Koronavírus – fontos tudnivalók

Kezdőlap > Koronavírus – fontos tudnivalók

Figyelem! A Covid19-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat elsősorban angolul tesszük közzé. A fordításokért nézzen vissza honlapunkra később.

ÚJ – frissítve: 2020. 07. 24.

Az EPSO folyamatosan figyelemmel kíséri a Covid19-járvány alakulását. Tekintve a jelenlegi helyzetet, az EPSO a vizsgák újraindítását tervezi, melyekre szeptembertől kezdődően kerül majd sor.

A körülmények kiszámíthatatlanságára való tekintettel az EPSO természetesen továbbra is minden szükséges biztonsági intézkedést megtesz az uniós intézmények és a tagállami hatóságok utasításaival és ajánlásaival összhangban. Addig is azt javasoljuk, hogy amennyiben Ön a folyamatban lévő kiválasztási eljárások pályázója, rendszeresen ellenőrizze EPSO-fiókját és tájékozódjon az aktuális tudnivalókról az EPSO weboldalán. Kérdéseit az online kapcsolatfelvételi űrlapon is elküldheti nekünk.

Számítógépes tesztek:

Az EPSO és alvállalkozója (Prometric) már megkezdte a különböző kiválasztási eljárások számítógépes tesztjeinek megszervezését. Ennek során figyelembe vesszük a tagállamok és más országok korlátozó intézkedéseit, azok fokozatos feloldását, a szociális érintkezésre vonatkozó szabályokat és a higiéniai óvintézkedéseket.

A Prometric vizsgaközpontjaiban alkalmazott biztonsági eljárásokkal kapcsolatos tudnivalók itt találhatók. Kérjük, figyelmesen olvassa el őket, mielőtt lefoglalná vizsgaidőpontjait.
Az útmutató értelmében a vizsgaközpontban mindvégig kötelező maszkot (sebészi vagy textilmaszkot) viselni. Amennyiben Ön a vizsgaközpontba maszk nélkül érkezik, nem vizsgázhat, és vizsgaidőpontját sem foglalhatja át.

A körülményekre figyelemmel további intézkedésekre is sor kerülhet, pl. a vizsgaközpont személyzetének jogában áll elektronikus kontaktmentes lázmérővel megmérni a pályázók lázát.

Az EPSO weboldalát ennek megfelelően frissítettük. Hamarosan további információkat teszünk közzé. 

A brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpont:

A Covid19-járvány márciusi kitörésekor az EPSO felfüggesztette a vizsgákat a brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpontban. Az EPSO/AD/372/19, EPSO/AD/373/19 és EPSO/AD/374/19 versenyvizsgák értékelőközpontbeli vizsgái a tervek szerint szeptember közepétől indulnak újra. A folyamatban lévő versenyvizsgák ütemezését ismertető weboldalakat felülvizsgáljuk, és az új menetrendeknek megfelelően kellő időben kiigazítjuk.

A pályázókra vonatkozóan biztonsági intézkedéseket és utasításokat léptettünk érvénybe. Lehetővé tesszük a közösségi távolságtartást, továbbá védőmaszkokat és kézfertőtlenítőt biztosítunk. Az intézkedések részleteiről weboldalunkon olvashat, melyet szükség esetén frissítünk. Kérjük, rendszeresen tájékozódjon az említett intézkedésekről és utasításokról, az értékelőközpontba érkezése előtt pedig mindenképpen ellenőrizze azokat. Hasonló intézkedések lépnek majd érvénybe a luxembourgi értékelőközpontokra vonatkozóan is. Ezeket az EPSO kellő időben közzéteszi.

Az EPSO már elküldte a meghívást az EPSO/AD/374/19 versenyvizsga azon pályázóinak, akik még nem vettek részt az értékelőközpont vizsgáin. Ha Ön egy másik versenyvizsgára jelentkezett, három héttel az új vizsgaidőpont előtt kézhez fogja kapni a meghívást, hogy elegendő ideje legyen megszervezni utazását.

Kérjük, a nyár során rendszeresen ellenőrizze EPSO-fiókját.

Ha Ön már letette az értékelőközpontbeli vizsgákat, nem kell újból vizsgáznia.

A CAST/P (folyamatos CAST) kiválasztási eljárás pályázóinak figyelmébe:

A folyamatos CAST-eljárás vizsgái jelentős akadályokba ütköztek a koronavírus-járvány miatt. Az EPSO tudatában van annak, hogy a 2020 júniusára vagy júliusára behívott pályázók egy része a Covid19 jelenleg is tartó hatásai miatt esetleg nem tudott időpontot foglalni és/vagy vizsgázni.

Ezeket a pályázókat egy későbbi időpontban fogjuk vizsgáztatni. Önnek nem kell az EPSO-val egyénileg kapcsolatba lépnie vagy bármilyen más lépést tennie. Az új időpontról augusztus végéig e-mailben megerősítést fog kapni (az üzenetet arra a címre küldjük, amelyet EPSO-fiókjában megadott).

A vizsga elhalasztásával az EPSO enyhíteni kívánta a járvány visszás hatásait, és célja az volt, hogy a jelenlegi körülmények között lehetőleg minden pályázónak egyenlő esélyeket biztosítson.

A következő vizsgaidőszak tervezett dátumait az egyes CAST/P profilok honlapján már közzétettük.

Új versenyvizsgák és kiválasztási eljárások:

Kérjük, tekintse meg weboldalunkon az új versenyvizsgák frissített tervezett menetrendjét. Továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy kiválasszuk azokat az elkötelezett és motivált jelentkezőket, akik részt fognak venni Európa jövőjének alakításában.

Továbbra is ügyeljen saját és szerettei egészségére!