Tanácsos az ellenőrzés területén

Kezdőlap > Tanácsos az ellenőrzés területén

A nemzetközi közszférában szeretne ellenőri karriert befutni? Fiatal diplomásokat (AD 5) és tapasztalt szakembereket (AD 7) keresünk az ellenőrzés területére. A felvételt nyert új alkalmazottak elsősorban az Európai Bizottságnál (Brüsszelben) és az Európai Számvevőszéknél (Luxembourgban) dolgoznak majd.

Az uniós intézmények ellenőrei különféle külső, belső és utólagos ellenőrzéseket végeznek. Az ellenőrök az egyes uniós szakpolitikai területeken folytatott ellenőrzések alapján megbízhatósági nyilatkozatokat állítanak ki a vezetőség számára. Az ellenőrzések során a jogszabályoknak és egyéb rendelkezéseknek való megfelelést, illetve a gazdaságosságot vizsgálják.

A feladataik közé tartozik a kockázatkezelés, a szervezetirányítás és a belső működési folyamatok hatékonyságának felmérése. Mivel a feladatkörük magában foglalja a szaktanácsadást is az EU valamennyi működési területén, előfordulhat, hogy az ellenőröknek a pályafutásuk során különböző uniós és nem uniós államokban is dolgozniuk kell. A tapasztalt szakemberek (AD 7) vezetnek is ellenőrzéseket, ami magában foglalja a feladatok kiosztását és az ellenőrzést végző csoport felügyeletét.

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal minden erőfeszítést megtesz azért, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Regisztrálni 2019. május 7-től lehet.

 

Jelentkezési feltételek

Ahhoz, hogy a diplomások számára meghirdetett álláshelyre jelentkezhessen, felsőfokú végzettséggel vagy szakképesítéssel kell rendelkeznie az adott szakterületen.

Ha a tapasztalt szakemberek számára meghirdetett álláshelyre kíván jelentkezni, a fentieken kívül rendelkeznie kell legalább 6–7 éves szakirányú tapasztalattal is, amelyből (iskolai végzettségétől függően) legalább 3–4 évet az ellenőrzés területén kellett eltöltenie.

Mindkét profil esetében további feltétel, hogy csak uniós tagállamok állampolgárai jelentkezhetnek, valamint követelmény a 24 hivatalos uniós nyelv egyikének alapos, továbbá az angol vagy a francia nyelv kielégítő szintű ismerete.

A követelményekről részletesen a 2019. május 7-én megjelenő versenyvizsga-felhívásban tájékozódhat.

 

 

A kiválasztási eljárás áttekintése: 

Jelentkezés

Számítógépes vizsgák

Talent screener

Értékelőközpont (assessment centre)

Tartaléklista