Algemeen vergelijkend onderzoek voor administrateurs 2018

Startseite > Algemeen vergelijkend onderzoek voor administrateurs 2018

Bouwen aan het Europa van de toekomst

Ben je pas afgestudeerd? Zoek je een boeiende nieuwe carrière? Beschik je over een flinke dosis talent, enthousiasme en motivatie? De EU-instellingen zijn op zoek naar getalenteerde afgestudeerden en jonge professionals voor meer dan 100 nieuwe functies. Deze functies omvatten allerlei verschillende taken zoals beleidsformulering, beleidsuitvoering en middelenbeheer. Dit kan de perfecte start zijn voor een stimulerende en gevarieerde carrière in een bruisende stad als Brussel of Luxemburg, waar je de kans krijgt om echt het verschil te maken voor Europa. Je gaat aan de slag met actuele onderwerpen zoals klimaatproblematiek, migratiebeheer, terrorismebestrijding en/of groei en werkgelegenheid.

Om voor de EU-instellingen te werken, moet je vindingrijk, veerkrachtig en mentaal weerbaar zijn. Je krijgt alle kans om je horizon te verruimen, je vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. In een multicultureel, internationaal en gevarieerd team zet je je samen met je collega's in voor meer dan 500 miljoen burgers in de EU en daarbuiten.

Mis deze fantastische carrièremogelijkheid niet, je kunt solliciteren vanaf 8 maart 2018.

Zittende mensen die een gesprek voeren.

Ben jij de geknipte persoon?

Voordat je solliciteert moet je bij jezelf te rade gaan en je afvragen of een EU-carrière voor jou de juiste keuze is. Om je een idee te geven: in 2016 kregen we meer dan 20 000 sollicitaties, maar uiteindelijk werd slechts 1% uitgenodigd voor het assessment. De concurrentie is groot want voorlopig komen er maar 158 mensen op onze reservelijst, vanwaar we vacatures invullen.

Het is dus niet genoeg om een voldoende te halen voor de tests. Alleen de allerbesten gaan door naar de volgende ronde in de procedure. De vragenlijst "Werken bij de EU – iets voor mij?" en de zelfbeoordeling kunnen jou al een idee geven of je aan onze strenge eisen voldoet.

Je moet een universitaire opleiding van ten minste drie jaar hebben afgerond, een goede kennis van twee EU-talen hebben en EU-burger zijn.
 

 

Hoe verloopt de selectieprocedure 2018?Sollicitatie

DEEL 1

Bevestig dat u aan de criteria voldoet en vermeld al uw EU-talen

Sollicitatie

DEEL 2

Kies uw talen 1 en 2 en vul het sollicitatieformulier in

Tests per computer (CBT)

Verbaal, numeriek en abstract redeneervermogen (in taal 1) en situatiebeoordeling (in taal 2). Testcentra over de hele wereld.

Postbakoefening

In taal 2: testcentra in verschillende EU-landen

Assessment

In taal 2: casestudy (in verschillende EU-landen); mondelinge presentatie, gedragsgericht interview, groepsopdracht en motivatiegesprek (in Brussel)

Reservelijst

Lijst met 158 geslaagde kandidaten

Aan de slag!