Administratori în domeniul auditului

Acasă > Administratori în domeniul auditului

V-ar interesa o carieră în domeniul auditului, în sectorul public internațional? Uniunea Europeană caută tineri absolvenți talentați (AD 5) și specialiști cu experiență (AD 7) în domeniul auditului. Noii membri ai personalului care vor fi recrutați vor lucra în principal în cadrul Comisiei Europene, la Bruxelles, și în cadrul Curții de Conturi a Uniunii Europene, la Luxemburg.

Auditorii din cadrul instituțiilor UE efectuează o varietate de controale de audit externe, interne și ex post. Ei îi oferă conducerii o imagine clară prin efectuarea de audituri în numeroase domenii de politică ale UE, verificând dacă s-au respectat actele cu putere de lege și actele administrative și ce raport calitate-preț s-a obținut.

Ca auditor, veți evalua cât de bine sunt gestionate riscurile, cât de bine este condusă organizația și cât de bine funcționează procedurile interne. Întrucât printre îndatoririle auditorilor se numără și oferirea de servicii de consiliere în toate domeniile de activitate ale UE, este posibil ca pe parcursul carierei dumneavoastră să vi se ceară să desfășurați activități în diferite state membre ale UE și chiar în țări terțe. Auditorii cu experiență (AD 7) vor conduce, în plus, misiuni de audit, repartizând sarcinile între membrii echipei de audit și supraveghind activitatea acestora.

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. De aceea, Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să le ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Mai multe despre politica egalității de șanse și despre cum să solicitați ajustări speciale pentru susținerea testelor de selecție pe pagina dedicată.

Nu ratați această oportunitate – înscrierile încep pe 7 mai 2019.

 

Îndepliniți toate condițiile?

Pentru a vă înscrie la profilul corespunzător absolvenților, este necesar să fiți titularul unei diplome universitare sau să aveți o calificare profesională într-un domeniu relevant.

Pentru a vă înscrie la profilul de specialist, trebuie să aveți în plus cel puțin 6-7 ani de experiență profesională relevantă, dintre care cel puțin 3-4 ani în domeniul auditului (în funcție de nivelul dumneavoastră de studii).

În plus, pentru ambele profiluri, trebuie să fiți cetățean al UE, să cunoașteți temeinic una dintre cele 24 de limbi ale UE (în general, limba dumneavoastră maternă) și să cunoașteți la un nivel satisfăcător engleza sau franceza.

Pentru a vedea cerințele în detaliu, consultați Anunțul de concurs care va fi publicat la 7 mai 2019.

 

 

Prezentarea procedurii de selecție: 

Înscrierea

Testele pe calculator (CBT)

Evaluarea talentului/Talent screener

Centrul de evaluare

Lista de rezervă