Tanácsos a közegészségügy területén

Kezdőlap > Tanácsos a közegészségügy területén

Ön közegészségügyi szakemberként az uniós intézményeknél szeretne új, izgalmas fejezetet nyitni szakmai pályafutásában? Az Európai Bizottság keresi a kiemelkedően tehetséges és motivált egészségügyi és élelmiszer-biztonsági szakembereket az ellenőrzés, a felügyelet és az értékelés területén, valamint élelmiszer-biztonsági szakemberek jelentkezését várja a szakpolitika- és jogalkotás területén.

Az egészségüggyel és élelmiszer-biztonsággal foglalkozó tanácsosok ellenőrzéseket végeznek és irányítanak, jelentéseket és technikai dokumentumokat készítenek, valamint gondoskodnak a szakmai és tudományos ismeretek karbantartásáról a tevékenységi területükön.

A szakpolitika- és jogalkotásért felelős tanácsosok feladatkörébe tartozik a szakpolitikai intézkedések és a jogszabályok kidolgozása, a meglévő jogszabályok érvényre juttatása és kezelése, szabályozási feladatok ellátása – ideértve a kockázatértékelést –, valamint a kereskedelmi megállapodások nyomon követése.

Az uniós intézmények nagy fokú találékonyságot, rugalmasságot és szellemi felkészültséget várnak el munkatársaiktól, cserébe viszont sokféle tanulási, készségfejlesztési és karrierépítési lehetőséget nyújtanak nekik. A sikeres pályázók multikulturális és nemzetközi munkakörnyezetben dolgoznak, és munkájukkal több mint 500 millió uniós polgár és az EU határain túl is számtalan ember életét teszik jobbá.

Számítógép mellett ülő és beszélgető emberek

Az EU alapelvei közé tartozik a kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása. Minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy az összes pályázó esetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon bővebb információ található az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogy a fogyatékkal élő pályázók hogyan igényelhetnek speciális vizsgakörülményeket a kiválasztási vizsgához.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Regisztrálni 2018. március 15-től lehet.

 

Érdemes-e megpróbálnia?

Jelentkezés előtt gondolja végig alaposan, hogy valóban Önnek való-e az uniós pályafutás. A „Nekem való-e az uniós karrier?” kérdőív segít Önnek abban, hogy eldöntse, nagy valószínűséggel meg tud-e felelni a sikeres versenyvizsgához szükséges magas szintű elvárásoknak.

A jelentkezőknek az adott területen szerzett, legalább alapképzési (három évig tartó tanulmányokat lezáró) oklevéllel vagy diplomával, és legalább négyéves szakirányú tapasztalattal kell rendelkezniük, továbbá valamelyik EU-tagország állampolgárának kell lenniük, és alaposan ismerniük kell két uniós nyelvet (az egyiknek az angolnak, a franciának, a németnek vagy az olasznak kell lennie, a másik az EU 24 hivatalos nyelve közül bármelyik lehet).

 

Tanácsos a közegészségügy területén (áttekintés)Jelentkezés

Számítógépes vizsgák

Értékelőközpont (assessment centre)

Tartaléklista

Tovább az „Egészségügy és élelmiszer-biztonság – ellenőrzés, felügyelet és értékelés” profilhoz

 

 

Tovább az „Élelmiszer-biztonság – szakpolitika- és jogalkotás” profilhoz