Κορονοϊός - Σημαντικές πληροφορίες

Αρχική σελίδα > Κορονοϊός - Σημαντικές πληροφορίες

Σας ενημερώνουμε ότι, μέχρι νεωτέρας, οι πληροφορίες σχετικά με την πανδημία COVID-19 θα επικαιροποιούνται αρχικά στα αγγλικά. Οι άλλες γλωσσικές εκδόσεις θα προστίθενται σταδιακά.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – επικαιροποιήθηκε στις 19/05/2020:

Η EPSO παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19). Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης και άλλα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις που μας παρέχουν τα όργανα της ΕΕ και οι εθνικές αρχές. Εν τω μεταξύ, συνιστούμε στους υποψηφίους διαδικασιών επιλογής οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη να συμβουλεύονται τακτικά τον λογαριασμό τους EPSO καθώς και τον ιστότοπο της EPSO. Και μπορείτε πάντα να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας μέσω του ηλεκτρονικού δελτίου επικοινωνίας.

Δοκιμασίες με χρήση υπολογιστή:

Η EPSO εργάζεται για την επανεκκίνηση των δοκιμασιών με χρήση υπολογιστή για διάφορες διαδικασίες επιλογής, σε συνεργασία με τον εξωτερικό της συνεργάτη, Prometric. Λαμβάνονται υπόψη τα διάφορα μέτρα που ισχύουν στα κράτη μέλη και σε τρίτες χώρες αλλά παράλληλα και οι διαφορετικές ημερομηνίες επανεκκίνησης, καθώς και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής. Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τον προγραμματισμό των δοκιμασιών, θα επικαιροποιήσουμε τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των διαδικασιών επιλογής.

Δοκιμασίες κέντρου αξιολόγησης στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο:

Η EPSO έχει αναστείλει όλες τις δραστηριότητες κέντρων αξιολόγησης στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Τα κέντρα αξιολόγησης των διαγωνισμών EPSO/AD/372/19, EPSO/AD/373/19 και EPSO/AD/374/19 αναστέλλονται με ισχύ από τις 9 Μαρτίου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 το νωρίτερο. Οι ιστοσελίδες με το χρονοδιάγραμμα των διάφορων διαγωνισμών σε εξέλιξη εξετάζονται και θα διορθωθούν εγκαίρως με βάση τις νέες προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Διαδικασία επιλογής CAST/P (CAST Permanent):

Οι δοκιμασίες επιλογής στο πλαίσιο της διαδικασίας CAST Permanent, που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, διαταράχτηκαν σοβαρά λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αν είχατε προσκληθεί για τις δοκιμασίες του Μαρτίου (10-16 Μαρτίου) αλλά δεν μπορέσατε να κλείσετε θέση ή να παρουσιαστείτε στη δοκιμασία, θα προσκληθείτε εκ νέου να λάβετε μέρος σε δοκιμασία τον Ιούνιο-Ιούλιο. Θα λάβετε πρόσκληση μέσω του λογαριασμού σας EPSO.

Η επόμενη περίοδος δοκιμασιών στο πλαίσιο της διαδικασίας CAST/P προγραμματίζεται τώρα για το διάστημα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου. Οι νέες ενδεικτικές ημερομηνίες έχουν ήδη δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες των διάφορων προφίλ CAST/P.

Η EPSO γνωρίζει ότι ορισμένοι υποψήφιοι που είχαν προσκληθεί να λάβουν μέρος σε δοκιμασίες το διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου 2020 ίσως δεν μπορέσουν να κρατήσουν θέση και/ή να παρουσιαστούν στη δοκιμασία λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν εμπίπτετε κι εσείς σ΄ αυτή την κατηγορία, έχετε υπόψη σας ότι θα προσκληθείτε για συμμετοχή σε μελλοντική διαδικασία. Δεν χρειάζεται ούτε να επικοινωνήσετε με την EPSO ούτε να κάνετε κάτι άλλο. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα λάβετε επιβεβαίωση με email στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στον λογαριασμό σας EPSO.

Η εκ νέου πρόσκληση συμμετοχής σε μελλοντική δοκιμασία είναι ένα μέτρο που λαμβάνει η EPSO με σκοπό τον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας covid-19 στους υποψηφίους και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, στο μέτρο του δυνατού στην παρούσα συγκυρία.

Νέοι διαγωνισμοί και διαδικασίες επιλογής:

Η EPSO καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρήσει τον ενδεικτικό προγραμματισμό της για τους νέους διαγωνισμούς, και προσβλέπουμε στην επιλογή μελλοντικών συναδέλφων που θα εργάζονται με ενθουσιασμό και αφοσίωση για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την Ευρώπη σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς. Σύντομα θα δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες για προσεχείς διαγωνισμούς.

Συνεχίστε να προσέχετε την υγεία σας, για το καλό το δικό σας και όλων των αγαπημένων σας προσώπων.