Egyéb

Ha szakképesítése és szakmai tapasztalatai alapján Ön egyik meghirdetett munkakörre sem tud jelentkezni, ne adja föl. Rendszeresen keresünk megfelelő alapdiplomával rendelkező és két európai uniós nyelvet magas szinten beszélő embereket általános tanácsosi, asszisztensi vagy szerződéses alkalmazotti pozíciókba. Érdemes többször is ellátogatnia portálunkra!

Az uniós intézmények bizonyos időközönként ún. szakmai profilú tanácsosokat is felvesznek. A képesítésre vonatkozó elvárás a meghirdetett munkakör jellegétől függően más és más; e munkakörök közös vonása az, hogy betöltésükhöz valamilyen konkrét szakterületen szerzett képesítésre van szükség. Az uniós intézmények az elmúlt években pl. nukleáris energia terén jártas szakértőket, hamisítottáru-vizsgálókat, orvosokat, ápolókat, múzeumi és környezetvédelmi szakértőket vettek fel.

Az elvárások

Ha Ön általános vagy szakmai profilú tanácsosi munkakörre jelentkezik, olvassa el a versenyvizsga-felhívást, hogy megtudja, pontosan milyen képesítésekkel kell rendelkeznie, és milyen elvárásoknak kell megfelelnie.