Informationsteknik

Förstasida > Jobbprofiler > Informationsteknik

Arbetsbeskrivning

EU-institutionerna behöver it för att fungera och utföra det arbete som påverkar miljoner EU-invånares liv. Om du är utbildad inom it kan du söka jobb inom EU-institutionerna som it-handläggare eller it-assistent. Även kontraktsanställda kan arbeta med it och telekommunikation.

Som it-handläggare kan du få arbeta med projekt- och processförvaltning, övervakning och analys, teknisk analys och rådgivning, samordning och samråd med andra avdelningar, telekomtjänster, datacentraler, hantering och övervakning av e-posttjänster, data- och röstnät, webbutveckling, programutveckling för statistikinsamling och it-säkerhet.

 

Utbildning och meriter

Du måste ha goda kunskaper i minst två EU-språk och en högskoleexamen eller påbyggnadsutbildning inom it för att bli anställd i lönegrad AD 5 (ingångsnivån för fast anställda handläggare). För att kunna anställas i en högre lönegrad (lönegrad AD 7) måste du dessutom ha flera års relevant yrkeserfarenhet.

För ett assistentjobb i lönegrad AST 3 måste du ha goda kunskaper i minst två EU-språk och antingen eftergymnasial utbildning och minst några års yrkeserfarenhet beroende på uttagningsprov eller gymnasieutbildning och flera års yrkeserfarenhet beroende på uttagningsprov.

Kraven för kontraktsanställda kan variera.

Läs mer om urvalsförfarandet och se exempel på prov.

 

Läs mer om EU-praktik