Tanácsos az egészségügy és az élelmiszer-biztonság területén

Kezdőlap > Tanácsos az egészségügy és az élelmiszer-biztonság területén
Female doctor discussing during a conference with colleagues.

Ön alapos egészségügyi és élelmiszer-biztonsági ismeretekkel rendelkező szakértő? Ha igen, olvasson tovább!

Az Európai Bizottság egészségügyi és élelmiszer-biztonsági szakértőket keres tisztviselői pozícióba. A felvett szakértők (AD 7-es besorolási fokozat) elsősorban az Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatóságon (DG SANTE) fognak dolgozni. Az 1. és a 2. profil sikeres pályázói elsősorban Brüsszelbe és Luxembourgba, a 3. profil sikeres pályázói pedig Grange-be (Írország) nyerhetnek felvételt.

Olyan szakértőknek kínálunk lehetőségeket, akik beleillenek az alábbi három profil valamelyikébe. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy egy pályázó csak egyetlen profilra jelentkezhet.

  1. Szakpolitika- és jogszabályalkotás az egészségügy területén: a sikeres pályázó fő feladata szakpolitikák és jogszabályok kidolgozása az egészségügy területén, valamint a meglévő jogszabályok végrehajtása. Előkészítő társadalmi–gazdasági tanulmányokat készít, valamint konzultációt folytat az érdekelt felekkel és a tagállamokkal. Ezenkívül szabályozási feladatokat lát el az egészségügy különböző területein (ideértve a kockázatértékelést és a válságkezelést), valamint nyomon követi az e területekre vonatkozó tudományos fejleményeket. Tárgyalásokat készít elő és részt vesz rajtuk, valamint ellenőrzi és alkalmazza az illetékes uniós ügynökségek által kiadott tudományos szakvéleményeket.
     
  2. Szakpolitika- és jogszabályalkotás az élelmiszer-biztonság területén: a sikeres pályázó fő feladata szakpolitikák és jogszabályok kidolgozása az élelmiszer- és takarmánybiztonság, az állategészségügy és állatjólét, valamint a növényegészségügy területén, továbbá a meglévő jogszabályok végrehajtása. Előkészítő társadalmi–gazdasági tanulmányokat készít, valamint szabályozási feladatokat lát el, ideértve a kockázatértékelést és a válságkezelést is. Ezenkívül tárgyalásokat készít elő és részt vesz rajtuk, valamint nyomon követi az élelmiszer- és takarmánybiztonság területéhez kapcsolódó kereskedelmi megállapodásokat. Hozzájárul az EU nemzetközi szabályozási tevékenységeihez és kereskedelmi szakpolitikáihoz, valamint ellenőrzi és alkalmazza az illetékes uniós ügynökségek által kiadott tudományos szakvéleményeket.
     
  3. Ellenőrzés, felügyelet és értékelés az egészségügy és az élelmiszer-biztonság területén: a sikeres pályázó fő feladata az élelmiszer- és takarmánybiztonság, az állategészségügy, az állatjólét, a növényegészségügy és az egészségvédelem szabályozási felügyeletéért és ellenőrzéséért felelős nemzeti hatóságok és más hivatalos szervek teljesítményére vonatkozó ellenőrzések, szemlék és értékelések elvégzése. Adminisztratív feladatai közé tartozik az ellenőrzési és értékelési tervek elkészítése, az ellenőrzési jelentések megszövegezése, valamint a szakpolitikák kidolgozásának elősegítése az ellenőrzések eredményeinek fényében.

A felvett munkatársak az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. 

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárának kell lenniük. További követelmény a hivatalos uniós nyelvek egyikének alapos, továbbá az angol vagy a francia nyelv kielégítő ismerete.

A jelentkezéshez emellett legalább négyéves, az adott profilhoz kapcsolódó területen szerzett egyetemi végzettség (a területek listája profilonként a versenyvizsga-felhívásban található, amely a lenti jelentkezési felületen érhető el), majd azt követően szerzett legalább hatéves, a választott profil feladatköréhez közvetlenül kapcsolódó szakmai tapasztalat, illetve legalább hároméves, az adott profilhoz kapcsolódó területen szerzett egyetemi végzettség, majd azt követően szerzett legalább hétéves, releváns szakmai tapasztalat szükséges.

Ha Ön megfelel a fenti feltételeknek, akkor Önt keressük!

A követelményekről részletesen a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat.

Jelentkezni 2021. május 20-tól lehet.