Tanácsosok a digitális kriminalisztika, valamint az operatív és stratégiai elemzés területén

Kezdőlap > Tanácsosok a digitális kriminalisztika, valamint az operatív és stratégiai elemzés területén
Man Looking Through A Binoculars

Az Európai Bizottság (EB) tanácsosokat keres a digitális kriminalisztika, valamint az operatív és stratégiai elemzés területén. A felvett szakértők (AD7 besorolási fokozat) elsősorban az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) dolgoznak majd.

Olyan szakértőknek kínálunk lehetőségeket, akik beleillenek az alábbi profilok valamelyikébe. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy minden pályázó csak egy szakterületre jelentkezhet..

  • 1. szakterület – Digitális kriminalisztika

A felvételt nyert pályázó fő feladatai közé tartoznak a következők: digitális kriminalisztikai műveletek előkészítése az ügyvizsgálókkal együttműködve; a digitális kriminalisztikai művelet szempontjából releváns digitális adathordozók és az azokon tárolt adatok vizsgálata és azonosítása; releváns digitális adathordozók gyűjtése és digitális kriminalisztikai lemezképek létrehozásával történő adatkinyerés speciális kriminalisztikai berendezések és szoftvereszközök segítségével; digitális kriminalisztikai lemezképek használata a vizsgált ügy szempontjából legrelevánsabb adatok kereséséhez és azonosításához; az adatok alapvető elemzése; digitális kriminalisztikai jelentések készítése.

  • 2. szakterület – Operatív és stratégiai elemzés

A felvételt nyert pályázó fő feladatai közé tartoznak a következők: azonnali és időszerű operatív elemzés készítése az uniós bevételek és kiadások területén folytatott OLAF-vizsgálatokhoz; az Európai Bizottságtól, kereskedelmi adatbázisokból, nyílt forrásokból származó adatok és információk keresése, kinyerése és elemzése, valamint kriminalisztikai adatszerzés az OLAF vizsgálataival összefüggésben; hírszerzési és elemzési módszerek kidolgozása a rendelkezésre álló legújabb szoftver használatával; minőségi és mennyiségi stratégiai elemzés elvégzése a bizonyítékalapú csalás elleni politika és megelőzés előmozdítása érdekében.

 

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. 

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

 

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárának kell lenniük. További követelmény a hivatalos uniós nyelvek egyikének alapos, továbbá az angol vagy a francia nyelv kielégítő ismerete. A pályázónak az alábbi kritériumoknak is meg kell felelnie, amelyek a szakterülettől függően változnak:

 

  • 1. szakterület – Digitális kriminalisztika: Oklevéllel igazolt, legalább 4 éves (vagy második opció: 3 éves), a szóban forgó feladatkör szempontjából releváns felsőfokú végzettség vagy az európai képesítési keretrendszer (EQF) 7. szintjének (vagy második opció: 6. szintjének) megfelelő és a szóban forgó feladatkör szempontjából releváns, valamely tagállam vagy nemzeti vagy nemzetközi szerv által elismert/igazolt szakmai képzés/szakmai végzettség és azt követően szerzett legalább 6 éves (a fenti második opciók esetén: 7 éves) szakmai tapasztalat digitális kriminalisztikai szakértőként a korrupcióval és/vagy pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatos vizsgálatok támogatása terén.
     
  • 2. szakterület – Operatív és stratégiai elemzés: Oklevéllel igazolt, legalább 4 éves (vagy második opció: 3 éves), a szóban forgó feladatkör szempontjából releváns felsőfokú végzettség vagy az európai képesítési keretrendszer (EQF) 7. szintjének (vagy második opció: 6. szintjének) megfelelő és a szóban forgó feladatkör szempontjából releváns, valamely tagállam vagy nemzeti vagy nemzetközi szerv által elismert/igazolt szakmai képzés/szakmai végzettség és azt követően szerzett legalább 6 éves (a fenti második opciók esetén: 7 éves) szakmai tapasztalat elemzőként a korrupcióval és/vagy pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatos vizsgálatok, vagy stratégiai elemzőként a csalás elleni politika támogatása terén.

 

A követelményekről, a jelentkezési eljárásról és a vizsgákról részletesen a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat.

Jelentkezni 2021. október 7-étől lehet.