Tanácsos a vám- és adóügyek területén

Kezdőlap > Tanácsos a vám- és adóügyek területén

Ön tehetséges és motivált vám- vagy adóügyi szakember? Az Európai Bizottság tanácsosi beosztásba keres szakembereket, elsősorban az adó- és vámügyekkel kapcsolatos uniós szakpolitikákért felelős szervezeti egység számára.

A vámügyekkel foglalkozó sikeres pályázó feladatai közé tartozhat az Uniós Vámkódex csomagban és a közösségi vámtarifában, a megfelelő végrehajtási rendelkezésekben és egyéb kapcsolódó szabályokban foglalt, valamint más olyan konkrét vámterületeken meglévő vámjogszabályok kidolgozása és elemzése, mint a vámellenőrzések, a vámügyi modernizáció és/vagy az ahhoz kapcsolódó informatikai alkalmazások. Ezen túlmenően adott esetben el kell látnia az intézmény képviseletét, illetve tárgyalásokat kell folytatnia az intézmény nevében uniós, illetve nemzetközi szinten.

Az adóügyekkel foglalkozó sikeres pályázó feladatköre kiterjedhet a közvetlen és/vagy közvetett adózással kapcsolatos kérdések elemzésére, az alkalmazandó adó- vagy állami támogatási szabályok és eljárások alapján történő jogi értékelésre, a szabályok és eljárások hatásainak elemzésére, jogszabálytervezetek benyújtására és gazdasági elemzések készítésére. Feladatai közé tartozhat továbbá a szakterületéhez kapcsolódó kommunikációs tevékenységek kidolgozása és nemzetközi szintű tárgyalások lefolytatása az adók gazdasági elemzése és értékelése, illetve a közvetlen és közvetett adózás területén.

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európa Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Jelentkezni 2018. október 11-től lehet.

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárának kell lenniük, és legalább két hivatalos uniós nyelvet kell ismerniük (melyek közül az egyik kötelezően az angol vagy a francia).

A jelentkezéshez oklevéllel igazolt, legalább négyéves felsőfokú végzettség, majd azt követően szerzett legalább hatéves szakirányú szakmai tapasztalat vagy legalább hároméves felsőfokú végzettség, majd azt követően szerzett legalább hétéves szakirányú szakmai tapasztalat szükséges. 

 

Tanácsos a vám- és adóügyek területén (áttekintés)

A kiválasztási eljárás áttekintése: 

Jelentkezés

Számítógépes vizsgák

Talent screener

Értékelőközpont (assessment centre)

Tartaléklista