Agenți contractuali (CAST Permanent)

Acasă > Agenți contractuali (CAST Permanent)

CAST este abrevierea pentru termenul englez „Contract Agents Selection Tool” – instrumentul de selecție a agenților contractuali. Agenții contractuali îndeplinesc sarcini de sprijin manual ori administrativ sau oferă o rezervă de capacitate în domenii specializate în care nu există suficienți funcționari cu competențele necesare.

Termenul „CAST Permanent” se referă la faptul că nu există un termen-limită de depunere a formularelor de candidatură pentru fiecare profil CAST publicat. Este vorba despre o metodă de selecție pe durată nedeterminată, în care candidații care trec toate probele își păstrează rezultatele pe o perioadă predeterminată.

Agenții contractuali sunt angajați pe o perioadă fixă de maximum 6 ani, deseori pe baza unui prim contract încheiat pe o perioadă mai scurtă (6-12 luni), în funcție de tipul de post. În unele agenții, reprezentanțe și delegații, contractul poate fi transformat în contract pe durată nedeterminată.

Grupe de funcții

Posturile de agenți contractuali sunt disponibile pentru o gamă largă de locuri de muncă, necesitând diferite niveluri de calificare. Cele patru grupe de funcții în care se încadrează agenții contractuali depind de atribuțiile pe care le exercită:

  1. atribuții de sprijin manual și administrativ
  2. atribuții de secretariat, de administrare a biroului și alte atribuții similare
  3. atribuții executive, de redactare a unor documente, de contabilitate și alte atribuții de natură tehnică similare
  4. atribuții administrative, de consiliere, lingvistice și alte atribuții de natură tehnică similare

Pentru a candida la grupa de funcții I, trebuie să fi absolvit învățământul obligatoriu.

Pentru a candida la grupele de funcții II și III, trebuie să fi absolvit studii post-secundare sau să aveți o diplomă de învățământ secundar care oferă acces la învățământul post-secundar. De asemenea, este necesar să aveți experiență profesională corespunzătoare de cel puțin trei ani sau, în cazul în care acest lucru se justifică în interesul serviciului, o formare profesională sau o experiență profesională de nivel echivalent.

Pentru a candida la grupa de funcții IV, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin trei ani sau, dacă acest lucru se justifică în interes de serviciu, să beneficiați de formare profesională de nivel echivalent.

Puteți să vă depuneți candidatura pentru una sau mai multe grupe de funcții, atâta timp cât îndepliniți cerințele de eligibilitate.

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. De aceea, Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să le ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Citiți detalii despre politica egalității de șanse pe care o aplicăm și despre cum să solicitați ajustări speciale pentru susținerea testelor de selecție pe pagina dedicată.

 

Profiluri

Procedura CAST Permanent include un număr neexhaustiv de profiluri din grupele de funcții I, II, III și IV. Pentru fiecare grupă de funcții, puteți alege unul sau mai multe profiluri. Atenție! Vă depuneți candidatura pentru un profil, nu pentru un post anume.