Administratori za međunarodnu suradnju i pružanje pomoći zemljama izvan EU-a

Početna stranica > Administratori za međunarodnu suradnju i pružanje pomoći zemljama izvan EU-a

Europska unija traži stručnjake s velikim iskustvom u području međunarodne suradnje i pružanja pomoći zemljama izvan EU-a.

Stručnjaci koji će biti zaposleni (razredi AD 7 i AD 9) uglavnom će raditi u službama Europske komisije koje oblikuju razvojnu politiku EU-a za smanjenje siromaštva u svijetu, za osiguravanje održivog gospodarskog, socijalnog i ekološkog razvoja te za promicanje demokracije, vladavine prava, dobrog upravljanja i poštovanja ljudskih prava. EU i njegove države članice vodeći su svjetski donator razvojne pomoći.

Među glavnim su poslovima radnog mjesta analiza i razrada politika razvojne i humanitarne pomoći, oblikovanje strateškog usmjerenja međunarodne suradnje i humanitarne pomoći EU-a te doprinos upravljanju krizama. Poslovi se sastoje i od oblikovanja financijskih instrumenata i upravljanja njima te promicanja korištenja tih instrumenata u suradnji s unutarnjim i vanjskim sugovornicima i dionicima. Stručnjaci u višem razredu (AD 9) mogu i upravljati timom stručnjaka.

Zaposlenici institucija i agencija EU-a dio su velike stručne zajednice koja pruža brojne mogućnosti za proširivanje znanja, poboljšanje vještina i razvoj karijere. Poštovanje kulturne raznolikosti i promicanje jednakih mogućnosti za sve temeljna su načela EU-a i stoga se EPSO trudi svim kandidatima pružiti jednake mogućnosti, tretman i pristup. Više o našoj politici jednakih mogućnosti i podnošenju zahtjeva za posebne prilagodbe za polaganje testova u okviru postupka odabira pronaći ćete na našoj stranici posvećenoj tim pitanjima.

Nemojte propustiti ovu sjajnu profesionalnu priliku – prijave počinju 5. prosinca 2019.!

 

Ispunjavate li uvjete za prijavu?

Morate biti državljanin države članice EU-a i imati temeljito znanje jednog od 24 službena jezika EU-a te zadovoljavajuće znanje engleskog ili francuskog jezika.

Osim toga, morate imati diplomu visokoškolskog studija u trajanju od najmanje 3 – 4 godine nakon koje ste stekli najmanje 6 – 7 godina radnog iskustva u području međunarodne suradnje. Za viši razred (AD 9) bit će vam potrebno 10 – 11 godina radnog iskustva u području međunarodne suradnje.

Detaljne informacije o uvjetima za sudjelovanje dostupne su u Obavijesti o natječaju objavljenoj 5. prosinca 2019.

 

Pregled postupka odabira: 

Prijava

Računalni testovi

Probir talenata/Talent screener

Testovi centra za procjenu

Popis uspješnih kandidata