Overzicht van administrateurs op het gebied van douane en belastingen

Startseite > Overzicht van administrateurs op het gebied van douane en belastingen

Bent u een getalenteerde en gemotiveerde douane- of belastingspecialist? De Europese Commissie is op zoek naar academisch geschoolde medewerkers, vooral voor het departement Belastingen en douane-unie.

Als douanespecialist houdt u zich onder meer bezig met het opstellen en analyseren van douanewetgeving (geconsolideerd in het douanewetboek en het gemeenschappelijk douanetarief) of van uitvoeringsbepalingen en andere voorschriften die daarop betrekking hebben. U behandelt ook andere douanespecifieke zaken, zoals controle, modernisering van de procedures of automatisering van de sector. Misschien moet u ook de Europese Commissie op EU- of internationaal niveau vertegenwoordigen of namens haar onderhandelen.

Als belastingexpert liggen uw taken vooral op het gebied van directe en/of indirecte belastingen. U baseert zich bij uw analyses op de geldende regels en procedures voor belastingen of staatssteun, beoordeelt de consequenties daarvan, presenteert conceptbesluiten of stelt economische rapporten op. U kunt worden gevraagd te communiceren over uw werkzaamheden of in internationale fora te onderhandelen over economische analyses en evaluaties van directe en indirecte belastingen.

Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie geeft alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op onze infopagina over gelijke kansen.

Laat deze geweldige carrièremogelijkheid niet schieten!. U kunt solliciteren vanaf 11 oktober 2018.

Bent u de persoon die we zoeken?

U moet de nationaliteit van een EU-land hebben en ten minste twee officiële EU-talen kennen, waaronder Engels of Frans.

U moet beschikken over een afgeronde universitaire opleiding van ten minste vier jaar, gevolgd door minstens zes jaar voor de functie relevante werkervaring, of een afgeronde universitaire opleiding van ten minste drie jaar, gevolgd door ten minste zeven jaar relevante werkervaring. 

 

Overzicht van administrateurs op het gebied van douane en belastingen

Overzicht van de selectieprocedure: 

Sollicitatie

Tests per computer (CBT)

Talent screener

Assessment

Reservelijst