecomunicații, centre de prelucrare a datelor, gestionarea și monitorizarea serviciilor de e-mail, a rețelelor de date și a rețelelor vocale, dezvoltare web, dezvoltare software pentru colectare de date statistice și gestionarea securității informatice.

Calificări principale

Trebuie să cunoașteți bine cel puțin 2 limbi oficiale ale UE și să aveți o diplomă de licență sau o calificare postuniversitară în tehnologia informației și a comunicațiilor pentru a putea fi recrutat în gradul AD 5 (gradul de intrare pentru posturile de administrator) și mai mulți ani de experiență profesională relevantă pentru a putea fi recrutat într-un grad mai mare (gradul AD 7).

Pentru a fi recrutat ca asistent în gradul AST 3, trebuie să cunoașteți bine cel puțin 2 limbi oficiale ale UE și să aveți fie o diplomă de studii postliceale și o experiență profesională de cel puțin câțiva ani, în funcție de concurs, fie diplomă de bacalaureat și o experiență profesională de mai mulți ani, în funcție de concurs.

Cerințele pentru agenți contractuali pot varia.

Aflați mai multe despre procedura de selecție. Poate fi util să consultați și exemplele noastre de teste.

Pentru detalii despre stagii, consultați Ghidul practic al stagiilor în UE.