Κορονοϊός – Σημαντικές πληροφορίες

Αρχική σελίδα > Κορονοϊός – Σημαντικές πληροφορίες

Σας ενημερώνουμε ότι, μέχρι νεωτέρας, οι πληροφορίες σχετικά με την πανδημία COVID-19 θα επικαιροποιούνται αρχικά στα αγγλικά. Οι άλλες γλωσσικές εκδόσεις θα προστίθενται σταδιακά.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – επικαιροποιήθηκε στις 12/7/2021:

 

H EPSO εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 και να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις που παρέχουν οι εθνικές αρχές και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Αν είστε υποψήφιος που συμμετέχει σε εν εξελίξει διαδικασία επιλογής θα πρέπει να συμβουλεύστε τακτικά τον λογαριασμό σας EPSO καθώς και τον ιστότοπο της EPSO. Οι ιστοσελίδες με το χρονοδιάγραμμα των διάφορων διαγωνισμών σε εξέλιξη τροποποιούνται συστηματικά ώστε να συμφωνούν με τις νέες προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Μπορείτε επίσης να μας στέλνετε ερωτήσεις μέσω του ηλεκτρονικού δελτίου επικοινωνίας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η EPSO θα προσθέτει περισσότερες πληροφορίες μόλις υπάρχουν διαθέσιμες.

 

Γενικά μέτρα που εφαρμόζονται για:

  • δοκιμασίες με χρήση υπολογιστή σε διαπιστευμένα εξεταστικά κέντρα
  • δοκιμασίες με εξ αποστάσεως επιτήρηση [1]

Ακόμη και αν σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ οι περιορισμοί που σχετίζονται με την COVID-19 χαλαρώνουν σταδιακά, αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Στις αρχές Ιουλίου 2021, η EPSO εισήγαγε δοκιμασίες με χρήση υπολογιστή και με εξ αποστάσεως επιτήρηση για συγκεκριμένους διαγωνισμούς. Αυτό το είδος δοκιμασιών εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δοκιμασίες ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Η εξ αποστάσεως επιτήρηση δοκιμασιών επιτρέπει στην EPSO να σημειώσει ταχύτερη πρόοδο με την οργάνωση διαγωνισμών. H εξ αποστάσεως επιτήρηση δοκιμασιών μέσω της εφαρμογής ProProctor του εξωτερικού μας συνεργάτη Prometric δίνει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις δοκιμασίες από οποιαδήποτε τοποθεσία χωρίς να διακυβεύεται η ακεραιότητα των δοκιμασιών. Ως εκ τούτου, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα ως προς το κόστος και ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στις ανάγκες της σημερινής παγκόσμιας κατάστασης κατά την οποία η παρουσία στα εξεταστικά κέντρα μπορεί να παρουσιάζει δυσκολίες λόγω των μέτρων δημόσιας υγείας, όπως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα απαγορευτικά μέτρα σε πολλές χώρες, που συνεπάγονται επίσης το κλείσιμο εξεταστικών κέντρων.

Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα διεξαγωγής δοκιμασιών, τους διαγωνισμούς που αφορά το εν λόγω σύστημα καθώς και τον προγραμματισμό των δοκιμασιών δημοσιεύονται στον ιστότοπο της EPSO μόλις είναι διαθέσιμες.

Με την εισαγωγή της εξ αποστάσεως επιτήρησης των δοκιμασιών, σε συνδυασμό με τις κλασικές δοκιμασίες στα εξεταστικά κέντρα, η EPSO ξεκίνησε τις δοκιμασίες με χρήση υπολογιστή για τις πλέον πρόσφατα δημοσιευθείσες διαδικασίες επιλογής, ώστε να μπορέσουν όλοι οι υποψήφιοι να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες επιλέγοντας τον τρόπο συμμετοχής που προτιμούν. Οι ενδεικτικές ημερομηνίες δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες των αντίστοιχων διαδικασιών επιλογής

Σας ενημερώνουμε μέσω της αντίστοιχης σελίδας του διαγωνισμού στον ιστότοπό μας σχετικά με τη διαθεσιμότητα της εν λόγω επιλογής για τη δική σας δοκιμασία, ενώ θα λάβετε παράλληλα λεπτομερείς και πλήρεις πληροφορίες πολύ πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας μέσω του λογαριασμού σας EPSO.

Εάν η επιλογή είναι διαθέσιμη, αλλά δεν επιλέξετε την εξ αποστάσεως επιτήρηση, έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε ημερομηνία για τη δοκιμασία σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα της EPSO ανά τον κόσμο. Είναι δική σας ευθύνη να ελέγχετε κατά πόσο ισχύουν, ή ενδέχεται να ισχύσουν, ταξιδιωτικοί ή άλλου είδους περιορισμοί στον τόπο του εξεταστικού κέντρου που επιλέξατε, εκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την πανδημία.

Όσον αφορά τους υποψηφίους που επέλεξαν να συμμετάσχουν στη δοκιμασία σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα, εξακολουθούμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές που ισχύουν τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι οι εκάστοτε χώρες εφαρμόζουν διαφορετικές μορφές απαγορευτικών μέτρων. Αναπόφευκτα, το γεγονός αυτό έχει αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα των εξεταστικών κέντρων, καθώς, ανάλογα με τη χώρα, ορισμένα κέντρα μπορεί να παραμένουν ανοικτά ενώ άλλα να έχουν κλείσει.

Ο κατάλογος των εξεταστικών κέντρων που παραμένουν κλειστά επικαιροποιείται τακτικά. Εάν το εξεταστικό σας κέντρο δεν αναφέρεται στον κατάλογο των κλειστών κέντρων, αυτό σημαίνει ότι οι δοκιμασίες θα πραγματοποιηθούν όπως προβλέπεται. Σας επισημαίνουμε ότι ο εξωτερικός συνεργάτης της EPSO συμμορφώνεται με όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που απαιτούνται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες και τις υποδείξεις σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας στα εξεταστικά κέντρα εδώ.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες προτού κλείσετε ραντεβού και να ελέγξετε και πάλι τις οδηγίες προτού ταξιδέψετε για να λάβετε μέρος στη δοκιμασία.

[1] «Επιτηρητής»: επόπτης ή πρόσωπο που παρακολουθεί τους υποψηφίους κατά τη διάρκεια μιας δοκιμασίας. Κατά τη διενέργεια μιας δοκιμασίας με εξ αποστάσεως επιτήρηση, οι υποψήφιοι θα παρακολουθούνται συνεχώς από επιτηρητές με τη χρήση διαφόρων εργαλείων παρακολούθησης. Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στον επιτηρητή εάν έχουν ερωτήσεις ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκα και να την φορούν συνεχώς κατά την παραμονή τους στο εξεταστικό κέντρο. Οι μάσκες με βαλβίδα εκπνοής/μονής κατεύθυνσης απαγορεύονται στο εξεταστικό κέντρο, δεδομένου ότι δεν έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν τα ιικά σωματίδια. Οι υποψήφιοι που προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο χωρίς μάσκα ή που δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και υγειονομικής προστασίας, δεν θα επιτρέπεται να συμμετάσχουν στη δοκιμασία και δεν θα μπορέσουν να κλείσουν νέα ημερομηνία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι, ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα στα εξεταστικά κέντρα —για παράδειγμα, μπορεί να ζητηθεί από τους υποψηφίους η μέτρηση της θερμοκρασίας τους με ηλεκτρονικό ανέπαφο θερμόμετρο από το προσωπικό του εξεταστικού κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν στα εξεταστικά κέντρα, οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν επίσης με την Prometric απευθείας καλώντας τον αντίστοιχο εθνικό δωρεάν αριθμό ή τον αριθμό +31 320 239 575.

 

Ειδικά μέτρα για τους υποψηφίους της μόνιμης διαδικασίας επιλογής CAST:

Αν προσκληθήκατε σε δοκιμασία, αλλά δεν μπορέσατε να κλείσετε θέση και/ή να λάβετε μέρος στη δοκιμασία, δεν θα προκληθείτε αυτομάτως εκ νέου κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής δοκιμασιών. Εάν ανανεώσατε το ενδιαφέρον σας στην σχετική αίτηση, μπορεί να προεπιλεγείτε και να προσκληθείτε εκ νέου για το ίδιο ή άλλο προφίλ από τις υπηρεσίες πρόσληψης.

Οι ενδεικτικές ημερομηνίες για τις επόμενες περιόδους δοκιμασιών δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες των διάφορων προφίλ CAST/P.

 

Δοκιμασίες του κέντρου αξιολόγησης:

Με το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 τον Μάρτιο του 2020, η EPSO αναγκάστηκε να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες των κέντρων αξιολόγησης στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και αποφάσισε να διοργανώσει εξ αποστάσεως (μέσω διαδικτύου) τις εν λόγω δοκιμασίες.

Εξ αποστάσεως δοκιμασίες σημαίνει ότι οι υποψήφιοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές από το σπίτι, το γραφείο τους κ.λπ. και δεν χρειάζεται να μεταβούν σε χώρο της EPSO. Τέτοιες δοκιμασίες πραγματοποιούνται μέσω εργαλείου βιντεοδιάσκεψης. Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες παρέχονται εκ των προτέρων, όπως παρέχεται και δυνατότητα δοκιμής της σύνδεσης πριν από την πραγματική ημέρα του κέντρου αξιολόγησης.

 

Νέοι διαγωνισμοί και διαδικασίες επιλογής:

Ο ενδεικτικός προγραμματισμός για νέους διαγωνισμούς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους έχει πλέον επικαιροποιηθεί. 

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, επιθυμούμε να επιλέξουμε ενθουσιώδεις και αφοσιωμένους μελλοντικούς συναδέλφους για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την Ευρώπη σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς.

 

 

Συνεχίστε να προσέχετε την υγεία σας, για το καλό το δικό σας και όλων των αγαπημένων σας προσώπων.