Personal de sprijin

Există numeroase posibilități de recrutare ca funcționar titular sau ca agent contractual pentru candidații cu calificări sau experiență în secretariat, resurse umane și administrație. Toate instituțiile UE au nevoie de personal de sprijin, în sectoare foarte diverse. Indiferent de postul în care veți fi recrutat, veți lucra într-un mediu variat și stimulant.

Fișa postului

Asistenții în domeniul resurselor umane au atribuții legate de gestionarea personalului în domenii precum recrutarea, cariera, formarea și egalitatea de șanse.

Activitatea lor poate include și gestionarea și urmărirea aspectelor legate de aplicarea politicii de personal, în special recrutarea, cariera, formarea profesională, egalitatea de șanse, drepturile individuale și financiare, redactarea de note și/sau corespondență, redactarea de rapoarte administrative, pregătirea și organizarea ședințelor, gestionarea proiectelor, analizarea și dezvoltarea metodelor de lucru, acordarea de asistență în ceea ce privește implementarea sistemului contabil, financiar, statistic și de IT și gestionarea unei echipe.

Pentru unele sarcini în domeniul resurselor umane pot fi recrutați și agenți contractuali.

Calificări principale

Trebuie să cunoașteți bine cel puțin 2 limbi oficiale ale UE și să aveți fie o diplomă de studii postliceale și cel puțin 3 ani de experiență profesională în resurse umane, fie diplomă de bacalaureat și cel puțin 6 ani de experiență profesională.

Cerințele pentru agenți contractuali pot să difere.

Aflați mai multe despre procedura de selecție. Poate fi util să consultați și exemplele noastre de teste.

Fișa postului

Secretarii din instituțiile UE îndeplinesc sarcini administrative care variază în funcție de post. În general, aceștia oferă sprijin autonom uneia sau mai multor persoane sau unități din cadrul instituției, prelucrând, transformând și distribuind informații. Activitatea lor poate consta în pregătirea dosarelor, organizarea și coordonarea activităților departamentelor (reuniuni, deplasări oficiale), gestionarea documentelor (primire, prelucrare, urmărire, arhivare), pregătirea, prelucrarea, finalizarea și verificarea documentelor, căutarea, compilarea și difuzarea informațiilor.

În departamentele de traduceri, activitatea poate presupune, de asemenea, primirea, gestionarea și prelucrarea cererilor de traducere (în special pregătirea, prelucrarea și finalizarea documentelor), alimentarea și actualizarea memoriilor de traducere, precum și transcrierea, așezarea în pagină și formatarea documentelor.

Pentru atribuții de secretariat pot fi recrutați și agenți contractuali.

Calificări principale

Trebuie să cunoașteți bine cel puțin 2 limbi oficiale ale UE și să aveți fie o diplomă de studii postliceale în secretariat, fie o diplomă de bacalaureat și cel puțin 3 ani de experiență profesională într-un post de secretar. Cerințele pentru agenți contractuali pot să difere.

Aflați mai multe despre procedura de selecție. Poate fi util să consultați și exemplele noastre de teste.