Kontraktansatte (CAST Permanent)

Forside > Kontraktansatte (CAST Permanent)

CAST står for Contract Agents Selection Tool (værktøj til udvælgelse af kontraktansatte). Kontraktansatte udfører manuelt arbejde eller administrative støttefunktioner eller tilfører ekstra kapacitet på bestemte områder, hvor der er mangel på tjenestemænd med de rette kvalifikationer.

Permanent vil sige, at der ikke er nogen ansøgningsfrist for en CAST-profil. Det er en udvælgelsesprocedure uden et fast sluttidspunkt, hvor ansøgere, som har bestået prøven, kommer på en liste, der gælder i en bestemt periode.

Kontraktansatte ansættes for en tidsbegrænset periode på højst 6 år. Den første kontrakt, som senere kan fornyes, er ofte på seks til tolv måneder, alt efter hvilken type job der er tale om. Visse agenturer, kontorer, repræsentationer og delegationer har mulighed for at forlænge kontrakten på ubestemt tid.

Ansættelsesgrupper

Arbejdsopgaverne for kontraktansatte er meget forskelligartede og kræver forskellige kvalifikationer. De kan inddeles i fire ansættelsesgrupper:

  1. Manuelt arbejde og administrative støttefunktioner
  2. Kontor-, sekretariats- og forvaltningsopgaver samt lignende opgaver
  3. Ekspeditions-, redaktions- og revisionsopgaver samt lignende tekniske opgaver
  4. Administrations- og rådgivningsopgaver samt sproglige og lignende tekniske opgaver.

For at kunne ansøge i ansættelsesgruppe I, skal du have gennemført den obligatoriske skolegang.

For at kunne ansøge i ansættelsesgruppe II og III, skal du have gennemført en videregående uddannelse eller have en uddannelse på gymnasieniveau, som er adgangsgivende til en videregående uddannelse. Du skal desuden have mindst tre års relevant erhvervserfaring eller erhvervsuddannelse eller erhvervserfaring på et tilsvarende niveau, hvis det er påkrævet i tjenestens interesse.

For at kunne ansøge i ansættelsesgruppe IV, skal du have gennemført en universitetsuddannelse af mindst tre års varighed eller en erhvervsuddannelse på et tilsvarende niveau, hvis det er påkrævet i tjenestens interesse.

Du kan ansøge i flere ansættelsesgrupper, så længe du opfylder ansøgningskravene.

Respekt for kulturel mangfoldighed og fremme af lige muligheder hører til EU's grundlæggende principper, og i EPSO bestræber vi os på at give lige muligheder, lige behandling og lige adgang til alle ansøgere. På vores særlige side om emnet kan du læse mere om vores politik for lige muligheder og om, hvordan du anmoder om særlig tilpasning af udvælgelsesprøverne.

 

Profiler

CAST Permanent anvendes for en ikke-udtømmende liste af profiler i ansættelsesgruppe I, II, III og IV. Du kan også ansøge om flere profiler inden for hver ansættelsesgruppe. Husk på, at du altid ansøger om en profil og ikke en specifik stilling.