Koronavírus – fontos tudnivalók

Kezdőlap > Koronavírus – fontos tudnivalók

Figyelem! A Covid19-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat elsősorban angolul tesszük közzé. A fordításokért látogasson el honlapunkra később.

ÚJ – frissítve 2020. október 1-jén:

Az EPSO továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a Covid19-járvány alakulását, és minden szükséges egészségügyi óvintézkedést megtesz az uniós intézmények és a tagállami hatóságok utasításaival és ajánlásaival összhangban. Addig is azt javasoljuk, hogy amennyiben Ön a folyamatban lévő kiválasztási eljárások pályázója, rendszeresen ellenőrizze EPSO-fiókját és tájékozódjon az aktuális tudnivalókról az EPSO weboldalán. Kérdéseit az online kapcsolatfelvételi űrlapon is elküldhetik nekünk.

Minden új információt késedelem nélkül közlünk ezen a honlapon.

 

Számítógépes tesztek:

A különböző kiválasztási eljárások részét képező számítógépes tesztek folyamatban vannak, azokat az EPSO és alvállalkozója, a Prometric szervezi. Ennek során figyelembe vesszük a tagállamok és más országok korlátozó intézkedéseit, azok fokozatos feloldását, a szociális érintkezésre vonatkozó szabályokat és a higiéniai óvintézkedéseket.

A Prometric vizsgaközpontjaiban alkalmazott biztonsági eljárásokkal kapcsolatos tudnivalók itt találhatók (angol nyelvű honlap). Kérjük, figyelmesen olvassa el azokat, mielőtt lefoglalná vizsgaidőpontjait, és a vizsgára való elutazás előtt még egyszer tanulmányozza az utasításokat.
Ahogy az útmutatóban is áll, a vizsgaközpontban mindvégig kötelező maszkot (sebészi vagy textilmaszkot) viselni. Azok a pályázók, akik a vizsgaközpontba maszk nélkül érkeznek, nem vizsgázhatnak, és vizsgaidőpontjukat sem foglalhatják át.

A körülményekre figyelemmel további intézkedésekre is sor kerülhet, pl. a vizsgaközpont személyzetének jogában áll elektronikus kontaktmentes lázmérővel megmérni a pályázók testhőmérsékletét.

 

Vizsgák a brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpontban:

A Covid19-járvány márciusi kitörésekor az EPSO felfüggesztette a vizsgákat a brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpontban. A jelenlegi körülmények fényében a közeljövőben sincs lehetőség az EPSO épületeiben személyesen vizsgáztatni a pályázókat, így az értékelőközpont vizsgáit online (virtuális) környezetben fogjuk megrendezni.

Mit jelent a távvizsgázás?

A távvizsgázás azt jelenti, hogy a pályázók saját otthonukban, irodájukban stb. teszik le a vizsgát, nem pedig az EPSO helyiségeiben. A távvizsgázásra videokonferencia útján kerül sor. Ennek technikai feltételeit előre közöljük a pályázókkal, és lehetőségük lesz kipróbálni a vizsga napját megelőzően, hogy megfelelően létrehozható-e az online kapcsolat.

A tervek szerint még idén elkezdjük és/vagy folytatjuk az értékelőközpont távvizsgáit. Az EPSO legalább 3 héttel előre tájékoztatja a pályázókat az EPSO-fiókjukon keresztül a távvizsgázással kapcsolatos részletekről, logisztikai tudnivalókról és műszaki követelményekről.

Az EPSO/AD/373/19 és az EPSO/AD/365-370/19 versenyvizsgákra jelentkezők figyelmébe:

Az esettanulmányok zökkenőmentesen lezajlottak szeptember elején a Prometric vizsgaközpontjaiban, és az EPSO köszönetét szeretné kifejezni minden pályázónak türelméért és együttműködéséért.

Az értékelőközpont vizsgáira, melynek eredetileg tervezett helyszíne Brüsszel vagy Luxembourg volt, online formában fogunk sort keríteni. A csoportgyakorlat elmarad, helyette online készségvizsgáló szituációs interjún vesznek részt a pályázók. Az EPSO/AD/365-70/19 versenyvizsga pályázóinak emellett le kell tenniük a számítógépes feleletválasztós teszteket is a Prometric valamelyik vizsgaközpontjában. Ezekre a tesztekre eredetileg személyes jelenléttel, az értékelőközpontban került volna sor.

Az EPSO/AD/372/19 és az EPSO/AD/374/19 versenyvizsgákra jelentkezők figyelmébe:

Azok a pályázók, akik nem tudtak részt venni az értékelőközpont 2020. március 6. előtti vizsgáin Brüsszelben vagy Luxembourgban, távvizsgázni fognak. A csoportgyakorlat elmarad, helyette készségvizsgáló szituációs interjú lesz.

A brüsszeli vagy luxembourgi értékelőközpontban 2020. március 6. előtt letett vizsgák eredménye beszámít és érvényes, kivéve a csoportgyakorlatét, mert ehelyett a pályázók online készségvizsgáló szituációs interjún vesznek részt. Azokat a pályázókat, akik részt vettek csoportgyakorlaton 2020. március 6. előtt, az EPSO fel fogja kérni, hogy vegyenek részt készségvizsgáló szituációs interjún.

Az értékelőközpont napja

Azok a pályázók, akik részt vettek az értékelőközpontbeli vizsgákon 2020. március 6. előtt, meghívást fognak kapni készségvizsgáló szituációs interjúra, három héttel az interjú kitűzött időpontja előtt.

Azok a pályázók, akik nem tették le az értékelőközpontbeli vizsgákat 2020. március 6-áig a brüsszeli vagy luxembourgi értékelőközpontban, meghívást kapnak az online tartandó vizsgákra, köztük a készségvizsgáló szituációs interjúra, három héttel a vizsgák kitűzött időpontja előtt. Kérjük azokat a pályázókat, akik meghívót kaptak a brüsszeli értékelőközpontba, szíveskedjenek azt figyelmen kívül hagyni. Az EPSO/AD/374/19 versenyvizsga pályázóinak emellett le kell tenniük a számítógépes feleletválasztós teszteket is a Prometric valamelyik vizsgaközpontjában. Ezekre a tesztekre eredetileg személyes jelenléttel, az értékelőközpontban került volna sor.

A részletes információkat és a további utasításokat hamarosan közzétesszük az EPSO honlapján és a pályázók EPSO-fiókjában.

A folyamatban lévő versenyvizsgák ütemezését ismertető weboldalakat folyamatosan frissítjük az új menetrendeknek megfelelően.

Kérjük, rendszeresen ellenőrizze EPSO-fiókját a pályázatával kapcsolatos legújabb tudnivalókért.

 

A CAST/P (folyamatos CAST) kiválasztási eljárás pályázóinak figyelmébe:

Az EPSO tudatában van annak, hogy a 2020 szeptemberére behívott pályázók egy része a Covid19-járvány fejleményei miatt esetleg nem tudott időpontot foglalni és/vagy vizsgázni. Ezek a pályázók az EPSO-fiókjukon keresztül már kaptak vizsgára szóló meghívót októberre.

Ha Ön kapott meghívót októberi vizsgára, de a koronavírus-járvány miatt nem tudott időpontot foglalni és/vagy vizsgázni, új meghívót fog kapni novemberre, hacsak nem veszi fel a kapcsolatot az EPSO-val és egyértelműen közli, hogy nem kíván újabb meghívót kapni. Figyelem: az EPSO csak azoknak a pályázóknak fog újabb meghívót küldeni, akik 2020. október 21. éjfélig megerősítik az adott profil iránti érdeklődésüket a jelentkezési felületen. Miután Ön ily módon naprakésszé tette jelentkezését, más tennivalója már nincs, nem kell külön kapcsolatba lépnie az EPSO-val. Október végén meghívója meg fog jelenni az EPSO-fiókjában.

A vizsgák átütemezésével az EPSO enyhíteni kívánja a járvány visszás hatásait, és célja, hogy a jelenlegi körülmények nyújtotta lehetőségek határain belül minden pályázónak egyenlő esélyeket biztosítson.

A következő vizsgaidőszak tervezett dátumait az egyes CAST/P profilok honlapján már közzétettük.

 

Új versenyvizsgák és kiválasztási eljárások:

Az EPSO rendszeresen frissíti az új versenyvizsgákra vonatkozó tervezett menetrendjét. Továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy kiválasszuk azokat az elkötelezett és motivált jelentkezőket, akik részt fognak venni Európa jövőjének alakításában.

 

Továbbra is ügyeljen saját és szerettei egészségére!