Csalás elleni vizsgálók és szakértők

Kezdőlap > Csalás elleni vizsgálók és szakértők
picture showing a young woman looking through a magnifying glass

Az Európai Bizottság csalás elleni vizsgálókat és szakértőket keres az uniós kiadások és a korrupció elleni küzdelem, a vámügy és kereskedelem, a dohánytermékek és a hamisított áruk területén. A felvételt nyert vizsgálók (AD7 besorolási fokozat) és szakértők (AD9 besorolási fokozat) elsősorban az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) fognak dolgozni.

Olyan szakértőknek kínálunk lehetőségeket, akik beleillenek az alábbi profilok valamelyikébe. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy minden pályázó csak egy besorolási fokozatra és egy szakterületre jelentkezhet.

  • 1. szakterület – Csalás elleni vizsgálatok és műveletek az uniós kiadások és a korrupció elleni küzdelem területén

Csalás elleni vizsgálók (AD7): Fő feladataik közé tartozik majd az uniós kiadások és bevételek, a korrupció elleni küzdelem és az uniós személyzet által elkövetett súlyos szabálytalanságok területét érintő vizsgálatok lefolytatása.

Csalás elleni szakértők (AD9): Magas szintű szaktudással rendelkeznek, és a kiadásokkal, a bevételekkel és a korrupció elleni küzdelemmel kapcsolatos vizsgálatokat és műveleteket hajtanak végre és magas szintű szakértői támogatást nyújtanak azokhoz.

  • 2. szakterület – Csalás elleni vizsgálatok és műveletek a vámügy és kereskedelem, a dohánytermékek és a hamisított áruk területén

Csalás elleni vizsgálók (AD7): Fő feladataik közé tartozik majd a vámügy és a kereskedelem, a dohánytermékek és a hamisított áruk területét érintő vizsgálatok lefolytatása.

Csalás elleni szakértők (AD9): Fő feladatuk a vámügy és a kereskedelem, a dohánytermékek és a hamisított áruk területét érintő vizsgálatok lefolytatása és szakértői támogatás nyújtása lesz.

 

A felvett pályázók az uniós intézményeknél és ügynökségeknél olyan szakértői közösség tagjává válnak, amely sokrétű lehetőséget nyújt számukra az ismereteik bővítésére, készségeik fejlesztésére és a szakmai pályafutásuk építésére. 

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőséggel foglalkozó weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról, és megtudhatja azt is, hogyan igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljáráshoz.

 

Jelentkezési feltételek

 

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárának kell lenniük. További követelmény a hivatalos uniós nyelvek egyikének alapos, továbbá az angol vagy a francia nyelv kielégítő ismerete. A pályázónak az alábbi kritériumoknak is meg kell felelnie, amelyek a szakterülettől függően változnak:

 

  • Vizsgálók (AD7): 1. szakterület/2. szakterület: Oklevéllel igazolt, legalább 4 éves befejezett felsőoktatási tanulmányoknak megfelelő végzettség és azt követően szerzett legalább 6 éves szakmai tapasztalat – vagy legalább 3 éves befejezett felsőoktatási tanulmányoknak megfelelő végzettség és azt követően szerzett legalább 7 éves szakmai tapasztalat –, amelyet a pályázó vizsgálóként, rendőrtisztként vagy egyéb, az adott tevékenységi területen vizsgálatokat folytató szakemberként szerzett.
  • Szakértők (AD9): 1. szakterület/2. szakterület: Oklevéllel igazolt, legalább 4 éves befejezett felsőoktatási tanulmányoknak megfelelő végzettség és azt követően szerzett legalább 10 éves szakmai tapasztalat – vagy legalább 3 éves befejezett felsőoktatási tanulmányoknak megfelelő végzettség és azt követően szerzett legalább 11 éves szakmai tapasztalat –, amelyet a pályázó az adott tevékenységi területen vizsgálatokat folytató szakemberként szerzett. Fenti szakmai tapasztalatból legalább 3 évet a pályázó összetett vizsgálatok (pl. határokon átnyúló vizsgálatok, többelkövetős ügyekben folytatott vizsgálatok nemzeti szinten is, összetett elkövetési módok, rendkívül érzékeny vizsgálatok, nemzetközi környezetben folytatott vizsgálatok) irányítása terén szerzett.

 

A követelményekről, a jelentkezési eljárásról és a vizsgákról részletesen a lenti jelentkezési felületen elérhető versenyvizsga-felhívásból tájékozódhat.

Jelentkezni 2021. október 7-étől lehet.