Κορονοϊός - Σημαντικές πληροφορίες

Αρχική σελίδα > Κορονοϊός - Σημαντικές πληροφορίες

Σας ενημερώνουμε ότι, μέχρι νεωτέρας, οι πληροφορίες σχετικά με την πανδημία COVID-19 θα επικαιροποιούνται αρχικά στα αγγλικά. Οι άλλες γλωσσικές εκδόσεις θα προστίθενται σταδιακά.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – επικαιροποιήθηκε στις 24/7/2020:

Η EPSO παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19). Λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες, η EPSO διοργανώνει δοκιμασίες που θα πραγματοποιηθούν από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Βεβαίως, επειδή η κατάσταση είναι απρόβλεπτη, η EPSO εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα μέτρα προφύλαξης και άλλα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις που παρέχουν τα όργανα της ΕΕ και οι εθνικές αρχές. Εν τω μεταξύ, εάν πρόκειται να συμμετάσχετε σε διαδικασία επιλογής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα πρέπει να συμβουλεύστε τακτικά τον λογαριασμό σας EPSO καθώς και τον ιστότοπο της EPSO. Μπορείτε πάντα να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας μέσω του ηλεκτρονικού δελτίου επικοινωνίας.

Δοκιμασίες με χρήση υπολογιστή:

Η EPSO ξανάρχισε ήδη τη διεξαγωγή δοκιμασιών με χρήση υπολογιστή για διάφορες διαδικασίες επιλογής, σε συνεργασία με τον εξωτερικό της συνεργάτη, Prometric. Λαμβάνονται υπόψη τα διάφορα μέτρα που ισχύουν στα κράτη μέλη και σε τρίτες χώρες αλλά παράλληλα και οι διαφορετικές ημερομηνίες επανεκκίνησης, καθώς και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Μπορείτε να δείτε όλες τις οδηγίες και τις υποδείξεις σχετικά με τις διαδικασίες ασφάλειας στα εξεταστικά κέντρα της Prometric εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να τις διαβάσετε προσεκτικά προτού κλείσετε ραντεβού.
Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, πρέπει να φέρετε μαζί σας και να φοράτε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξεταστικό κέντρο. Γίνεται δεκτή τόσο η χρήση ιατρικής μάσκας όσο και η κάλυψη του προσώπου με κάποιο ύφασμα. Αν προσέλθετε στο εξεταστικό κέντρο χωρίς μάσκα δεν θα σας επιτραπεί η συμμετοχή στη δοκιμασία και δεν θα μπορέσετε να αλλάξετε το ραντεβού.

Έχετε υπόψη σας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα στα εξεταστικά κέντρα - για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί η μέτρηση της θερμοκρασίας σας με ηλεκτρονικό ανέπαφο θερμόμετρο από το προσωπικό του εξεταστικού κέντρου.

Ο ιστότοπος της EPSO επικαιροποιείται ανάλογα. Περισσότερες πληροφορίες θα προστεθούν μόλις υπάρξουν. 

Δοκιμασίες κέντρου αξιολόγησης στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο:

Στην αρχή της πανδημίας Covid-19 τον Μάρτιο, η EPSO αναγκάστηκε να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες των κέντρων αξιολόγησης στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Τα κέντρα αξιολόγησης των διαγωνισμών EPSO/AD/372/19, EPSO/AD/373/19, EPSO/AD/374/19 σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσουν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι ιστοσελίδες με το χρονοδιάγραμμα των διάφορων διαγωνισμών σε εξέλιξη εξετάζονται και θα διορθωθούν εγκαίρως με βάση τις νέες προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Έχουν πλέον θεσπιστεί μέτρα και οδηγίες για την ασφάλεια των υποψηφίων. Θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και θα τεθούν στη διάθεσή σας απολυμαντικά χεριών και μάσκες. Τα λεπτομερή μέτρα είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό μας και επικαιροποιούνται όποτε κρίνεται αναγκαίο. Θα πρέπει να τα ελέγχετε τακτικά και οπωσδήποτε πριν από την άφιξή σας στο κέντρο αξιολόγησης. Παρόμοια μέτρα ασφάλειας για τα κέντρα αξιολόγησης στο Λουξεμβούργο θα θεσπιστούν και θα κοινοποιηθούν εγκαίρως.

Η EPSO έχει ήδη στείλει τις προσκλήσεις στους υποψηφίους του διαγωνισμού EPSO/AD/374/19 που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί στις δοκιμασίες του κέντρου αξιολόγησης. Αν είστε υποψήφιος/-α σε άλλον διαγωνισμό, θα λάβετε πρόσκληση με νέα ημερομηνία 3 εβδομάδες πριν, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να ετοιμάσετε το ταξίδι σας.

Στο μεταξύ, κατά τους θερινούς μήνες, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τον λογαριασμό σας EPSO για τυχόν ειδήσεις.

Εάν έχετε ήδη εξεταστεί στο κέντρο αξιολόγησης, δεν θα κληθείτε εκ νέου.

Διαδικασία επιλογής CAST/P (CAST Permanent):

Οι δοκιμασίες επιλογής στο πλαίσιο της διαδικασίας CAST Permanent διαταράχτηκαν σοβαρά λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Η EPSO γνωρίζει ότι ορισμένοι υποψήφιοι που είχαν προσκληθεί να λάβουν μέρος σε δοκιμασίες το διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου 2020 ίσως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν θέση και/ή να παρουσιαστούν στη δοκιμασία λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν εμπίπτετε κι εσείς σ΄ αυτή την κατηγορία, έχετε υπόψη σας ότι θα προσκληθείτε για συμμετοχή σε μελλοντική διαδικασία. Δεν χρειάζεται ούτε να επικοινωνήσετε με την EPSO ούτε να κάνετε κάτι άλλο. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα λάβετε επιβεβαίωση με email στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στον λογαριασμό σας EPSO.

Η εκ νέου πρόσκληση συμμετοχής σε μελλοντική δοκιμασία είναι ένα μέτρο που λαμβάνει η EPSO με σκοπό τον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στους υποψηφίους και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, στο μέτρο του δυνατού στην παρούσα συγκυρία.

Οι νέες ενδεικτικές ημερομηνίες για τις επόμενες περιόδους δοκιμασιών έχουν ήδη δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες των διάφορων προφίλ CAST/P.

Νέοι διαγωνισμοί και διαδικασίες επιλογής:

Ο ενδεικτικός προγραμματισμός μας για νέους διαγωνισμούς έχει πλέον επικαιροποιηθεί στον ιστότοπό μας, και μπορείτε να τον συμβουλευτείτε. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, επιθυμούμε να επιλέξουμε ενθουσιώδεις και αφοσιωμένους μελλοντικούς συναδέλφους για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την Ευρώπη σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς.

Συνεχίστε να προσέχετε την υγεία σας, για το καλό το δικό σας και όλων των αγαπημένων σας προσώπων.