Investigatori și experți antifraudă

Acasă > Investigatori și experți antifraudă
picture showing a young woman looking through a magnifying glass

Comisia Europeană (CE) caută investigatori și experți antifraudă în domeniul cheltuielilor UE și al combaterii corupției și în domeniul vamal și comercial, al tutunului și al mărfurilor contrafăcute. Investigatorii (gradul AD 7) și experții (gradul AD 9) care vor fi recrutați vor lucra în principal la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Le oferim oportunități experților care corespund unuia dintre profilurile de mai jos. Atenție, nu vă puteți înscrie decât pentru un singur grad și domeniu.

  • Domeniul 1 – Investigații și operațiuni antifraudă în domeniul cheltuielilor UE și al combaterii corupției

Investigatori antifraudă (AD 7): Principala dumneavoastră atribuție va fi efectuarea de investigații în domeniul cheltuielilor și veniturilor UE, al combaterii corupției și al abaterilor grave comise de personalul UE.

Experți antifraudă (AD 9): Având un grad înalt de specializare, veți efectua investigații în domeniul cheltuielilor și veniturilor, precum și al combaterii corupției, și veți oferi sprijin de specialitate de nivel înalt pentru aceste investigații și operațiuni.

  • Domeniul 2 – Investigații și operațiuni antifraudă în domeniul vamal și comercial, al tutunului și al mărfurilor contrafăcute

Investigatori antifraudă (AD 7): Principala dumneavoastră atribuție va fi efectuarea de investigații în domeniul vamal și comercial, al tutunului sau al mărfurilor contrafăcute.

Experți antifraudă (AD 9): Principalele dumneavoastră atribuții vor fi efectuarea de investigații și operațiuni în domeniul vamal și comercial, al tutunului și al mărfurilor contrafăcute și furnizarea de sprijin de specialitate pentru aceste investigații și operațiuni.

 

Instituțiile și agențiile UE le oferă angajaților lor posibilitatea de a colabora cu experți din multiple domenii și de a-și îmbunătăți cunoștințele, competențele și cariera. 

Respectarea diversității culturale și promovarea șanselor egale se numără printre principiile fundamentale ale UE. Oficiul European pentru Selecția Personalului se străduiește să ofere egalitate de șanse, de tratament și de acces tuturor candidaților. Aflați cum puteți solicita ajustări speciale și care este politica noastră privind egalitatea de șanse.

 

Îndepliniți toate condițiile?

 

Pentru a vă putea depune candidatura, trebuie să fiți cetățean al UE și să cunoașteți temeinic una dintre limbile oficiale ale UE și limba engleză sau franceză la nivel satisfăcător. De asemenea, va trebui să îndepliniți următoarele criterii, care variază în funcție de domeniu:

 

  • Investigatori (AD 7): Domeniul 1/Domeniul 2: Trebuie să aveți o diplomă universitară care atestă studii de cel puțin 4 ani, urmată de cel puțin 6 ani de experiență profesională – sau o diplomă universitară care atestă studii de cel puțin 3 ani, urmată de cel puțin 7 ani de experiență profesională – în calitate de investigator, ofițer de poliție sau profesionist de altă natură responsabil cu efectuarea de investigații în domeniul de activitate respectiv.
  • Experți (AD 9): Domeniul 1/Domeniul 2: Trebuie să aveți o diplomă universitară care atestă studii de cel puțin 4 ani, urmată de cel puțin 10 ani de experiență profesională – sau o diplomă universitară care atestă studii de cel puțin 3 ani, urmată de cel puțin 11 ani de experiență profesională – în cadrul căreia ați efectut investigații în domeniul de activitate respectiv. Experiența dumneavoastră profesională trebuie să cuprindă cel puțin 3 ani de experiență profesională în gestionarea investigațiilor complexe (de exemplu: investigații transfrontaliere, investigații cu autori multipli, inclusiv la nivel național, moduri de operare complexe, investigații foarte sensibile, investigații în contexte internaționale).

 

Pentru detalii despre cerințe, procedura de înscriere și teste, consultați Anunțul de concurs de pe paginile noastre pentru înscrieri de mai jos.

Înscrierile încep pe 7 octombrie.