Διαγωνισμός πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων 2018

Αρχική σελίδα > Διαγωνισμός πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων 2018

Διαμορφώνοντας την Ευρώπη του μέλλοντος

Αποφοιτήσατε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο; Αναζητάτε μια νέα συναρπαστική σταδιοδρομία; Διαθέτετε σημαντικά προσόντα, έχετε δυναμισμό και σοβαρά κίνητρα; Τα όργανα της ΕΕ αναζητούν ταλαντούχους πτυχιούχους και νέους επαγγελματίες για να καλύψουν πάνω από 100 θέσεις νέων πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων. Τα καθήκοντα είναι ποικίλα και αφορούν τη διαμόρφωση πολιτικών, την παραγωγή έργου και τη διαχείριση πόρων. Οι θέσεις αυτές αποτελούν το ιδανικό εφαλτήριο για μια συναρπαστική και πολύπλευρη σταδιοδρομία, με έδρα τις δυναμικές πόλεις των Βρυξελλών και του Λουξεμβούργου όπου θα σας δοθεί η ευκαιρία να αλλάξετε ουσιαστικά τα πράγματα στην Ευρώπη. Μπορείτε να αναμένετε ότι η εργασία σας θα αφορά επίκαιρα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η διαχείριση της μετανάστευσης, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας ή η τόνωση της ανάπτυξης και η δημιουργία απασχόλησης.

Τα όργανα της ΕΕ απαιτούν μεγάλη επινοητικότητα, αντοχή και πνευματική εγρήγορση, αλλά παράλληλα σας προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για διεύρυνση των γνώσεων, ενίσχυση των δεξιοτήτων και εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας. Θα εργάζεστε στο πλαίσιο διεθνών ομάδων που χαρακτηρίζονται από πολυπολιτισμικότητα και πολυμορφία, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής 500 εκατομμυρίων και πλέον πολιτών.

Μη χάσετε αυτή την εκπληκτική ευκαιρία σταδιοδρομίας - η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 8 Μαρτίου 2018.

Ομάδα ατόμων που κάθονται και συνομιλούν.

Έχετε τα απαιτούμενα προσόντα;

Προτού υποβάλετε αίτηση, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά κατά πόσο η σταδιοδρομία στην ΕΕ είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το 2016 υπέβαλαν αίτηση πάνω από 20.000 υποψήφιοι, αλλά μόνο το 1% κλήθηκε να παρουσιαστεί στο κέντρο αξιολόγησης. Η διαδικασία επιλογής είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν μόνο 158 θέσεις περίπου στον κατάλογο επιτυχόντων.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αρκεί να επιτύχετε τη βάση στις δοκιμασίες. Μόνον όσοι επιτύχουν την υψηλότερη βαθμολογία θα περάσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας επιλογής. Το ερωτηματολόγιο «Σταδιοδρομία στην ΕΕ: είναι για μένα;» καθώς και το τεστ αυτοαξιολόγησης θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε κατά πόσο είστε πράγματι σε θέση να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Θα πρέπει να έχετε πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών τουλάχιστον τριών ετών, να γνωρίζετε καλά δύο ευρωπαϊκές γλώσσες και να είστε υπήκοος χώρας της ΕΕ.
 

 

Συνοπτική παρουσίαση του διαγωνισμού πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων 2018Υποψηφιότητα

ΜΕΡΟΣ 1

Επιβεβαιώστε την επιλεξιμότητά σας· δηλώστε όλες τις γλώσσες της ΕΕ που γνωρίζετε

Υποψηφιότητα

ΜΕΡΟΣ 2

Επιλέξτε γλώσσα 1 και γλώσσα 2, συμπληρώστε την αίτηση

Δοκιμασίες πολλαπλής επιλογής με χρήση υπολογιστή (CBT)

Δοκιμασίες κατανόησης κειμένου, ευχέρειας σε αριθμητικούς υπολογισμούς και κατανόησης αφηρημένων εννοιών (στη γλώσσα 1) και δοκιμασίες εκτίμησης καταστάσεων (στη γλώσσα 2). Εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Δοκιμασία με εισερχόμενη ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-tray)

Στη γλώσσα 2: εξεταστικά κέντρα στα κράτη μέλη της ΕΕ

Κέντρο αξιολόγησης

Στη γλώσσα 2: μελέτη περιπτώσεων (στα κράτη μέλη της ΕΕ)· προφορική παρουσίαση, συνέντευξη βάσει ικανοτήτων, ομαδική εξέταση και συνέντευξη για τα κίνητρα ενδιαφέροντος για εργασία (Βρυξέλλες)

Εφεδρικός κατάλογος

Κατάλογος με 158 επιτυχόντες υποψηφίους

Ξεκινήστε