Kansanterveysalan hallintovirkamiehet

Etusivu > Kansanterveysalan hallintovirkamiehet

Oletko kansanterveysalan asiantuntija ja etsitkö kiinnostavia työmahdollisuuksia EU-elimissä? Euroopan komissio etsii lahjakkaita ja motivoituneita terveyden ja elintarviketurvallisuuden alan asiantuntijoita valvonnan, tarkastuksen ja arvioinnin tehtäviin sekä elintarviketurvallisuuden asiantuntijoita politiikan ja lainsäädännön tehtäviin.

Terveyden ja elintarviketurvallisuuden alan hallintovirkamiesten tehtäviin kuuluu tarkastusten tekemistä ja johtamista, raporttien laatimista ja teknisten kysymysten käsittelyä sekä alan ammatillisen ja tieteellisen asiantuntemuksen seurantaa.

Politiikan ja lainsäädännön tehtäviä hoitavien hallintovirkamiesten tehtäviin kuuluu toimintapolitiikan ja lainsäädännön laatimista, voimassa olevan lainsäädännön täytäntöönpanoa ja hallinnointia, säätelytehtäviä, kuten riskinarviointien laatimista, sekä kauppasopimusten valvontaa.

EU-virkamiehiltä odotetaan neuvokkuutta, sisua ja oivalluskykyä ja heille tarjotaan hyvät mahdollisuudet kasvattaa osaamista, kehittää taitoja ja edetä uralla. Palvelukseen otettavat työskentelevät monikulttuurisissa, kansainvälisissä ja monimuotoisissa tiimeissä, joiden tavoitteena on luoda paremmat edellytykset sekä yli 500 miljoonalle EU-kansalaiselle että myös ihmisille EU:n ulkopuolella.

Ihmisiä istuu juttelemassa.

Kulttuurinen monimuotoisuus ja yhtäläiset mahdollisuudet ovat EU:n perusarvoja. EPSO varmistaa kaikkien hakijoiden tasa-arvoisen kohtelun ja yhtäläiset mahdollisuudet. Lisätietoja EPSOn yhtäläisten mahdollisuuksien politiikasta ja siitä, miten toimintarajoitteinen tai erityistarpeinen hakija voi pyytää erityisjärjestelyjä valintakokeissa, on EPSOn Yhtäläiset mahdollisuudet -sivulla.

Lähde rohkeasti mukaan ja osallistu uuteen virkamieskilpailuun, jonka hakuaika alkaa 15. maaliskuuta 2018.

 

Mitä hakijoilta edellytetään?

Ennen kuin teet hakemuksen, tutustu hakuprosessin vaatimuksiin. Omaa soveltuvuuttasi voit arvioida Lähtisinkö EU-uralle -kyselyn avulla.

Jotta voit hakea näihin tehtäviin, sinulla on oltava vähintään kolmevuotinen korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta. Lisäksi vaaditaan vähintään neljän vuoden työkokemus tehtäviin liittyvältä alalta tutkintotodistuksen saamisen jälkeen. Sinun on oltava jonkin EU-maan kansalainen. Tehtäviin vaaditaan myös hyvä kielitaito vähintään kahdessa EU:n virallisessa kielessä. Yhden kielistä on oltava englanti, italia, ranska tai saksa. Toiseksi kieleksi on valittava jokin EU:n 24 virallisesta kielestä.

 

Kansanterveysalan hallintovirkamieskilpailun eri vaiheetHakemus

Tietokoneella tehtävät kokeet

Arviointikeskusvaihe

Varallaololuettelo

Terveys ja elintarviketurvallisuus – valvonta, tarkastukset ja arviointi -profiili

 

 

Elintarviketurvallisuus – lainsäädäntö ja politiikka -profiili