Tanácsos az adatvédelem területén

Kezdőlap > Tanácsos az adatvédelem területén

Ön releváns szaktudással és szakmai tapasztalattal rendelkezik, mint adatvédelmi szakértő? Szeretne hozzájárulni a személyes adatok és a magánélethez való jog védelméhez az EU-ban? Ha igen, itt az alkalom.

Az európai adatvédelmi biztos, az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság, a Bíróság és az Európai Külügyi Szolgálat adatvédelmi szakértőket keres (AD 6-os tanácsosi besorolási fokozatra).

Az adatvédelmi szakértők sokrétű feladatokat látnak el, többek között:

  • tájékoztatási és tanácsadói tevékenységet végeznek az adatvédelmi területen bevált gyakorlatokról,
  • iránymutatásokat tartalmazó dokumentumokat állítanak össze a témában és figyelemfelkeltő tevékenységekben vesznek részt,
  • tájékoztatják az érintetteket a jogaik gyakorlásáról,
  • kezelik és kivizsgálják az adatvédelmi panaszokat.

Ezenkívül

  • kiértékelik a technológiai lehetőségekkel kapcsolatos döntések hatását az adatvédelemre, és releváns megoldásokat kínálnak,
  • tanácsadói tevékenységeket végeznek az EU általános adatvédelmi szabályainak alkalmazásáról,
  • ellenőrzési tevékenységeket végeznek és feladatokat látnak el jogvitákkal kapcsolatban,
  • képviselik az intézményeket a bírósági eljárások során.

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. 

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

A jelentkezőknek valamelyik EU-tagország állampolgárának kell lenniük, és minimum C1 szinten (azaz alaposan) kell ismerniük legalább két hivatalos uniós nyelvet, amelyek közül az egyiknek az angolnak vagy a franciának kell lennie.

A jelentkezés feltétele továbbá az oklevéllel igazolt, legalább hároméves egyetemi végzettség, valamint az adatvédelmi szakpolitikák kidolgozása és/vagy az adatvédelmi jogszabályok alkalmazása terén szerzett, legalább hároméves szakmai tapasztalat.

Ha Ön megfelel a fenti feltételeknek, akkor Önt keressük!

A követelményekről, a jelentkezésről és a vizsgákról a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat részletesen.

Jelentkezni szeptember 9-től lehet.