Koronavírus – fontos tudnivalók

Kezdőlap > Koronavírus – fontos tudnivalók

Figyelem! A Covid19-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat elsősorban angolul tesszük közzé. A fordításokért nézzen vissza honlapunkra később.

ÚJ – frissítve: 2020. április 30.

Az EPSO folyamatosan figyelemmel kíséri a Covid19-járvány alakulását, és minden szükséges biztonsági intézkedést megtesz a tagállami hatóságok utasításaival és ajánlásaival összhangban. Addig is azt javasoljuk a folyamatban lévő kiválasztási eljárások pályázóinak, hogy rendszeresen nézzék meg az EPSO-fiókjukat és tájékozódjanak az aktuális tudnivalókról az EPSO weboldalán. Kérdéseiket az online kapcsolatfelvételi űrlapon is elküldhetik nekünk.

Számítógépes tesztek:

Az EPSO és alvállalkozója (Prometric) azon dolgozik, hogy újraindítsa a különböző kiválasztási eljárások számítógépes tesztjeit. Ennek során figyelembe vesszük a tagállamok és a harmadik országok korlátozó intézkedéseit, azok fokozatos feloldását, a szociális érintkezésre vonatkozó szabályokat és a higiéniai óvintézkedéseket. Az egyes kiválasztási eljárásokat ismertető oldalainkon a lehető leghamarabb közzétesszük a tesztekkel kapcsolatos részletes információkat.

A brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpont:

Az EPSO felfüggesztette a vizsgákat a brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpontban. Az EPSO/AD/372/19, EPSO/AD/373/19, EPSO/AD/374/19 és EPSO/AST-SC/08/19 versenyvizsgák értékelőközpontbeli vizsgáit 2020. március 9-tól 2020 szeptemberéig függesztjük fel. Arra kérjük a vizsgára meghívott pályázókat, hogy ne jelenjenek meg az EPSO épületeiben! Ha Ön már megkapta a meghívást a vizsgákra, kérjük, olvassa el az EPSO-fiókjába küldött további tájékoztatást. A legfrissebb fejleményekről folyamatos tájékoztatással szolgálunk.

A CAST/P (folyamatos CAST) kiválasztási eljárás pályázóinak figyelmébe:

A koronavírus okozta válság miatt a folyamatos CAST-eljárás szervezése jelentős akadályokba ütközik. Az EPSO ezért kivételes intézkedéseket hozott azokra a pályázókra vonatkozóan, akik a március 10. és 16. közötti vizsgákra kaptak meghívót, de sem időpontot foglalni, sem pedig vizsgázni nem tudtak. Ha Ön is érintett, akkor a tudnivalókról e-mailben értesítettük Önt (az üzenetet arra a címre küldjük, amelyet EPSO-fiókjában megadott). Kérjük, ne próbáljon velünk egyénileg kapcsolatba lépni!

A CAST/P kiválasztási eljárás – eredetileg áprilisban és májusban esedékes – vizsgáit elhalasztjuk mindaddig, amíg a helyzet nem normalizálódik.

Új versenyvizsgák és kiválasztási eljárások:

Mindent megteszünk azért, hogy tartsuk a tervezett menetrendet. Ezekben a nehéz időkben is igyekszünk ellátni a feladatunkat, azaz hogy kiválasszuk azokat az elkötelezett és motivált jelentkezőket, akik részt fognak venni Európa jövőjének alakításában. A tervek szerint május második felében bővebb információkat teszünk közzé a soron következő versenyvizsgákról.

Továbbra is ügyeljen saját és szerettei egészségére!