Koronavirus – tärkeää tietoa hakijoille

Etusivu > Koronavirus – tärkeää tietoa hakijoille

Huom. Covid-19-tilannetta koskevat tiedot päivitetään toistaiseksi ensisijaisesti englanniksi. Muut kieliversiot lisätään sivustolle mahdollisimman pian.

UUTTA – päivitetty 12.7.2021:

 

EPSO seuraa edelleen hyvin tarkkaan koronavirustilanteen kehittymistä ja noudattaa kaikkia tarvittavia varotoimia EU-maiden viranomaisten ja EU:n toimielinten antamien ohjeiden mukaisesti. Jos osallistut johonkin meneillään olevaan valintamenettelyyn, käy EPSO-tililläsi ja EPSO-sivustolla säännöllisesti siltä varalta, että menettelyyn tulee muutoksia. Meneillään olevien kilpailujen aikataulutietoja päivitetään säännöllisesti uusien aikataulujen mukaisesti.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä EPSOon verkkolomakkeella.

EPSO päivittää tietoja heti, kun uutta tietoa on saatavilla.

 

Yleisiä ohjeita seuraavia kokeita varten:

  • hyväksytyissä testikeskuksissa tietokoneella tehtävät kokeet
  • etäyhteydellä valvottavat kokeet [1]

Vaikka covid-19-pandemiaan liittyviä rajoituksia kevennetään asteittain monissa EU-maissa, ei tilanne kuitenkaan ole sama kaikkialla.

EPSO otti heinäkuun 2021 alussa käyttöön etäyhteydellä valvottavat, tietokoneella tehtävät kokeet tietyissä kilpailuissa, alkuun monivalintakokeissa. Etäyhteydellä toteutettavan valvonnan ansiosta EPSO pystyy etenemään nopeammin kilpailujen järjestämisessä. EPSOn sopimuskumppanilla Prometricillä käytössä olevan ProProctor-sovelluksen avulla etäyhteydellä toteutettavan valvonnan ansiosta hakijat voivat suorittaa kokeen missä tahansa ilman, että koetilanteen luotettavuus vaarantuu. Etävalvonta lisää näin joustoa ja kustannustehokkuutta ja soveltuu erityisen hyvin tämänhetkiseen tilanteeseen, sillä hakijoilla voi joissakin maissa olla vaikeuksia päästä testikeskuksiin esimerkiksi matkustusrajoitusten tai sulkutoimien vuoksi. Kaikki testikeskukset eivät välttämättä ole toiminnassa.

Lisätietoja tästä uudesta koejärjestelystä, sen mukaisesti toteutettavista kilpailuista ja kokeiden suunnittelusta julkaistaan EPSOn verkkosivuilla heti järjestelyjen valmistuttua.

Kun testikeskuksissa tehtävien tavanomaisten kokeiden ohella voidaan nyt järjestää etäyhteydellä valvottavia kokeita, EPSO on aloittanut tietokoneella tehtävät kokeet hiljattain julkaistujen valintamenettelyjen yhteydessä. Kukin hakija voi valita itselleen parhaiten soveltuvan suoritustavan. Ohjeelliset päivämäärät julkaistaan valintamenettelyjen verkkosivuilla. 

Kunkin kilpailun verkkosivulla tiedotetaan, jos tämä vaihtoehto on käytettävissä kokeissa, ja hakijoille toimitetaan asiasta kaikki tarvittavat tiedot EPSO-tilin kautta hyvissä ajoin ennen koetta.

Jos etäyhteydellä valvottavaa koetta tarjotaan suoritusvaihtoehdoksi, mutta et halua valita sitä, voit varata koeajan jostakin EPSOn testikeskuksesta. Niitä on eri puolilla maailmaa. On omalla vastuullasi tarkistaa, kohdistuuko valitsemaasi testikeskukseen matkustus- tai muita rajoituksia nyt tai mahdollisesti tulevaisuudessa pandemiatilanteen kehittyessä.

Niiden hakijoiden osalta, jotka ovat valinneet kokeen suorittamisen jossakin testikeskuksessa, EPSO seuraa tiiviisti eri maiden sääntöjä ja ohjeita niin EU:ssa kuin sen ulkopuolellakin, koska monissa maissa on otettu käyttöön erilaisia rajoituksia ja sulkutoimia. Ne vaikuttavat väistämättä EPSOn testikeskuksiin, sillä joissakin maissa keskuksia on saatettu joutua sulkemaan.

Tällä hetkellä suljettuina olevien testikeskusten luetteloa päivitetään jatkuvasti. Jos valitsemasi testikeskus ei ole suljettujen testikeskusten luettelossa, kokeet toteutetaan suunnitellusti. EPSOn sopimuskumppani noudattaa kaikkia tilanteen edellyttämiä turvallisuus- ja hygieniatoimenpiteitä. Tutustu testikeskuksissa noudatettavia turvajärjestelyjä koskeviin ohjeisiin ja sääntöihin.

Lue tiedot huolella läpi ennen kuin varaat koeajan ja tarkista ohjeet uudestaan ennen kuin lähdet kokeisiin.

[1] Tässä järjestelyssä valvoja valvoo kokeen suorittajaa jatkuvasti etäyhteyden kautta erilaisten seurantavälineiden avulla. Kokeen suorittaja voi ottaa yhteyttä valvojaan, jos hänellä on kysyttävää tai ongelmia.

 

Terveysturvallisuus

Kuten ohjeissa sanotaan, hakijoiden on tuotava mukanaan kasvosuojus ja käytettävä sitä koko testikeskuksessa oleskelun ajan. Kasvosuojukset, joissa on uloshengitys- tai yksisuuntainen venttiili, on kielletty testikeskuksessa, koska ne eivät suodata viruspartikkeleita. Jos hakija saapuu testikeskukseen ilman kasvosuojusta tai ei muuten noudata turvallisuus- ja hygieniaohjeita, hän ei saa osallistua kokeeseen eikä hän voi varata uutta aikaa.

Testikeskuksissa voidaan olosuhteiden mukaan edellyttää myös lisätoimia – esimerkiksi että hakijoiden ruumiinlämpö mitataan elektronisesti ilman ihokosketusta.

Hakijat voivat halutessaan ottaa suoraan yhteyttä Prometriciin ja kysyä lisätietoja testikeskusten järjestelyistä (ks. luettelo eri maiden maksuttomista puhelinnumeroista tai soita numeroon +31320239575).

 

Erityisohjeet pysyvää CAST-valintamenettelyä varten

Jos sinut on kutsuttu kokeeseen, mutta et ole pystynyt varaamaan koeaikaa ja/tai osallistumaan kokeeseen, saat uuden kutsun seuraavalla koejaksolla järjestettävään kokeeseen. Jos ilmaiset olevasi edelleen kiinnostunut valitsemalla lomakkeessa toiminnon ”Uudista mielenkiinto”, palvelukseen ottava yksikkö voi esivalinnan jälkeen lähettää sinulle uuden kutsun saman tai jonkin muun profiilin kokeeseen.

Seuraavien koejaksojen ohjeelliset päivämäärät julkaistaan eri CAST/P-profiilien verkkosivuilla.

 

Arviointikeskusvaiheen kokeet:

Kun koronavirusepidemia puhkesi maaliskuussa 2020, EPSO joutui keskeyttämään kaiken arviointikeskustoiminnan toimitiloissaan Brysselissä ja Luxemburgissa. Arviointikeskusvaiheen kokeet päätettiin sen sijaan järjestää etäyhteydellä verkossa.

Kokeiden järjestäminen verkossa etäyhteydellä tarkoittaa sitä, että hakija suorittaa kokeen esimerkiksi kotona tai toimistossa eikä hänen tarvitse tulla EPSO:n toimipisteeseen. Testaus tapahtuu videopuhelun välityksellä. Teknisistä järjestelyistä tiedotetaan hyvissä ajoin, ja hakijoilla on mahdollisuus testata yhteyttä ennen koepäivää.

 

Uudet kilpailut ja valintamenettelyt:

Uusien kilpailujen alustavia aikatauluja päivitetään parhaillaan loppuvuoden tietojen osalta. 

Toivomme pääsevämme pian taas rekrytoimaan taitavia ja sitoutuneita uusia kollegoita rakentamaan Eurooppaa yhdessä näinä haastavina aikoina.

 

 

Pidä huolta itsestäsi ja läheisistäsi!