Koronavírus – fontos tudnivalók

Kezdőlap > Koronavírus – fontos tudnivalók

Figyelem! A Covid19-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat elsősorban angolul tesszük közzé. A fordításokért látogasson el honlapunkra később.

ÚJ – frissítve 2020. december 15-én:

Az EPSO továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a Covid19-járvány alakulását, és minden szükséges egészségügyi óvintézkedést megtesz az uniós intézmények és a tagállami hatóságok utasításaival és ajánlásaival összhangban. Ha Ön a folyamatban lévő kiválasztási eljárások valamelyikére pályázik, kérjük, rendszeresen ellenőrizze EPSO-fiókját és tájékozódjon az aktuális tudnivalókról az EPSO weboldalán. A folyamatban lévő versenyvizsgák ütemezését ismertető weboldalakat rendszeresen frissítjük az új menetrendeknek megfelelően.

Kérdéseit az online kapcsolatfelvételi űrlapon is elküldheti nekünk.

Minden új információt késedelem nélkül közlünk ezen a honlapon.

 

Számítógépes tesztek:

Az EPSO szorosan figyelemmel kíséri az EU-ban és szerte a világban hozott járványügyi szabályokat és iránymutatásokat, különös tekintettel a több európai országban bevezetett, eltérő mértékű korlátozó intézkedésekre. A helyzet szükségszerűen hatással van a vizsgaközpontokra: míg bizonyos országokban nyitva tartanak, máshol be kellett zárniuk.

Az EPSO gondos mérlegelés után úgy döntött, hogy a folyamatban lévő versenyvizsgák esetében folytatja a tesztelést azokban a vizsgaközpontokban, amelyek nyitva vannak. Figyelembe véve a Covid19 sajátosságait és azt, hogy egyes országokban/régiókban különböző időpontokban tetőzik a járvány, a már betervezett vizsgák elhalasztása nem lett volna jó megoldás minden pályázónak, hiszen a világ bármely tájáról lehet jelentkezni. 

Az EPSO tisztában van azzal, hogy nem mindenki tud feltétlenül vizsgaidőpontot foglalni vagy az adott időpontban a helyszínre utazni és ott vizsgázni, ezért továbbra is szorosan figyelemmel fogja kísérni a helyzetet. Miután egy adott vizsgaidőszak lezárult, az EPSO felülvizsgálja a részvételi arányt és lehetőséget nyújt azoknak a pályázóknak, akik nem tudtak elmenni a választott vizsgaközpontba, hogy a vizsgát a lehető leghamarabb (amint az általuk választott központ újra kinyit) letegyék.

Biztosítjuk Önt, hogy az EPSO szerződéses vállalkozója minden biztonsági és higiéniai intézkedést betart és betartat a vizsgaközpontokban. A Prometric vizsgaközpontjaiban alkalmazott biztonsági eljárásokkal kapcsolatos tudnivalók itt találhatók. Rendszeresen frissítjük a zárva tartó vizsgaközpontok listáját. Azok a vizsgaközpontok, amelyek nem szerepelnek a listán, nyitva tartanak, és a vizsgákat az ütemtervnek megfelelően megtartják.

Kérjük, figyelmesen olvassa el az információkat, mielőtt lefoglalná vizsgaidőpontját, és a vizsgára való elutazás előtt még egyszer tanulmányozza az utasításokat.

Ahogy az útmutatóban is áll, a vizsgaközpontban mindvégig kötelező maszkot (sebészi vagy textilmaszkot) viselni, amelyről a pályázóknak maguknak kell gondoskodniuk. Szelepes maszk viselése tilos (mert nem szűri ki a vírusrészecskéket).

Azok a pályázók, akik a vizsgaközpontba maszk nélkül érkeznek, vagy más módon hágják át a biztonsági és higiéniai intézkedéseket, nem vizsgázhatnak, és vizsgaidőpontjukat sem foglalhatják át.

A körülmények függvényében további intézkedésekre is sor kerülhet, pl. a vizsgaközpont személyzetének jogában áll elektronikus kontaktmentes lázmérővel megmérni a pályázók testhőmérsékletét.

Ha bővebb információkat szeretne megtudni a vizsgaközpontban érvényes szabályokról, lépjen kapcsolatba közvetlenül a Prometrickel a díjmentesen hívható belföldi telefonszámon vagy a +31 320 239 575 telefonszámon.

Miután a kérdéses versenyvizsgák számítógépes feleltválasztós tesztelési szakasza lezárult, az EPSO megvizsgálja azoknak a pályázóknak a helyzetét, akik nem tudtak elutazni a vizsgaközpontba és/vagy részt venni a vizsgán (mert pl. a központ zárva volt). A pályázóknak mindaddig nem kell egyénileg kapcsolatba lépniük az EPSO-val vagy más lépéseket tenniük.

 

Az EPSO/AST-SC/10/20 és az EPSO/AD/381/20 versenyvizsgára pályázók figyelmébe:

Az új, 2021. évi vizsgaidőszakról részletes információkat fogunk közzétenni egyrészt az EPSO weboldalán, másrészt azon pályázók EPSO-fiókjában, akik a vizsgaközpontok zárva tartása vagy más intézkedések miatt nem tudtak elutazni vagy vizsgázni.

A számítógépes tesztek eredményét valamennyi pályázó megkapja az EPSO-fiókjában, miután mindegyik pályázó levizsgázott.

Az EPSO távfelügyelhető számítógépes tesztek jövőbeli bevezetésén dolgozik. Az ilyen új vizsgák megszervezésével, az érintett versenyvizsgákkal és a vizsgák ütemezésével kapcsolatos információkat a megfelelő időben közzétesszük az EPSO weboldalán.

Az érintett pályázók a vizsga időpontja előtt mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatást fognak kapni.

 

Információk az értékelőközponttal kapcsolatban:

A Covid19-járvány 2020. márciusi kitörésekor az EPSO felfüggesztette a vizsgákat a brüsszeli és a luxembourgi értékelőközpontban, és úgy döntött, hogy az értékelőközpont vizsgáit online környezetben (távvizsgáztatással) rendezi meg.

Mit jelent a távvizsgázás?

A távvizsgázás azt jelenti, hogy a pályázók saját otthonukban, irodájukban stb. teszik le a vizsgát, nem pedig az EPSO helyiségeiben. A távvizsgázásra videokonferencia útján kerül sor. Ennek technikai feltételeit előre közöljük a pályázókkal, és lehetőségük lesz kipróbálni a vizsga napját megelőzően, hogy megfelelően létrehozható-e az online kapcsolat.

Az EPSO már közzétette a versenyvizsga-felhívások kiegészítését a megfelelő weboldalakon.

Az EPSO/AST-SC/08/19 és az EPSO/AST-SC/09/19 versenyvizsgákra pályázók figyelmébe:

Az EPSO/AST-SC/08/19 versenyvizsga legtöbb pályázója 2020 novemberében letette a számítógépes feleletválasztós teszteket a világ számos pontján található Prometric-vizsgaközpontok valamelyikében. Az EPSO alvállalkozója, a Prometric 2021 januárjában fel fogja venni a kapcsolatot azokkal a pályázókkal, akik a világjárvány miatt nem tudtak vizsgázni. Az értékelőközpont többi vizsgái 2021. január előtt nem kezdődnek el.

Az EPSO/AST-SC/09/19 versenyvizsga értékelőközpontbeli vizsgái a tervek szerint 2021 januárjában kezdődnek. Az elektronikus iratrendezési gyakorlatokra és a számítógépes feleletválasztós tesztekre 2021 januárjában kerül sor a Prometric vizsgaközpontjaiban. A meghívást a közelmúltban tettük közzé a pályázók EPSO-fiókjaiban.

Az EPSO/AD/372/19 versenyvizsgákra pályázók figyelmébe:

A csoportgyakorlatot töröljük, és helyette a pályázók online készségvizsgáló szituációs interjún vesznek részt.

Az EPSO/AD/372/19 versenyvizsga értékelőközpontbeli vizsgái 2021. január előtt nem kezdődnek újra.

Az EPSO/AD/373/19 és az EPSO/AD/365-370/19 versenyvizsgákra pályázók figyelmébe:

A csoportgyakorlat helyett a pályázók online készségvizsgáló szituációs interjún vesznek részt.

Az EPSO/AD/365-70/19 versenyvizsga pályázói 2020 novemberében tették le a számítógépes feleletválasztós teszteket a világ számos pontján található Prometric-vizsgaközpontok valamelyikében. Az EPSO alvállalkozója, a Prometric 2021 januárjában fel fogja venni a kapcsolatot azokkal a pályázókkal, akik a világjárvány miatt nem tudtak vizsgázni.

Az EPSO/AD/373/19 és az EPSO/AD/365-70/19 versenyvizsgák értékelőközponti vizsgái 2021. január előtt nem kezdődnek el.

Az EPSO/AD/374/19 versenyvizsgákra pályázók figyelmébe:

Az értékelőközpont online vizsgái jelenleg is tartanak.

Azt ajánljuk, hogy a pályázók közben is rendszeresen ellenőrizzék EPSO-fiókjukat a legújabb tudnivalókért.

 

A CAST/P (folyamatos CAST) kiválasztási eljárás pályázóinak figyelmébe:

Ha Ön kapott vizsgameghívót, de a Covid19 miatt nem tudott időpontot foglalni és/vagy vizsgázni, új meghívót fog kapni, hacsak nem veszi fel a kapcsolatot az EPSO-val és egyértelműen nem közli, hogy nem kíván újabb meghívót kapni. Figyelem: az EPSO csak azoknak a pályázóknak fog újabb meghívót küldeni, akik megerősítik érdeklődésüket a jelentkezési felületen. Miután Ön ily módon naprakésszé tette jelentkezését, más tennivalója már nincs, nem kell külön kapcsolatba lépnie az EPSO-val. Meghívója az EPSO-fiókjába fog érkezni.

A vizsgák átütemezésével az EPSO enyhíteni kívánja a járvány visszás hatásait, és célja, hogy a jelenlegi körülmények között minden pályázónak egyenlő esélyeket biztosítson.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kiválasztási/felvételi eljárását (amellyel Ön bekerült az előválogatásba) nem biztos, hogy felfüggesztettük. Az EPSO és a felvételért felelős szolgálatok nem vonhatók felelősségre, ha nem veszik fel Önnel a kapcsolatot annak ellenére, hogy sikeresen teljesítette azokat a teszteket, amelyekre behívták.

A következő vizsgaidőszak tervezett dátumait az egyes CAST/P profilok honlapján már közzétettük.

 

Új versenyvizsgák és kiválasztási eljárások:

Az EPSO rendszeresen frissíti az új versenyvizsgákra vonatkozó tervezett menetrendjét. Továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy kiválasszuk azokat az elkötelezett és motivált jelentkezőket, akik részt fognak venni Európa jövőjének alakításában.

 

Továbbra is ügyeljen saját és szerettei egészségére!