Koronavirus – važne informacije

Početna stranica > Koronavirus – važne informacije

Obavještavamo vas da će se najnovije informacije o koronavirusu (COVID-19) do daljnjega ažurirati prvenstveno na engleskom jeziku, a ostale jezične verzije dodavat će se postupno.

NOVO – ažurirano 24. srpnja 2020.:

EPSO stalno prati razvoj pandemije koronavirusa (COVID-19) u Europi. Na temelju sadašnje situacije EPSO planira organizirati testiranja od rujna.

Naravno, zbog nepredvidljivosti situacije i dalje se pridržavamo svih prikladnih mjera opreza u skladu s uputama i smjernicama institucija EU-a i nacionalnih tijela. U međuvremenu kandidatima koji sudjeluju u postupku odabira koji je u tijeku savjetujemo da redovito provjeravaju svoj EPSO račun i internetske stranice EPSO-a. Možete nam i poslati pitanja uobičajenim obrascem za kontakt.

Računalni testovi:

EPSO je u suradnji sa svojim izvođačem Prometricom ponovno započeo s provođenjem računalnih testova za različite postupke odabira. Pri organizaciji testiranja uzeta su u obzir različita pravila koja su na snazi u državama članicama i trećim zemljama te različita vremena ponovnog otvaranja, mjere ograničavanja socijalnih kontakata i higijenske mjere.

Sve smjernice i upute o sigurnosnim postupcima u centrima za ispitivanje Prometric dostupne su ovdje. Dobro ih pročitajte prije rezerviranja termina.
Kao što piše u tim smjernicama, u ispitni centar morate donijeti i cijelo vrijeme nositi masku. Prihvatljive su i medicinske i platnene maske. Ako dođete u ispitni centar bez maske, nećete smjeti izaći na ispit niti ćete imati pravo na promjenu termina.

S obzirom na okolnosti, upozoravamo vas da se u ispitnim centrima mogu provesti i dodatne mjere, npr. možda će vam osoblje ispitnog centra izmjeriti temperaturu elektroničkim beskontaktnim toplomjerom.

I EPSO-ove internetske stranice ažurirane su u skladu s time, a nove će se informacije dodavati čim budu dostupne. 

Testovi u centru za procjenu u Bruxellesu i Luxembourgu:

U ožujku, na početku pandemije bolesti COVID-19, EPSO je morao obustaviti sve aktivnosti centra za procjenu u Bruxellesu i Luxembourgu. Nastavak testiranja u centru za procjenu za natječaje EPSO/AD/372/19, EPSO/AD/373/19 i EPSO/AD/374/19 planiran je za drugu polovinu rujna. Rokovi za različite natječaje koji su u tijeku revidiraju se i pravodobno mijenjaju u skladu s novim planiranim datumima.

Utvrđene su sigurnosne mjere i upute za kandidate. Bit će osigurano fizičko distanciranje, sredstva za dezinfekciju ruku i maske. Detaljne mjere objavljene su na našim internetskim stranicama i prema potrebi će biti ažurirane. Redovito ih provjeravajte, a osobito prije dolaska u centar za procjenu. Slične sigurnosne mjere bit će donesene i objavljen za centre za procjenu u Luxembourgu.

EPSO je već poslao pozive za natječaj EPSO/AD/374/19 kandidatima koji još nisu polagali testove u centru za procjenu. Ako ste kandidat na nekom drugom natječaju, poziv s novim datumom dobit ćete tri tjedna unaprijed kako biste stigli organizirati putovanje.

U međuvremenu, tijekom ljetnih mjeseci redovito provjeravajte svoj EPSO račun.

Ako ste već bili na testiranju u centru za procjenu, nećete biti ponovno pozvani.

Postupak odabira CAST/P (stalni postupak odabira CAST):

Kriza izazvana koronavirusom znatno je poremetila organizaciju testiranja u okviru stalnih postupaka odabira CAST. EPSO zna da neki kandidati koji su pozvani na testiranje u lipnju i srpnju 2020. možda nisu mogli rezervirati termin i/ili pristupiti testu zbog pandemije bolesti COVID-19.

Te kandidate obavještavamo da će biti pozvani na neko buduće testiranje. Ne moraju osobno stupiti u kontakt s EPSO-om niti išta drugo poduzeti. Oni će do kraja kolovoza e-poštom primiti potvrdu na adresu koju su naveli u svojem EPSO računu.

Ponovnim pozivanjem na buduće testiranje EPSO nastoji kandidatima ublažiti posljedice pandemije bolesti COVID-19 i u trenutnim okolnostima zajamčiti svima jednake mogućnosti.

Novi okvirni datumi idućeg ispitnog razdoblja već su objavljeni na internetskim stranicama različitih CAST/P profila.

Novi natječaji i postupci odabira:

Pregledajte i ažurirani okvirni plan novih natječaja koji je objavljen na našim internetskim stranicama. Više nego ikad prije, jedva čekamo da odaberemo vrijedne i predane buduće kolege s kojima ćemo u ova teška vremena oblikovati Europu.

Čuvajte i dalje svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji i prijatelja.