Koronavírus – fontos tudnivalók

Kezdőlap > Koronavírus – fontos tudnivalók

Figyelem! A COVID-19-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat elsősorban angolul tesszük közzé. A fordításokért nézzen vissza honlapunkra később.

ÚJ – frissítve: 2021. 06. 08.

 

Az EPSO továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a Covid19-járvány alakulását, és továbbra is minden szükséges óvintézkedést megtesz az uniós intézmények és a tagállami hatóságok utasításaival és ajánlásaival összhangban. Ha Ön a folyamatban lévő kiválasztási eljárások valamelyikére pályázik, kérjük, rendszeresen ellenőrizze EPSO-fiókját és tájékozódjon az aktuális tudnivalókról az EPSO weboldalán. A folyamatban lévő versenyvizsgák ütemezését ismertető weboldalakat rendszeresen hozzáigazítjuk az új menetrendekhez.

Kérdéseit az online kapcsolatfelvételi űrlapon is elküldheti nekünk.

Biztosítjuk Önt, hogy az EPSO minden új információt késedelem nélkül közöl ezen a honlapon.

 

Általános intézkedések a Prometric vizsgaközpontjaiban zajló számítógépes vizsgákra vonatkozóan

Bár számos uniós tagállamban fokozatosan enyhítik a korlátozásokat, az Európai Unión belül és világszerte több térségben ez még nem történik meg.

Az EPSO örömmel jelenti be, hogy 2021 júliusától kezdődően bevezeti a távfelügyelhető számítógépes tesztek alkalmazását. Erre először a feleletválasztós tesztek esetében lesz lehetőség. A nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot biztosító távfelügyelhető rendszer különösen fontos a jelenlegi globális helyzetben, amikor a vizsgaközpontokban való megjelenés komoly nehézséget jelenthet az olyan népegészségügyi intézkedések miatt, mint az utazási korlátozások és a több országban bevezetett lezárások, amelyek során vizsgaközpontokat is bezártak.

Az EPSO szerződéses vállalkozója, a Prometric által kifejlesztett, ProProctor elnevezésű alkalmazás biztosítja a távfelügyeletet, amely lehetővé teszi a pályázók számára, hogy távoli helyszínen vegyenek részt a vizsgákon anékül, hogy sérülne a tesztek integritása.

Az új vizsgázási rendszerrel, az érintett versenyvizsgákkal és a vizsgák ütemezésével kapcsolatos információkat közzétesszük az EPSO weboldalán, amint azok rendelkezésre állnak.

Most megkezdődhetnek a legutóbb közzétett kiválasztási eljárások számítógépes tesztjei, mivel a távfelügyelt vizsgázás bevezetése a vizsgaközpontokban zajló vizsgákkal együtt minden pályázó számára lehetővé teszi, hogy az általa előnyben részesített vizsgázási lehetőséget választva vizsgázzon. A tervezett új dátumokat a lehető leghamarabb közzétesszük az érintett kiválasztási eljárásokat ismertető oldalainkon

Honlapunknak az adott versenyvizsgát ismertető oldalán tájékoztatást adunk a pályázóknak arról, hogy vizsgájuk esetében rendelkezésre áll-e ez a lehetőség. A pályázók a vizsga előtt kellő időben mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatást fognak kapni az EPSO-fiókjukon keresztül.

Ha biztosított a távfelügyelt vizsgázás lehetősége, de a pályázó nem emellett dönt, lehetőséget fog kapni arra, hogy vizsgaidőpontot foglaljon az EPSO akkreditált vizsgaközpontjainak egyikében. A pályázó felelőssége annak ellenőrzése, hogy a kiválasztott vizsgaközpontban a jelenlegi pandémiás helyzetre tekintettel alkalmaznak-e utazási vagy egyéb korlátozásokat, vagy fennáll-e ennek a lehetősége.

Azon pályázók érdekében, akik úgy döntöttek, hogy valamelyik vizsgaközpontban teszik le a vizsgájukat, továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük az EU-ban és szerte a világon hozott járványügyi szabályokat és iránymutatásokat, valamint a különböző típusú korlátozó intézkedéseket. A helyzet szükségszerűen hatással van a vizsgaközpontok működésére is: míg bizonyos országokban nyitva vannak, máshol be kellett zárniuk.

Rendszeresen frissítjük a zárva tartó vizsgaközpontok listáját. Azok a vizsgaközpontok, amelyek nem szerepelnek a listán, nyitva tartanak, és a vizsgákat az ütemtervnek megfelelően megtartják. Megjegyzendő, hogy az EPSO szerződéses vállalkozója minden biztonsági és higiéniai intézkedést betart és betartat a vizsgaközpontokban. A Prometric vizsgaközpontjaiban alkalmazott biztonsági eljárásokkal kapcsolatos tudnivalók itt találhatók.

Kérjük, figyelmesen olvassa el az információkat, mielőtt lefoglalná vizsgaidőpontját, és a vizsgára való elutazás előtt még egyszer tanulmányozza az utasításokat.

Ahogy az útmutatóban is áll, a vizsgaközpontban mindvégig kötelező maszkot viselni. Szelepes maszk viselése tilos (mert nem szűri ki a vírusrészecskéket). Azok a pályázók, akik a vizsgaközpontba maszk nélkül érkeznek, vagy más módon hágják át a biztonsági és higiéniai intézkedéseket, nem vizsgázhatnak, és vizsgaidőpontjukat sem foglalhatják át.

A körülmények függvényében további intézkedésekre is sor kerülhet, pl. a vizsgaközpont személyzetének jogában áll elektronikus kontaktmentes lázmérővel megmérni a pályázók testhőmérsékletét.

Ha bővebb információkat szeretne megtudni a vizsgaközpontban érvényes szabályokról, lépjen kapcsolatba közvetlenül a Prometrickel a díjmentesen hívható belföldi telefonszámon vagy a +31 320 239 575 telefonszámon.

 

Konkrét intézkedések a jelenleg zajló versenyvizsgák és az ideiglenes alkalmazottak számára meghirdetett kiválasztási eljárások számítógépes tesztjeire vonatkozóan (nem alkalmazandó a folyamatos CAST-eljárásra)

Az EPSO tudatában van annak, hogy az EPSO/AD/381/20 (tanácsos az európai jog területén) és az EPSO/AST-SC/10/20 (titkárok) versenyvizsgák egyes pályázói még mindig nem tudtak az adott vizsgaidőpontban a vizsgaközpontba utazni, illetve vizsgázni. Az EPSO felvette a kapcsolatot ezekkel a pályázókkal, és továbbra is szorosan figyelemmel fogja kíséri a helyzetet annak biztosítása érdekében, hogy amint a helyzet megengedi, a lehető leghamarabb vizsgázni tudjanak.

 

Konkrét intézkedések a folyamatos CAST-eljárás pályázóira vonatkozóan:

Ha Ön kapott vizsgameghívót, de nem tudott időpontot foglalni és/vagy vizsgázni, a következő vizsgaidőszakban automatikusan ismételt meghívást fog kapni. Ha megerősíti jelentkezését a megfelelő jelentkezési felületen, Ön ismét bekerülhet az előválogatásba és a felvételért felelős szolgálatok ismét meghívhatják ugyanarra vagy egy másik profilra.

A következő vizsgaidőszak tervezett dátumait az egyes CAST/P profilok honlapján már közzétettük.

 

Információk az értékelőközponttal kapcsolatban:

A Covid19-járvány 2020. márciusi kitörésekor az EPSO felfüggesztette a vizsgákat a brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpontban, és úgy döntött, hogy az értékelőközpont vizsgáit online környezetben (távvizsgáztatással) rendezi meg.

A távvizsgázás azt jelenti, hogy a pályázók saját otthonukban, irodájukban stb. teszik le a vizsgát, nem pedig az EPSO helyiségeiben. A távvizsgázásra videokonferencia útján kerül sor. Ennek technikai feltételeit előre közöljük a pályázókkal, és lehetőségük lesz kipróbálni a vizsga napját megelőzően, hogy megfelelően létrehozható-e az online kapcsolat.

 

Új versenyvizsgák és kiválasztási eljárások:

Az új versenyvizsgák tervezett menetrendjének következő frissítését 2021. június végéig tesszük közzé. Továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy kiválasszuk azokat az elkötelezett és motivált jelentkezőket, akik részt fognak venni Európa jövőjének alakításában.

 

Továbbra is ügyeljen saját és szerettei egészségére!