Koronavírus – fontos tudnivalók

Kezdőlap > Koronavírus – fontos tudnivalók

Figyelem! A COVID-19-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat elsősorban angolul tesszük közzé. A fordításokért nézzen vissza honlapunkra később.

ÚJ – frissítés dátuma: 2021. július 12.

 

Az EPSO továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a Covid19-járvány alakulását, és továbbra is minden szükséges óvintézkedést megtesz a tagállami hatóságok és az uniós intézmények utasításaival és ajánlásaival összhangban. Ha Ön a folyamatban lévő kiválasztási eljárások valamelyikére pályázik, kérjük, rendszeresen ellenőrizze EPSO-fiókját és tájékozódjon az aktuális tudnivalókról az EPSO weboldalán. A folyamatban lévő versenyvizsgák ütemezését ismertető weboldalakat rendszeresen felülvizsgáljuk és hozzáigazítjuk az új ütemtervekhez.

Kérdéseit az online kapcsolatfelvételi űrlapon is elküldheti nekünk.

Biztosítjuk Önt, hogy az EPSO minden új információt késedelem nélkül közöl ezen a honlapon.

 

Általános intézkedések, melyek a következő vizsgákra vonatkoznak:

  • az akkreditált vizsgaközpontokban lefolytatott számítógépes tesztek
  • távfelügyelettel megvalósuló tesztek [1]

Jóllehet sok uniós tagállamban fokozatosan enyhítik a Covid19 miatt bevezetett korlátozásokat, ez korántsem vált általánossá.

2021. július elején az EPSO bizonyos versenyvizsgák esetében távfelügyelettel lebonyolított számítógépes teszteket vezetett be. Ez az újítás első körben a feleletválasztós teszteket érinti. A távfelügyelt vizsgáztatás lehetővé teszi az EPSO számára, hogy gyorsabban tudja lebonyolítani az egyes versenyvizsgákat. Az EPSO szerződéses vállalkozója, a Prometric által kifejlesztett ProProctor alkalmazás biztosítja a távfelügyeletet. A pályázók bárhol le tudják tenni a vizsgát anélkül, hogy sérülne annak integritása. A nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot biztosító távfelügyeleti rendszer különösen fontos a jelenlegi globális helyzetben, amikor a pályázók sok esetben csak komoly nehézségek árán tudnak megjelenni a vizsgaközpontokban, tekintettel az utazási korlátozásokra, a lezárásokra és más népegészségügyi intézkedésekre, melyek miatt sok helyen a vizsgaközpontokat is be kellett zárni.

Az új vizsgázási rendszerrel, az érintett versenyvizsgákkal és a vizsgák ütemezésével kapcsolatos információkat rögtön közzétesszük az EPSO weboldalán, amint azok rendelkezésre állnak.

Most, hogy bevezetésre került a távfelügyelt vizsgázás a vizsgaközpontokban hagyományosan lefolytatott vizsgák alternatívájaként, az EPSO a legutóbb közzétett kiválasztási eljárások számítógépes tesztjei esetében már lehetővé teszi a pályázóknak, hogy az általuk előnyben részesített módon tegyék le a vizsgát. A tervezett új dátumokat az érintett kiválasztási eljárásokat ismertető oldalakon tesszük közzé. 

Az adott versenyvizsgától függ, hogy van-e lehetőség választani a két vizsgázási mód között. Erről a versenyvizsgát ismertető oldalon lehet tájékozódni. A pályázók jóval a vizsga előtt mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatást fognak kapni az EPSO-fiókjukon keresztül.

Ha biztosított a távfelügyelt vizsgázás lehetősége, de a pályázó nem emellett dönt, lehetőséget fog kapni arra, hogy vizsgaidőpontot foglaljon az EPSO vizsgaközpontjainak egyikében. A pályázó felelőssége annak ellenőrzése, hogy a kiválasztott vizsgaközpontban a jelenlegi pandémiás helyzetre tekintettel alkalmaznak-e utazási vagy egyéb korlátozásokat, vagy fennáll-e ennek a lehetősége.

Azokra a pályázókra tekintettel, akik úgy döntöttek, hogy valamelyik vizsgaközpontban teszik le a vizsgájukat, továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük az EU-ban és szerte a világon hozott járványügyi szabályokat és iránymutatásokat, valamint a különböző típusú korlátozó intézkedéseket. A helyzet szükségszerűen hatással van a vizsgaközpontok működésére is: míg bizonyos országokban nyitva vannak, máshol be kellett zárniuk.

Rendszeresen frissítjük a zárva tartó vizsgaközpontok listáját. Azok a vizsgaközpontok, amelyek nem szerepelnek a listán, nyitva tartanak, és a vizsgákat az ütemtervnek megfelelően megtartják. Megjegyzendő, hogy az EPSO szerződéses vállalkozója minden biztonsági és higiéniai intézkedést betart és betartat a vizsgaközpontokban. A vizsgaközpontokban alkalmazott biztonsági eljárásokkal kapcsolatos tudnivalók itt találhatók.

Kérjük, figyelmesen olvassa el az információkat, mielőtt lefoglalná vizsgaidőpontját, és a vizsgára való elutazás előtt még egyszer tanulmányozza az utasításokat.

[1] A távfelügyelt vizsgák során a vizsgázókat különböző digitális eszközök révén felügyelik az erre kijelölt munkatársak. A pályázók kapcsolatba tudnak lépni a felügyelőkkel, ha kérdésük van, vagy ha valamilyen probléma merül fel.

 

Egészségügyi intézkedések

Ahogy az útmutatóban is áll, a vizsgaközpontban mindvégig kötelező maszkot viselni. Szelepes maszk viselése tilos (mert nem szűri ki a vírusrészecskéket). Azok a pályázók, akik a vizsgaközpontba maszk nélkül érkeznek, vagy más módon hágják át a biztonsági és higiéniai intézkedéseket, nem vizsgázhatnak, és vizsgaidőpontjukat sem foglalhatják át.

A körülmények függvényében további intézkedésekre is sor kerülhet, pl. a vizsgaközpont személyzetének jogában áll elektronikus kontaktmentes lázmérővel megmérni a pályázók testhőmérsékletét.

Ha bővebb információkat szeretne megtudni a vizsgaközpontban érvényes szabályokról, lépjen kapcsolatba közvetlenül a Prometrickel a díjmentesen hívható belföldi telefonszámon vagy a +31 320 239 575 telefonszámon.

 

Konkrét intézkedések a folyamatos CAST-eljárás pályázóira vonatkozóan:

Ha Ön kapott vizsgameghívót, de nem tudott időpontot foglalni és/vagy vizsgázni, a következő vizsgaidőszakban automatikusan ismételt meghívást fog kapni. Ha megerősíti jelentkezését a megfelelő jelentkezési felületen, Ön ismét bekerülhet az előválogatásba és a felvételért felelős szolgálatok ismét meghívhatják ugyanarra vagy egy másik profilra.

A következő vizsgaidőszak tervezett dátumait már közzétettük az egyes CAST/P profilok honlapján.

 

Információk az értékelőközponttal kapcsolatban:

A Covid19-járvány 2020. márciusi kitörésekor az EPSO felfüggesztette a vizsgákat a brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpontban, és úgy döntött, hogy az értékelőközpont vizsgáit online környezetben (távvizsgáztatással) rendezi meg.

A távvizsgázás azt jelenti, hogy a pályázók saját otthonukban, irodájukban stb. teszik le a vizsgát, nem pedig az EPSO helyiségeiben. A távvizsgázásra videokonferencia útján kerül sor. Ennek technikai feltételeit előre közöljük a pályázókkal, és lehetőségük lesz kipróbálni a vizsga napját megelőzően, hogy megfelelően létrehozható-e az online kapcsolat.

 

Új versenyvizsgák és kiválasztási eljárások:

A még idén indítandó új versenyvizsgák tervezett menetrendjét már frissítettük. 

Továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy kiválasszuk azokat az elkötelezett és motivált jelentkezőket, akik részt fognak venni Európa jövőjének alakításában.

 

 

Továbbra is ügyeljen saját és szerettei egészségére!