Vuoden 2018 hallintovirkamieskilpailu

Etusivu > Vuoden 2018 hallintovirkamieskilpailu

Tule tekemään huomisen Eurooppaa

Oletko valmistunut äskettäin korkeakoulusta? Etsitkö kiinnostavia työmahdollisuuksia? Oletko osaava, innostunut ja motivoitunut? EU:n toimielimet hakevat työntekijäjoukkoonsa vastavalmistuneita tai jo työelämään ehtineitä lahjakkaita henkilöitä. Tarjolla on yli 100 uutta hallintovirkamiehen paikkaa. Monipuoliseen toimenkuvaan kuuluu esimerkiksi toimintapolitiikan suunnittelu, käytännön toteutus ja resurssien hallinta. Valitut hakijat tulevat työskentelemään innostavissa ja vaihtelevissa tehtävissä Brysselissä tai Luxemburgissa ja pääsevät osaltaan vaikuttamaan Euroopan tulevaisuuteen. He työskentelevät ajankohtaisten kysymysten parissa ja voivat esimerkiksi auttaa ehkäisemään ilmastonmuutosta, hallitsemaan muuttoliikettä, torjumaan terrorismia tai edistämään kasvua ja työpaikkojen luomista.

EU-virkamiehiltä odotetaan neuvokkuutta, sisua ja oivalluskykyä ja heille tarjotaan hyvät mahdollisuudet kasvattaa osaamista, kehittää taitoja ja edetä uralla. Palvelukseen otettavat työskentelevät monikulttuurisissa, kansainvälisissä ja monimuotoisissa tiimeissä, joiden tavoitteena on luoda paremmat edellytykset yli 500 miljoonalle EU-kansalaiselle.

Lähde rohkeasti mukaan ja osallistu uuteen virkamieskilpailuun, jonka hakuaika alkaa 8. maaliskuuta 2018.

Ihmisiä istuu juttelemassa.

Onko sinussa ainesta EU-virkamieheksi?

Ennen kuin teet hakemuksen, tutustu hakuprosessin vaatimuksiin. Esimerkiksi vuoden 2016 virkamieskilpailuun osallistui yli 20 000 hakijaa, joista vain 1 prosentti kutsuttiin arviointikeskusvaiheeseen. Valintamenettely on erittäin tiukka, sillä varallaololuettelossa (kilpailun läpäisseiden hakijoiden luettelo) on vain noin 158 paikkaa.

Huomaa, että kokeissa vaaditun vähimmäispistemäärän saavuttaminen ei välttämättä tarkoita sitä, että hakija pääsee jatkoon. Kustakin vaiheesta jatkoon pääsevät vain hakijat, jotka ovat saaneet kaikkein parhaimmat pisteet. Omaa soveltuvuuttasi voit arvioida Lähtisinkö EU-uralle -kyselyn ja itsearviointitestien avulla.

Jotta voit hakea näihin tehtäviin, sinulla on oltava vähintään kolmivuotinen korkeakoulututkinto ja hyvä kielitaito vähintään kahdessa EU:n virallisessa kielessä. Lisäksi sinun on oltava jonkin EU-maan kansalainen.

 

Vuoden 2018 hallintovirkamieskilpailun eri vaiheetHakemus

OSA 1

Vahvista, että täytät osallistumisedellytykset, ilmoita kaikki osaamasi EU-kielet

Hakemus

OSA 2

Valitse kieli 1 ja kieli 2, täytä hakulomake

Tietokoneella tehtävät kokeet

Kielellistä, numeerista ja abstraktia päättelykykyä (kielellä 1) ja tilanteenarviointikykyä (kielellä 2) mittaavat kokeet – testikeskuksissa eri puolilla maailmaa.

E-tray

Postikoritehtävä (kielellä 2) – EU-maissa sijaitsevissa testikeskuksissa

Arviointikeskusvaihe

Case-tehtävä (kielellä 2) – jossakin EU-maassa; Suullinen esitys, kompetensseja kartoittava haastattelu, ryhmätyöharjoitus ja motivaatiota kartoittava haastattelu (kielellä 2) – Brysselissä

Varallaololuettelo

Luettelo, johon otetaan 158 parhaiten menestynyttä hakijaa

Lisätietoa kilpailusta