2018. évi tanácsosi versenyvizsga

Kezdőlap > 2018. évi tanácsosi versenyvizsga

Európa jövőjének alakítása

Frissdiplomásként Ön most kezd szakmai karrierjének építéséhez? Megfelelő készségei vannak, érdeklődő és motivált? Az uniós intézmények több mint 100 tanácsosi pozícióba keresnek felsőfokú végzettséggel rendelkező, tehetséges fiatalokat. Az új tisztviselők sokrétű feladatokat látnak el a szakpolitika-alakítás, az operatív végrehajtás és az erőforrás-gazdálkodás területén. A frissen felvett tanácsosok ösztönző és változatos pályafutásnak nézhetnek elé, és két izgalmas város valamelyikében alakíthatják Európa jövőjét: Brüsszelben vagy Luxembourgban. Olyan aktuális kérdésekkel foglalkozhatnak, mint az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a migrációkezelés, a terrorizmus megakadályozása, a növekedés ösztönzése és a munkahelyteremtés.

Az uniós intézmények nagy fokú találékonyságot, rugalmasságot és szellemi felkészültséget várnak el munkatársaiktól, cserébe viszont sokféle tanulási, készségfejlesztési és karrierépítési lehetőséget nyújtanak nekik. A sikeres pályázók multikulturális és nemzetközi munkakörnyezetben több mint 500 millió uniós polgár és az EU határain túl is számtalan ember életének jobbá tételéért fognak dolgozni.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Regisztrálni 2018. március 8-tól lehet.

Ülő és beszélgető emberek

Érdemes-e megpróbálnia?

Jelentkezés előtt gondolja végig alaposan, hogy valóban Önnek való-e az uniós pályafutás. Emlékeztetőül: 2016-ban több mint 20 ezren jelentkeztek, és a jelentkezőknek végül csak 1%-át hívtuk be az értékelőközpontba (assessment centre). Kiélezett a verseny, hiszen a tartaléklistán csak kb. 158 hely van. A kiválasztási eljárás tehát komoly felkészülést igényel.

Felhívjuk figyelmét, hogy a vizsgákon nem elég a minimálisan elérendő pontszámot megszerezni. Csak a legmagasabb pontszámot elérő jelentkezők jutnak tovább a kiválasztási eljárás következő szakaszába. A „Nekem való-e az uniós karrier?” kérdőív és a számítógépes előválogató próbateszt segít Önnek abban, hogy eldöntse, nagy valószínűséggel meg tud-e felelni a sikeres versenyvizsgához szükséges magas szintű elvárásoknak.

A jelentkezőknek legalább hároméves egyetemi/főiskolai tanulmányok befejezését igazoló oklevéllel kell rendelkezniük, alaposan ismerniük kell két uniós nyelvet, és valamelyik EU-tagország állampolgárának kell lenniük.

 

2018. évi tanácsosi versenyvizsga diplomásoknak – ÁttekintésJelentkezés

1. SZAKASZ

Győződjön meg arról, hogy teljesíti-e a pályázati feltételeket; jelölje meg, hogy mely uniós nyelveket ismeri

Jelentkezés

2. SZAKASZ

Válassza ki az első és a második nyelvét, töltse ki a jelentkezési lapot

Számítógépes vizsgák

Szövegértési, matematikai-logikai és absztrakciós készséget felmérő tesztek (az 1. nyelven) és helyzetmegítélő képességet felmérő tesztek (a 2. nyelven); vizsgaközpontok a világ számos pontján

Elektronikus iratrendezés

A 2. nyelven: az uniós tagállamok vizsgaközpontjaiban

Értékelőközpont (assessment centre)

A 2. nyelven: esettanulmány (az uniós tagállamokban), szóbeli prezentáció, készségalapú interjú, csoportgyakorlat és motivációs interjú (Brüsszelben)

Tartaléklista

158 sikeres pályázóból álló lista

Tovább