Administrateurs op het gebied van Europees recht

Startseite > Administrateurs op het gebied van Europees recht

Bent u onlangs afgestudeerd in de rechten? Beschikt u over sterke vaardigheden en bent u gedreven en gemotiveerd? Dan bent u misschien een van de juristen die we zoeken voor een baan bij de Europese instellingen.

Voor de grote en complexe uitdagingen waarvoor de EU staat, hebben we toptalenten nodig. We zijn op zoek naar veelbelovende juristen om wetgeving op te stellen, onderzoek te doen en deel te nemen aan internationale fora.

De werkzaamheden omvatten het verstrekken van juridisch advies, het waarborgen van de wettelijkheid en redactionele kwaliteit van rechtshandelingen, het verrichten van uitgebreide juridische onderzoeken en analyses, en het vertegenwoordigen van de instelling waarvoor u werkt in gerechtelijke procedures voor het Hof van Justitie van de EU. Ook deelnemen aan interinstitutionele onderhandelingen over de vaststelling van EU-rechtshandelingen of aan bijeenkomsten in internationale fora en communiceren met de juridische adviseurs van buitenlandse ministeries en internationale organisaties behoren tot het takenpakket.

Bij de EU-instellingen en ‑agentschappen werkt u samen met allerlei deskundigen en krijgt u alle kans om uw horizon te verbreden, uw vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. Culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU en EPSO streeft ernaar alle kandidaten gelijke kansen, gelijke behandeling en gelijke toegang te bieden. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op deze infopagina over gelijke kansen.

Bent u de geknipte persoon?

Heeft u de nationaliteit van een EU-land en een grondige kennis van ten minste twee officiële EU-talen, waaronder in ieder geval Engels of Frans? Heeft u een diploma van een voltooide universitaire rechtenopleiding van ten minste vier jaar of mag u het beroep van advocaat uitoefenen in een EU-lidstaat?

Dan bent u degene die wij zoeken!

Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden vindt u in de aankondiging van het vergelijkend onderzoek op de pagina hieronder.

U kunt solliciteren vanaf 30 juli.