Lyhenne CAST viittaa sopimussuhteisten toimihenkilöiden valintavälineeseen (Contract Agents Selection Tool). Sopimussuhteisia toimihenkilöitä palkataan suorittavaan työhön tai avustaviin hallinnollisiin tehtäviin taikka lisätyövoimaksi erikoisaloilla, joilla ei ole riittävästi tarvittavat taidot omaavia virkamiehiä.
Jatkuva CAST-menettely tarkoittaa, että CAST-profiilien hakumenettelyillä ei ole erityisiä määräaikoja. Valintakokeen läpäisseiden hakijoiden tulokset pysyvät voimassa ennalta määrätyn ajan.
Sopimussuhteisten toimihenkilöiden työsuhteiden kesto on kiinteä ja enintään 6 vuotta. Tehtävistä riippuen sopimus tehdään usein aluksi 6–12 kuukaudeksi ja uusitaan sen jälkeen. Joissakin virastoissa, toimistoissa ja edustustoissa sopimus voidaan muuttaa pysyväksi.
Tehtäväryhmät
Sopimussuhteisia toimihenkilöitä työskentelee hyvin erilaisissa tehtävissä, ja pätevyysvaatimukset vaihtelevat. Tehtäväryhmiä on neljä:
- Suorittava työ ja avustavat hallinnolliset tehtävät
- Avustavat ja sihteerin tehtävät, toimiston hoitoon liittyvät ja muut vastaavat tehtävät
- Toimeenpanevat tehtävät, tekstien laatiminen, kirjanpito tai muut vastaavat tekniset tehtävät
- Hallinnolliset, neuvoa-antavat, kielialan ja muut vastaavat tekniset tehtävät.
Tehtäväryhmään I hakeminen edellyttää oppivelvollisuuden suorittamista.
Tehtäväryhmiin II ja III hakeminen edellyttää keskiasteen jälkeistä koulutusta tai todistusta, joka oikeuttaa keskiasteen jälkeiseen koulutukseen. Lisäksi vaaditaan vähintään 3 vuoden soveltuva työkokemus tai, silloin kun se on toimiyksikön etujen mukaista, vastaavantasoinen ammatillinen koulutus tai työkokemus.
Tehtäväryhmään IV hakeminen edellyttää vähintään kolmevuotisten korkeakouluopintojen suorittamista tai, silloin kun se on toimiyksikön etujen mukaista, vastaavantasoista ammatillista koulutusta.
Hakija voi hakea useampiin tehtäväryhmiin, kunhan hän täyttää kelpoisuusvaatimukset.
Kulttuurinen monimuotoisuus ja yhtäläiset mahdollisuudet ovat EU:n perusarvoja. EU:n henkilöstövalintatoimisto EPSO varmistaa kaikkien hakijoiden tasa-arvoisen kohtelun ja yhtäläisten mahdollisuuksien toteutumisen. Lisätietoja EPSOn soveltamasta yhtäläisten mahdollisuuksien politiikasta sekä siitä, miten hakija voi tarvittaessa pyytää erityisjärjestelyjä valintakokeissa, on EPSOn sivustolla.
Profiilit
Jatkuva CAST-menettely käsittää avoimen määrän profiileja tehtäväryhmissä I, II, III ja IV. Kussakin tehtäväryhmässä on valittavissa useampia profiileja. Hakija hakee aina profiilia, ei tiettyä työtehtävää.
- Hallinto/Henkilöstöhallinto
- Lastenhoitohenkilöstö
- Viestintä
- Kasvatuspsykologit
- Rahoitus
- Tieto- ja viestintäteknologia (ICT)
- Laki
- Suorittava työ ja avustavat hallinnolliset tehtävät
- Poliittiset asiat / EU:n politiikat
- Hankkeiden/ohjelmien hallinnointi
- Korjauslukijat
- Sihteerit/virkailijat
- Kääntäjät
Tehtäväryhmässä II työhön voi kuulua avustaminen henkilöstön valintaan ja rekrytointiin liittyvissä tehtävissä, joita ovat muun muassa kiinnostuksenilmaisupyyntöjen ja ilmoitusten julkaiseminen, hakemusten vastaanottaminen ja käsittely sekä valintalautakuntien työn organisointi ja seuranta. Voit esimerkiksi avustaa henkilöstön valintaa ja palvelukseenottoa koskevien määräaikaisraporttien ja data-analyysien laadinnassa, henkilöstötaulukon seurannassa, avoinna olevien virkojen/toimien seurannassa, yhteydenpidossa eri henkilöstöryhmien rekrytointiyksiköiden kanssa sekä avoinna olevia virkoja/toimia koskevien julkaisupyyntöjen käsittelyssä. Toimenkuvaan voivat kuulua niin ikään osallistuminen oppimis- ja kehittämistoimien valmisteluun ja toteuttamiseen johdon vahvistamien strategisten painopisteiden mukaisesti sekä muita henkilöstöasioita koskevien sääntöjen soveltaminen.
Tehtäväryhmässä III työhösi voi kuulua osallistuminen henkilöstön valinta- ja rekrytointitehtäviin, joita ovat esimerkiksi avoimia virkoja/toimia koskevien ilmoitusten laatiminen, kiinnostuksenilmaisupyyntöjen ja ilmoitusten julkaiseminen, hakemusten analysointi ja hakuedellytysten tarkistaminen, valintalautakuntien työn organisointi ja seuranta, rekrytointiasiakirjojen valmistelu (osallistumisedellytysten tarkistukset, palkkaluokan määrittäminen yms.). Toimenkuvaan voivat kuulua erilaiset henkilöstöhallinnon ja muut hallinnolliset tehtävät sekä henkilöstön valintaa ja palvelukseenottoa koskevien määräaikaisraporttien ja data-analyysien sekä ylennys- ja uudelleenluokittelumenettelyjen valmistelu ja seuranta. Voit niin ikään olla mukana tiedottamassa koulutuspolitiikasta koko henkilöstölle ja suunnittelemassa uusia oppimis- ja kehittämistoimia johdon vahvistamien strategisten painopisteiden mukaisesti.
Tehtäväryhmässä IV voit osallistua esimerkiksi hallintosuunnitelmien laadintaan, toteuttamiseen, seurantaan ja arviointiin sekä henkilöstövalinta- ja rekrytointiasioiden hallinnointiin ja valvontaan. Tehtäviin voivat kuulua myös taustaselvitysten ja muiden henkilöstöhallinnon asiakirjojen laadinta sekä määräaikaisraporttien ja data-analyysien koordinointi. Vastuullasi olevissa hankkeissa voit joutua seuraamaan, että oikeudellisia ja taloudellisia sitoumuksia noudatetaan ja että toimitaan varainhoitosääntöjen mukaisesti. Toimenkuvaan voivat kuulua niin ikään opastaminen ja toimien koordinointi eri yksiköiden kanssa niiden vuotuisten henkilöstöstrategioiden pohjalta sekä toimielimen edustaminen ja sen viestintätoimien esittely niin omalle henkilöstölle kuin ulkopuolisille tahoille.
Tehtäväryhmässä II työtehtävänä voi olla esimerkiksi toimiminen kasvattajana/lastenhoitajana iltapäiväkerhoissa ja leikkipuistoissa 3,5–14-vuotiaiden ryhmässä, lastentarhanopettajana tai lastenhoitajana 0–3-vuotiaiden ryhmässä päiväkodeissa.
Tehtäväryhmässä III työtehtäviisi voi kuulua suunnittelukokousten järjestämistä ja jatkotoimia oman yksikön, muiden yksiköiden ja ulkopuolisten sopimuskumppanien kanssa. Voit myös osallistua mainosjulisteiden, julkaisujen ja tiedotusmateriaalin tuotantoon ja visuaalisen yhtenäisyyden varmistamiseen. Muita tehtäviä voivat olla osallistuminen viestinnän prioriteetteja ja viestintäprojekteja koskevien suunnitelmien laatimiseen ja toteuttamiseen. Tehtäviisi voi kuulua tietokoosteiden laatimista, intranet-sivustojen päivittämistä ja muuta sisällöntuotantoa. Tehtäväryhmän III tehtäviä voivat niin ikään olla osallistuminen projektien hallintaan (myös varainhoitosääntöjen noudattamisen valvontaan) ja projektien jälkiseurantaan sosiaalisen median kautta. Lisäksi voit osallistua poliittisiin prioriteetteihin liittyvää viestintää koskevien valmisteluasiakirjojen ja muiden dokumenttien laatimiseen.
Tehtäväryhmässä IV tehtäviisi voi kuulua viestintäsuunnitelmien laatimista, toteuttamista, valvontaa sekä toimivuuden arviointeja. Voit myös osallistua poliittisiin prioriteetteihin liittyvää viestintää koskevien valmisteluasiakirjojen ja muiden dokumenttien laatimiseen. Vastuullasi voi olla projekteja, joissa vastaat muun muassa niiden oikeudellisten ja taloudellisten sitoumusten noudattamisesta. Toimit ehkä poliittisiin prioriteetteihin liittyvän koordinoinnin ja synergioiden varmistamisessa pääosaston/toimielimen sisällä ja muiden yksiköiden/pääosastojen viestintäyksiköiden kanssa. Voit myös opastaa ja koordinoida yksiköitä niiden vuotuisten viestintästrategioiden pohjalta. Tehtäväryhmän IV tehtäviin voi kuulua esitysten pitämistä projektien keskeisistä toimista ja tuloksista sekä osallistumista tulosten levittämiseen sekä sisä- että ulkopuolisille kohderyhmille. Osallistut mahdollisesti toimielimen sisä- ja ulkopuolisten sidosryhmien kanssa pidettävien, viestinnän prioriteetteja käsittelevien kokousten ja konferenssien organisointiin, valmisteluun, järjestämiseen ja hallinnointiin. Tehtäviisi voi kuulua niin ikään projektien jälkiseuranta sosiaalisen median kautta.
Tehtäväryhmässä IV työtehtäviin voi kuulua kasvatuspsykologian alan asiantuntemuksen tarjoaminen päiväkodissa ja/tai iltapäiväkerhossa ja avustaminen tähän tehtävään liittyvien asiakirjojen valmistelussa. Niihin voi myös kuulua lastenhoitajien, päiväkotihenkilöstön ja/tai opettajien/kasvattajien työn tiivis seuraaminen ja heidän tukemisensa kasvatustyössä. Työssään kasvatuspsykologi voi edistää kasvatukseen liittyvää jatkokoulutusta kasvatushenkilöstön ammattitaidon lisäämiseksi sekä vastata koulutustarpeiden arvioinnista, koulutussuunnitelmien toteutuksesta ja parantamisesta sekä kasvatukseen liittyvien koulutustoimien organisoinnista. Hän voi tarkkailla ja seurata lasten yleistä kehitystä, jotta voidaan varmistaa parhaat mahdolliset olosuhteet lasten hyvinvoinnille päiväkodissa tai iltapäiväkerhossa. Hänen tehtäviinsä voi kuulua myös lapsia koskeva tiedottaminen vanhemmille tätä varten järjestettävissä tapaamisissa, joita voidaan järjestää molemminpuoliseen luottamukseen ja kumppanuuteen perustuvan suhteen ylläpitämiseksi. Lisäksi kasvatuspsykologi toimii lastenhoitajien, päiväkotihenkilöstön ja/tai opettajien/kasvattajien tai vanhempien pyynnöstä tai omasta aloitteestaan tilannekohtaisesti lasten hyvinvoinnin varmistamiseksi ja olosuhteiden parantamiseksi.
Kasvatuspsykologin tehtäviin voi kuulua myös sellaisten organisatoristen muutosten ehdottaminen, joilla voidaan parantaa työn pedagogista laatua, lasten arkea päiväkodissa ja/tai iltapäiväkerhossa sekä vanhemmille tarjottavaa palvelua. Hän pitää jatkuvasti joko kollektiivisesti tai yksilöllisesti yhteyttä lastenhoitajien, päiväkotihenkilöstön ja/tai opettajien/kasvattajien kanssa, jotta voidaan varmistaa kasvatustoiminnan johdonmukaisuus. Hän voi myös laatia ehdotuksia toiminnan organisoimiseen liittyvien eri näkökohtien suunnittelemiseksi, mukaan lukien materiaalien valinta ja hankinta, jotta voidaan vaikuttaa myönteisesti lasten elämänlaatuun ja vanhemmille tarjottuun palveluun. Lisäksi hän varmistaa sen, että kasvatustyön toiminta-ajatus pannaan asianmukaisesti täytäntöön, ja osallistuu tarvittaessa päiväkotien ja iltapäiväkerhojen väliseen koordinointityöhön.
Tehtäväryhmässä II tehtäviin voi kuulua rahoitusasiakirjojen valmistelu ja rahoitusprosessien käynnistäminen sekä avustavat toimistotehtävät ja hallinnolliset tehtävät, jotka liittyvät ehdotus- ja tarjouspyyntöihin, sekä tuki taloudellisen tiedon käsittelyssä ja talousalan raportoinnissa. Tehtäviin voi kuulua myös avustaminen kirjanpitomenettelyissä sekä tarkastuksiin liittyvissä tehtävissä (esim. toimistotehtävien hoitaminen tarkastajien puolesta ja arkistointi).
Tehtäväryhmässä III työtehtäviin voi kuulua rahoitustapahtumien alullepano ja/tai tarkastaminen, rahoituksen tukipalvelut sekä ehdotus- ja tarjouspyyntöihin liittyvä tuki. Tehtäviin voi kuulua myös taloudellisen tiedon hallinnointi ja tarkastustoimien hallinnoinnin tukeminen.
Tehtäväryhmässä IV työtehtäviin voi kuulua talousarvio- ja rahoitussuunnittelua ja -seurantaa, talousarviota ja rahoitusta koskevien tietojen keruu ja niistä raportointi sekä talousarviota ja rahoitusta koskeva koordinointi ja neuvonta. Niihin voi kuulua myös talousarvion, rahoituksen ja tarkastusten analysointi ja niistä raportointi.
Tehtäväryhmän III tehtäviä voivat olla esimerkiksi osallistuminen tietojärjestelmien kehittämiseen ja toimintaprosessien analysointiin sekä tietokantojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Työssä käytettäviä ohjelmointikieliä ovat esimerkiksi JAVA, Visual Basic, Visual C#, Powerbuilder, ASP.NET, C++ ja ColdFusion, ja siihen voi liittyä web-pohjaisten sovellusliittymien kehittämistä. Muita tehtäviä voivat olla käyttäjäympäristön hallinta (käyttöjärjestelmien, toimistoautomaation, tulostimien ja muiden verkkoympäristössä toimivien yhteisten resurssien konfigurointi, hallinnointi ja tuki).
Lisäksi tehtäväryhmän III tehtäviin voi kuulua osallistuminen verkkosivustojen sekä HTML-, XML- ja UML-sivujen kehittämiseen ja ylläpitoon (ohjelmointikielillä JAVA, ASP.NET, PHP, ColdFusion jne.) Tyypillinen tehtävä on web-palvelimien ylläpito (esim. Planet Web Server, Microsoft Internet Information Server, ColdFusion Server, Oracle BEA WebLogic -sovellukset ja Apache Server). Muita vastuita voivat olla verkonhallinta ja televiestintä (LAN-/WAN-protokollat ja -palvelut, kuten DHCP, DNC, HTTP, HTTPS, SNMP ja Active Directory, internet-teknologian käyttö intranetin toteuttamiseen tai verkkojen yhteenliittämiseen, verkkojen turvallisuus, VPN-teknologian (Virtual Private Network) kehittäminen, puhelin- ja faksijärjestelmät, äänen ja datan yhdistäminen sekä matkaviestintä, satelliittiviestintä ja langaton viestintä). Tehtäväryhmän III tehtäviin voi kuulua osallistuminen hankkeiden ja/tai operatiivisten palvelujen toiminnan organisointiin ja seurantaan jollakin mainituista aloista.
Tehtäväryhmän IV tehtäviin voi kuulua ICT-hankkeiden koordinointia, hallinnointia, suunnittelua, toteuttamista ja seurantaa sekä IT-järjestelmien ja -palvelujen sekä tietoturvallisuuden hallinnointia. Muita tehtäviä voivat olla sopimusten valvonta ja hallinnointi sekä suhteet käyttäjäyksiköihin sekä järjestelmien ja palvelujen toimittajiin. Strategiset selvitykset ja markkinoilla olevia tuotteita koskevat selvitykset kuuluvat niin ikään tehtäväryhmän toimenkuvaan.
Hae Tieto- ja viestintäteknologia (ICT) -profiilin tehtäviin
Tehtäväryhmän III tehtäviä ovat esimerkiksi osallistuminen kansallista oikeutta, unionin oikeutta, kansainvälistä oikeutta sekä oikeus- ja sisäasioita koskeviin selvityksiin ja tutkimuksiin. Työntekijät voivat osallistua myös lausuntoja ja oikeudellisia huomautuksia koskevien luonnosten analysointiin ja valmisteluun. Muita tehtäviä voivat olla oikeusasioihin (kantelut jne.) liittyvän aineiston tarkastelu sekä erilaiset oikeuskäsittelyyn ja kannanottojen valmisteluun liittyvät tehtävät. Työntekijät voivat lisäksi osallistua toimielimen ja valmisteluelinten tai erityiskomiteoiden toimintaan liittyvien asiakirjojen valmisteluun.
Tehtäväryhmän IV tehtäviä ovat esimerkiksi oikeusvarmuuden, lainsäädännön laadun ja sovellettavien sääntöjen ja menettelyjen noudattamisen varmistaminen. Muita tehtäviä voivat olla toimielimen avustaminen ja edustaminen riita-asioissa sekä tarvittaessa sen edustaminen Euroopan unionin tuomioistuimessa. Tyypillisiä tehtäviä ovat toimielinten ja valmisteluelinten opastus sekä suullisten ja kirjallisten lausuntojen antaminen oikeudellisissa, institutionaalisissa ja menettelykysymyksissä. Toimenkuvaan voi kuulua myös käsiteanalyysien, tutkimusten ja oikeudellisten analyysien tarkastelua ja laatimista sekä vastausluonnosten laatimista pyyntöihin ja valituksiin, joita virkamiehet ja toimihenkilöt osoittavat nimittävälle viranomaiselle.
Tehtäväryhmän I toimenkuvia ovat esimerkiksi: Keittiöapulainen/kokki, tarjoilija, varastonhoitaja, paino- ja tulostushenkilöstö, vahtimestari / kokousavustaja / avustava toimistotyöntekijä / asiakirjahallinto, rakennusten ylläpito, autonkuljettaja, muuttohenkilöstö, parlamentin / muiden toimielinten vahtimestari, vartiointi- ja turvahenkilöstö, vastaanottovirkailija, ajojärjestelijä, tieto- ja viestintäjärjestelmäasentaja / kaapeliasentaja jne.
Hae Suorittava työ ja avustavat hallinnolliset tehtävät -profiilin tehtäviin
Tehtäväryhmän III tehtäviin voi kuulua osallistuminen politiikan seurantaan sekä yhteydenpito ja yhteistyö muiden yksiköiden ja osastojen kanssa. Toimenkuvaan voi kuulua myös osallistuminen politiikkaa käsittelevien raporttien, taustaselvitysten ja puheenvuorojen laadintaan sekä tehtävät, jotka liittyvät politiikka-alaa koskeviin parlamentin kysymyksiin. Tyypillisiä tehtäviä ovat osallistuminen sidosryhmien kanssa pidettävien kokousten valmisteluun, politiikkaa koskevien päätelmien tekemiseen ja kokousten seurantatoimiin. Tehtäväryhmään voi kuulua myös komission/toimielimen tai pääosaston edustaminen yksikön kannalta tärkeissä sisäisissä, toimielinten välisissä tai toimielinten ulkopuolella pidettävissä tapahtumissa/kokouksissa yksikönpäällikön tai aihealasta vastaavan virkamiehen valvonnassa.
Tehtäväryhmän IV tehtäviin voi kuulua tietyn maan poliittisen, taloudellisen ja yhteiskunnallisen tilanteen seuraamista ja analysointia ja siitä raportointia sekä maan alue- ja ulkopolitiikan sekä monenvälisen politiikan seuraamista. Muita tehtäviä ovat osallistuminen poliittisia, taloudellisia, humanitaarisia tai muita suhteita koskevien EU:n poliittisten tavoitteiden, prioriteettien ja toimintapolitiikkojen määrittelyyn yhteistyössä jäsenvaltioiden, kansainvälisten järjestöjen ja muiden avunantajien kanssa. Tehtäviin kuulua niin ikään osallistuminen korkean tason vierailujen ja virkamatkojen, ad hoc -kokousten sekä kolmansien maiden, kansalaisjärjestöjen tms. edustajien kanssa tapahtuvan yhteydenpidon koordinointiin ja valmisteluun.
Tehtäväryhmän IV tehtäviä voivat olla politiikka- ja strategia-asiakirjojen, lainsäädännön, puheiden, lausuntojen ja muiden tiettyä alaa käsittelevien asiakirjojen laatiminen ja niihin liittyvät seurantatoimet. Tehtäväksi voi tulla myös laatia vastausluonnoksia Euroopan parlamentin jäsenten suullisiin ja kirjallisiin kysymyksiin sekä vetoomuksiin. Muita tehtäviä voivat olla tiettyä maata koskevien EU:n toimien ja politiikkojen johdonmukaisuuden varmistaminen osallistumalla sisäisiin lausuntokierroksiin, jotka koskevat EU:n toimielinten virallisia tiedonantoja, politiikka-asiakirjoja ja sisäisiä valmisteluasiakirjoja. Työntekijät voivat myös virkamiehen valvonnassa edustaa toimielintään toimielinten välisissä ja kansainvälisissä kokouksissa (esim. neuvoa-antavat ryhmät). He voivat myös osallistua neuvotteluihin kansainvälisistä sopimuksista.
Hae Poliittiset asiat / EU:n politiikat -profiilin tehtäviin
Tehtäväryhmässä III työtehtäviin voivat kuulua muun muassa hankkeiden tai ohjelmien suunnittelu, seuranta, arviointi, päätökseen saattaminen ja jälkitoimet. Tehtävät voivat liittyä myös esimerkiksi varainhoitoon, laadunhallintaan ja arviointiin tai ulkoiseen viestintään ja tiedotukseen.
Tehtäväryhmässä IV työhösi voivat kuulua ehdotuspyyntöihin ja tarjouskilpailuihin liittyvät tehtävät (toteutus, arviointi ja neuvottelut) sekä hankkeiden tai ohjelmien suunnittelu, seuranta, arviointi, päätökseen saattaminen ja jälkitoimet. Voit olla mukana myös sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä ja tiedotuksessa, sisäisessä koordinoinnissa ja konsultoinnissa sekä edustustehtävissä ja ulkoisessa koordinoinnissa.
Tehtäväryhmässä III työtehtäviin kuuluu tekstien korjausluku, jossa kiinnitetään huomiota oikeinkirjoitukseen, kielioppiin, välimerkkeihin, muotoiluun ja painoasuun sekä tehdään ja merkataan huomautuksia kohtiin, jotka voisi kirjoittaa selkeämmin. Lisäksi tehtäviin voi kuulua tekstin laatijan siihen tekemien korjausten syöttäminen. Tehtäviin voi myös kuulua käsikirjoitusten oikeinkirjoituksen, kieliopin ja lauserakenteen sekä tekstien johdonmukaisuuden ja yhtenäisyyden tarkistaminen sähköisessä muodossa tai paperilla. Työtehtäviin voi sisältyä sen tarkistaminen, että tekstit ovat tekstikonventioiden ja sääntöjen sekä EU:n kaikkien toimielinten yhteisten tekstinlaadinnan ohjeiden mukaisia. Muita tämän tehtäväryhmän tehtäviä voivat olla ulkopuolisten palveluntarjoajien työn laadun varmistaminen, toimielinten asiakirjojen tarkistaminen julkaisemista varten ja tekstien painoasun viimeistely sekä monenlaisten muiden kieleen liittyvien tehtävien hoitaminen, kuten verkkosivujen sisällön moderointi ja transkriptio.
Tehtäväryhmässä II työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi kokousten järjestämistä, asiakirjahallintoa, virkamatkojen valmistelua, postin seurantaa ja kalenterin päivitystä. Lisäksi niihin voi kuulua muistioiden, muistiinpanojen ja kokouspöytäkirjojen laadintaa sekä yksikön töiden koordinointia ja suunnittelua
Tehtäväryhmässä IV tehtävänäsi on kääntää vähintään kahdesta vieraasta kielestä (lähinnä englannista ja/tai ranskasta) kieleen 1. Toimenkuvaan kuuluvat myös omien käännösten läpikäynti ja korjaaminen sekä muiden henkilöstöön kuuluvien kääntäjien tai freelancekääntäjien käännösten tarkastaminen. Lisäksi tehtäviisi voivat kuulua esimerkiksi termityö ja termitietokantojen luominen/ylläpito, koulutustoimissa avustaminen tai tietoteknisten välineiden kehittäminen. Voit osallistua niin ikään kielineuvontaan ja erityistietämyksen jakamiseen, laadunvarmistukseen, kielellisten tietoaineistojen ylläpitoon muun muassa konekääntämistä varten sekä käännöstöiden työnkulun ja kielihankkeiden hallinnointiin.