Koronavírus – fontos tudnivalók

Kezdőlap > Koronavírus – fontos tudnivalók

Figyelem! A Covid19-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat elsősorban angolul tesszük közzé. A fordításokért látogasson el honlapunkra később.

ÚJ – frissítve: 2021. március 19.

Az EPSO továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a Covid19-járvány alakulását, és továbbra is minden szükséges óvintézkedést megtesz az uniós intézmények és a tagállami hatóságok utasításaival és ajánlásaival összhangban. Ha Ön a folyamatban lévő kiválasztási eljárások valamelyikére pályázik, kérjük, rendszeresen ellenőrizze EPSO-fiókját és tájékozódjon az aktuális tudnivalókról az EPSO weboldalán. A folyamatban lévő versenyvizsgák ütemezését ismertető weboldalakat rendszeresen frissítjük az új menetrendeknek megfelelően.

Kérdéseit az online kapcsolatfelvételi űrlapon is elküldheti nekünk.

Minden új információt késedelem nélkül közlünk ezen a honlapon.

 

Általános intézkedések a Prometric vizsgaközpontjaiban zajló számítógépes vizsgákra vonatkozóan

Az EPSO szorosan figyelemmel kíséri az EU-ban és szerte a világon hozott járványügyi szabályokat és iránymutatásokat, különös tekintettel a több országban bevezetett, különböző típusú korlátozó intézkedésekre. A helyzet szükségszerűen hatással van a vizsgaközpontokra: míg bizonyos országokban nyitva tartanak, máshol be kellett zárniuk.

Az EPSO gondos mérlegelés után úgy döntött, hogy a folyamatban lévő kiválasztási eljárások esetében folytatja a tesztelést azokban a vizsgaközpontokban, amelyek nyitva vannak. Figyelembe véve a Covid19 sajátosságait és azt, hogy egyes országokban/régiókban különböző időpontokban tetőzik a járvány, a már betervezett vizsgák elhalasztása nem lett volna jó megoldás minden pályázónak, hiszen a világ bármely tájáról lehet jelentkezni. 

Megjegyzendő, hogy az EPSO szerződéses vállalkozója minden biztonsági és higiéniai intézkedést betart és betartat a vizsgaközpontokban. A Prometric vizsgaközpontjaiban alkalmazott biztonsági eljárásokkal kapcsolatos tudnivalók itt találhatók. Rendszeresen frissítjük a zárva tartó vizsgaközpontok listáját. Azok a vizsgaközpontok, amelyek nem szerepelnek a listán, nyitva tartanak, és a vizsgákat az ütemtervnek megfelelően megtartják.

Kérjük, figyelmesen olvassa el az információkat, mielőtt lefoglalná vizsgaidőpontját, és a vizsgára való elutazás előtt még egyszer tanulmányozza az utasításokat.

Ahogy az útmutatóban is áll, a vizsgaközpontban mindvégig kötelező maszkot viselni. Szelepes maszk viselése tilos (mert nem szűri ki a vírusrészecskéket). Azok a pályázók, akik a vizsgaközpontba maszk nélkül érkeznek, vagy más módon hágják át a biztonsági és higiéniai intézkedéseket, nem vizsgázhatnak, és vizsgaidőpontjukat sem foglalhatják át.

A körülmények függvényében további intézkedésekre is sor kerülhet, pl. a vizsgaközpont személyzetének jogában áll elektronikus kontaktmentes lázmérővel megmérni a pályázók testhőmérsékletét.

Ha bővebb információkat szeretne megtudni a vizsgaközpontban érvényes szabályokról, lépjen kapcsolatba közvetlenül a Prometrickel a díjmentesen hívható belföldi telefonszámon vagy a +31 320 239 575 telefonszámon.https://epso.europa.eu/help/faq/2015_hu

 

Konkrét intézkedések a jelenleg zajló versenyvizsgák és az ideiglenes alkalmazottak számára meghirdetett kiválasztási eljárások számítógépes tesztjeire vonatkozóan (nem alkalmazandó a folyamatos CAST-eljárásra)

Az EPSO tisztában van azzal, hogy egyes pályázók nem tudnak vizsgaidőpontot foglalni vagy az adott időpontban a helyszínre utazni és ott vizsgázni. Az EPSO továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és azoknak a pályázóknak, akik nem tudtak vizsgázni, ezt a körülményektől függően mihamarabb lehetővé fogja tenni.

Azoknak a pályázóknak, akik a jelenlegi válság miatt nem tudnak vizsgaidőpontot foglalni vagy a vizsgán megjelenni, be kell nyújtaniuk egy rövid összefoglalót és egy megfelelő igazolást (pl. a legfrissebb, hivatalos országos/regionális hatósági határozathoz vezető hivatkozást). Ezeket a dokumentumokat az EPSO weboldalán található kapcsolatfelvételi űrlapon kell beküldeni, amint az akadályozó körülmény felmerül. Döntés előtt az EPSO minden egyes kérelem esetében megvizsgálja az igazoló dokumentumokat. További információkat az EPSO-fiókban található meghívólevélben olvashat.

 

Konkrét intézkedések a folyamatos CAST-eljárás pályázóira vonatkozóan:

Ha Ön kapott vizsgameghívót, de a Covid19 miatt nem tudott időpontot foglalni és/vagy vizsgázni, új meghívót fog kapni a következő vizsgaidőszakra, feltéve, hogy megerősíti jelentkezését a megfelelő jelentkezési felületen. Miután Ön ily módon naprakésszé tette jelentkezését, más tennivalója már nincs, nem kell külön kapcsolatba lépnie az EPSO-val. Meghívója az EPSO-fiókjába fog érkezni.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kiválasztási/felvételi eljárását (amellyel Ön bekerült az előválogatásba) nem biztos, hogy felfüggesztettük. Az EPSO és a felvételért felelős szolgálatok nem vonhatók felelősségre, ha nem veszik fel Önnel a kapcsolatot annak ellenére, hogy sikeresen teljesítette azokat a teszteket, amelyekre behívták.

Az EPSO 2020 márciusától automatikusan új vizsgára hívta be a pályázókat, mintegy szolidaritást vállalva velük a hirtelen kialakult, bizonytalan egészségügyi helyzetben. Ennek azonban most véget vet, és 2021 májusától már nem fog új meghívókat küldeni. Tehát: azok a pályázók, akik 2021 áprilisában nem tudnak vizsgázni, de akik rendben megújítják érdeklődésüket a megfelelő jelentkezési felületen, még kapnak egy ismételt meghívót a 2021 májusi vizsgákra. Azok viszont, akik 2021 májusában nem tudnak vizsgázni, már nem kapnak automatikus meghívást a következő vizsgaidőszakra.

A következő vizsgaidőszak tervezett dátumait az egyes CAST/P profilok honlapján már közzétettük.

 

Információk az értékelőközponttal kapcsolatban:

A Covid19-járvány 2020. márciusi kitörésekor az EPSO felfüggesztette a vizsgákat a brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpontban, és úgy döntött, hogy az értékelőközpont vizsgáit online környezetben (távvizsgáztatással) rendezi meg.

A távvizsgázás azt jelenti, hogy a pályázók saját otthonukban, irodájukban stb. teszik le a vizsgát, nem pedig az EPSO helyiségeiben. A távvizsgázásra videokonferencia útján kerül sor. Ennek technikai feltételeit előre közöljük a pályázókkal, és lehetőségük lesz kipróbálni a vizsga napját megelőzően, hogy megfelelően létrehozható-e az online kapcsolat.

 

Új versenyvizsgák és kiválasztási eljárások:

Az EPSO rendszeresen frissíti az új versenyvizsgákra vonatkozó tervezett menetrendjét. Továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy kiválasszuk azokat az elkötelezett és motivált jelentkezőket, akik részt fognak venni Európa jövőjének alakításában.

 

Továbbra is ügyeljen saját és szerettei egészségére!