Tanácsos a vegyianyag-politika területén

Kezdőlap > Tanácsos a vegyianyag-politika területén
people in a lab

Ön a vegyi anyagok területén jártas szakértő? Nemzetközi karrierre vágyik multikulturális környezetben? Ha igen, olvassa tovább.

Az Európai Bizottság jelenleg a vegyi anyagok területén szerzett szakmai tapasztalattal rendelkező szakértőket keres. A felvételt nyert szakreferensek (AD 6 besorolási fokozat) főként az Európai Bizottság Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóságán (DG GROW) és Környezetvédelmi Főigazgatóságán (DG ENV) dolgoznak majd.

A szakértők fő feladata a vegyi anyagokra vonatkozó szakpolitikák és jogszabályok kidolgozása, kezelése és végrehajtása, a vegyi anyagok különböző területeit érintő szabályozási feladatok ellátása – többek között emberi egészségi és környezeti kockázatértékelések és társadalmi-gazdasági elemzések alapján –, valamint a jogszabályok végrehajtásának nyomon követése. A szakértők ezenkívül előkészítik a tagállamokkal folytatott találkozókat és tárgyalásokat, és részt vesznek azokon, figyelemmel kísérik a tendenciákat és a kereskedelmi megállapodásokat, valamint részt vesznek a vegyianyag-politikát érintő tárgyalásokon, beleértve a nemzetközi tárgyalásokat is.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. 

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárságával kell rendelkezniük, és legalább két uniós nyelvet kell ismerniük: az első nyelvet (amely a 24 uniós hivatalos nyelv bármelyike lehet) alaposan, a másodikat pedig (amely kötelezően az angol vagy a francia) kielégítő szinten.

A jelentkezéshez legalább négyéves, felsőoktatási tanulmányoknak megfelelő, a kémia, a vegyészmérnöki tudomány, az ásványtan, a bányászat, a toxikológia, az ökotoxikológia, a biológia, a környezetvédelmi tanulmányok, a humán- vagy állatgyógyászat, a farmakológia területén vagy más, a szóban forgó feladatkörhöz közvetlenül kapcsolódó területen szerzett végzettség, valamint azt követően szerzett, a vegyi anyagok területéhez kapcsolódó legalább hároméves szakmai tapasztalat szükséges. Elfogadjuk továbbá azok jelentkezését is, akik a fent említett területeken szerzett, legalább hároméves felsőoktatási tanulmányokat igazoló oklevéllel és azt követően szerzett, legalább négyéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a vegyi anyagok területén.

Ha Ön megfelel a fenti feltételeknek, akkor Önt keressük!

A követelményekről részletesen a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat.

Jelentkezni 2021. március 11-től lehet.