Administratori în domeniul politicii UE în materie de substanțe chimice

Acasă > Administratori în domeniul politicii UE în materie de substanțe chimice
people in a lab

Sunteți specialist în domeniul substanțelor chimice? V-ar interesa o carieră internațională într-un mediu multicultural? Ați ajuns pe pagina potrivită.

Comisia Europeană (CE) caută specialiști cu experiență profesională în domeniul substanțelor chimice. Ei vor fi recrutați ca responsabili de politici cu gradul AD 6 și vor lucra în principal în cadrul Direcției Generale Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri a CE (DG GROW) și al Direcției Generale Mediu (DG ENV).

Dacă veți fi recrutat, veți avea ca atribuții principale: să elaborați, să gestionați și să puneți în aplicare politici și legislație în diverse domenii legate de substanțele chimice, ținând cont de evaluări ale riscurilor pentru sănătatea umană și pentru mediu și de analize socioeconomice; să monitorizați asigurarea respectării legislației. De asemenea, veți pregăti și veți participa la reuniunile și negocierile cu statele membre, veți monitoriza tendințele și acordurile comerciale și veți fi implicat în negocierile (inclusiv internaționale) din domeniul politicii privind substanțele chimice.

Instituțiile și agențiile UE le oferă angajaților lor posibilitatea de a colabora cu experți din multiple domenii și de a-și îmbunătăți cunoștințele, competențele și cariera. 

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Aflați cum puteți solicita ajustări speciale și care este politica noastră privind egalitatea de șanse.

 

Îndepliniți toate condițiile?

Pentru a vă înscrie în concurs, trebuie să fiți cetățean al UE și să cunoașteți cel puțin 2 limbi ale UE: limba 1 (una dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE) la nivel avansat și limba 2 (engleză sau franceză) la nivel satisfăcător.

De asemenea, trebuie să fi obținut o diplomă de absolvire a unor studii universitare cu durata de cel puțin 4 ani în unul dintre următoarele domenii: chimie, inginerie chimică, mineralogie, mineralogie, minerit, toxicologie, ecotoxicologie, biologie, studii de mediu, medicină umană sau veterinară, farmacologie sau într-un alt domeniu direct relevant pentru natura atribuțiilor, urmate de o experiență profesională de cel puțin 3 ani în domeniul substanțelor chimice. Vă puteți înscrie și dacă ați absolvit studii universitare cu durata de cel puțin 3 ani în domeniile enumerate mai sus, dar aveți cel puțin 4 ani de experiență profesională în domeniul substanțelor chimice.

Dacă profilul dumneavoastră corespunde acestor cerințe, vă așteptăm!

Pentru a vedea cerințele în detaliu, consultați Anunțul de concurs de pe pagina noastră pentru înscrieri de mai jos.

Înscrierile încep pe 11 martie 2021.