Administratori în domeniul cooperării internaționale și al gestionării ajutorului acordat țărilor din afara UE

Acasă > Administratori în domeniul cooperării internaționale și al gestionării ajutorului acordat țărilor din afara UE

Uniunea Europeană caută specialiști cu o experiență vastă în domeniul cooperării internaționale și al gestionării ajutoarelor destinate țărilor terțe.

Specialiștii care vor fi recrutați (cu gradele AD 7 și AD 9) vor lucra în principal în direcțiile din cadrul Comisiei Europene care formulează politica de dezvoltare a UE. Scopul acesteia este de a reduce sărăcia în lume, de a asigura o dezvoltare economică, socială și ecologică durabilă și de a promova democrația, statul de drept, buna guvernanță și respectarea drepturilor omului. UE și statele sale membre sunt, împreună, cel mai important donator de asistență pentru dezvoltare din lume.

În principal, veți analiza și elabora politici în domeniul dezvoltării și al ajutorului umanitar, veți formula orientări strategice pentru politica UE în materie de cooperare internațională și de ajutor umanitar și veți contribui la gestionarea crizelor. În plus, veți avea responsabilitatea gestionării și elaborării instrumentelor financiare, precum și a promovării utilizării acestor instrumente în cooperare cu interlocutorii și cu persoanele interesate din interiorul și din afara UE. Pentru gradul mai mare (AD 9), este posibil să vi se încredințeze și sarcina coordonării unei echipe formate din profesioniști în domeniu.

Instituțiile și agențiile UE le oferă angajaților lor posibilitatea de a lucra cu experți din multiple domenii și de a-și îmbunătăți cunoștințele, competențele și cariera. Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Pentru mai multe informații despre politica noastră privind egalitatea de șanse și despre cum puteți solicita ajustări speciale pentru susținerea testelor de selecție, accesați această pagină.

Nu ratați această oportunitate! Perioada de înscriere începe pe 5 decembrie 2019!

 

Îndepliniți toate condițiile?

Trebuie să fiți cetățean al UE, să cunoașteți temeinic una dintre cele 24 de limbi ale UE și să cunoașteți la un nivel satisfăcător limba engleză sau franceză.

În plus, trebuie să aveți studii universitare de cel puțin 3-4 ani absolvite cu diplomă, urmate de o experiență profesională de cel puțin 6-7 ani în domeniul cooperării internaționale. Pentru gradul superior (AD 9), veți avea nevoie de o experiență profesională în domeniul cooperării internaționale de 10-11 ani.

Pentru a vedea cerințele în detaliu, consultați Anunțul de concurs care va fi publicat pe 5 decembrie 2019.

 

Prezentarea procedurii de selecție: 

Înscrierea

Testele pe calculator (CBT)

Evaluarea talentului/Talent screener

Centrul de evaluare

Lista de rezervă