Administrateurs op het gebied van externe betrekkingen

Startseite > Administrateurs op het gebied van externe betrekkingen

Bent u specialist op het gebied van externe betrekkingen? Wilt u de EU-waarden uitdragen in in het buitenlandbeleid van de EU?

De Europese Unie is op zoek naar specialisten met beroepservaring op het gebied van externe betrekkingen. Zij kunnen vooral aan de slag (in rang AD5 of AD7) bij de Europese Dienst voor extern optreden (EEAS), de diplomatieke dienst van de EU die de hoge vertegenwoordiger van de EU bijstaat in de uitvoering van het buitenlands en veiligheidsbeleid van de EU.

Wordt u aangenomen, dan worden uw belangrijkste taken het bevorderen en beschermen van de belangen en waarden van de EU in betrekkingen met derde landen en internationale organisaties en het leveren van een bijdrage aan de uitvoering van het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (GBVB) van de EU. Ook zult u samenwerken met de nationale diplomatieke diensten van de EU-lidstaten, met de Raad en met de Europese Commissie om te zorgen voor samenhang in alle aspecten van het externe optreden van de EU.

Bij de EU-instellingen en ‑agentschappen heeft u nauw contact met allerlei deskundigen en krijgt u alle kans om uw horizon te verbreden, uw vaardigheden te ontwikkelen en een mooie carrière op te bouwen. In een divers, multicultureel en internationaal team zet u zich samen met uw collega's in voor de ongeveer 450 miljoen burgers van de EU en ook voor de wereld daarbuiten.

Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie probeert alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden te geven. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op onze pagina over gelijke kansen.

Bent u de geknipte persoon?

U moet de nationaliteit van een EU-land hebben, en kennis van ten minste twee EU-talen, namelijk een grondige kennis van uw eerste taal (een van de 24 officiële talen van de EU) en een behoorlijke kennis van uw tweede taal (Engels of Frans).

Om te solliciteren voor rang AD5 (de laagste rang voor beginnende administrateurs) moet u een diploma hebben van een universitaire opleiding van minstens 3 jaar, en daarna minstens 1 jaar relevante werkervaring hebben opgedaan in buitenlandse betrekkingen. Om te solliciteren voor een functie in rang AD7 moet u een diploma hebben van een universitaire opleiding van ten minste 3 jaar, gevolgd door ten minste 7 jaar relevante werkervaring in buitenlandse betrekkingen. Een universitaire opleiding van 4 jaar en ten minste 6 jaar relevante werkervaring mag ook.

Heeft u dat, dan bent u misschien degene die wij zoeken!

Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden vindt u in de aankondiging van het vergelijkend onderzoek op de pagina hieronder.

U kunt solliciteren vanaf 10 september.