Administratori în domeniul vamal și fiscal

Acasă > Administratori în domeniul vamal și fiscal

Sunteți specialist în domeniul vamal sau fiscal? Comisia Europeană caută administratori care ar urma să fie recrutați în principal de departamentul responsabil pentru politicile UE în materie de impozitare și vămi..

În domeniul vamal, vi se poate cere să redactați și să analizați legislația vamală, așa cum este consolidată în pachetul Codului vamal al Uniunii și în Tariful vamal comunitar, în dispozițiile corespunzătoare de punere în aplicare și în alte norme conexe, precum și în alte domenii vamale specifice, cum ar fi controalele vamale, procesul de modernizare a serviciilor vamale și/sau aplicațiile informatice aferente. De asemenea, vi se poate cere să reprezentați instituția și să negociați în numele ei la nivel european și internațional.

În domeniul fiscal, vi se poate cere să analizați aspecte legate de impozitarea directă și/sau indirectă, să întocmiți evaluări juridice privind respectarea normelor și a procedurilor legate de impozitare și de ajutoarele de stat, să analizați impactul acestora și să prezentați proiecte legislative sau să pregătiți analize economice ale acestor aspecte. Este posibil să primiți și sarcini de comunicare în domeniul dumneavoastră de activitate și să negociați la nivel internațional pe probleme de analiză economică, de evaluare a impozitelor și de impozitare directă și indirectă.  

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. De aceea, Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Pentru mai multe detalii despre politica egalității de șanse și despre cum să solicitați ajustări speciale pentru susținerea testelor de selecție dacă aveți un handicap sau nevoi speciale, accesați pagina noastră dedicată.

Nu ratați această oportunitate – înscrierile încep pe 11 octombrie 2018.

    

Îndepliniți toate condițiile?

Trebuie să fiți cetățean al UE și să cunoașteți cel puțin două limbi oficiale ale UE, dintre care una trebuie să fie engleza sau franceza.

De asemenea, trebuie să aveți o diplomă de studii superioare de cel puțin 4 ani, urmată de cel puțin 6 ani de experiență profesională într-un domeniu care corespunde naturii atribuțiilor descrise. Dacă studiile universitare au durat 3 ani, experiența profesională relevantă trebuie să depășească 7 ani.

 

Administratori în domeniul vamal și fiscal – prezentare generală

Prezentarea procedurii de selecție: 

Înscrierea

Testele pe calculator (CBT)

Evaluarea talentului/Talent screener

Centrul de evaluare

Lista de rezervă