Coronavirus – Informații importante

Acasă > Coronavirus – Informații importante

Atenție! Până la noi dispoziții, ultimele informații despre COVID-19 vor fi actualizate mai întâi în limba engleză. Celelalte versiuni lingvistice vor fi adăugate treptat.

NOU – Informații actualizate pe 24.7.2020:

EPSO monitorizează constant evoluția pandemiei de COVID-19 cauzate de coronavirus. În condițiile actuale, EPSO organizează teste care vor avea loc începând cu luna septembrie.

Desigur, din cauza imprevizibilității situației, EPSO ia în continuare toate măsurile de precauție adecvate, în conformitate cu instrucțiunile și orientările furnizate de instituțiile UE și de autoritățile naționale. Între timp, dacă participați la o procedură de selecție aflată în curs, vă rugăm să consultați regulat atât contul dumneavoastră EPSO, cât și site-ul EPSO. Dacă aveți întrebări, le puteți trimite ca de obicei prin intermediul formularului online de contact.

Testele pe calculator:

În colaborare cu contractantul său, Prometric, EPSO a reluat deja testele pe calculator pentru diferite proceduri de selecție. Procesul va ține cont de diferitele reguli aplicate de statele membre și de țările terțe și va integra măsuri de distanțare socială și de igienă, eventual și orare diferite de redeschidere.

Consultați toate orientările și instrucțiunile privind procedurile de siguranță din centrele de testare Prometric. Este foarte important să le citiți cu atenție înainte de a vă face o programare!
Așa cum puteți vedea citind orientările, va trebui să vă aduceți o mască pe care să o purtați tot timpul în centrul de testare. Sunt acceptate atât măștile medicale, cât și cele din material textil. Dacă vă prezentați la centrul de testare fără mască, nu veți putea susține testul și nu îl veți putea reprograma.

Vă informăm că, în circumstanțele actuale, este posibil ca centrele de testare să ia și alte măsuri. De exemplu, personalul centrului v-ar putea lua temperatura cu un termometru electronic fără contact.

Site-ul EPSO a fost actualizat în consecință. Vom adăuga noi informații pe măsură ce ne parvin. 

Centrele de evaluare din Bruxelles și Luxemburg:

În momentul izbucnirii epidemiei de COVID-19, în luna martie, EPSO a trebuit să suspende activitatea centrelor de evaluare din Bruxelles și Luxemburg. Etapa din centrul de evaluare pentru concursurile EPSO/AD/372/19, EPSO/AD/373/19 și EPSO/AD/374/19 este programată să reînceapă după mijlocul lunii septembrie. Revizuim calendarul diferitelor concursuri în curs și modificăm paginile corespunzătoare în funcție de noile date planificate.

Am stabilit măsuri de siguranță și instrucțiuni pentru candidați. Distanța socială va fi asigurată și vom pune la dispoziție măști și dezinfectant. Puteți consulta pe site toate măsurile luate – informațiile sunt actualizate ori de câte ori este necesar. Verificați-le regulat și acordați-le o atenție deosebită înainte să vă prezentați la centrul de evaluare. Pentru centrele de evaluare din Luxemburg, vom lua măsuri de siguranță similare, pe care le vom comunica în timp util.

EPSO a trimis deja invitații candidaților care participă la concursul EPSO/AD/374/19 și care nu au susținut încă testele din etapa centrului de evaluare. Dacă participați la un alt concurs, veți primi o invitație pentru o nouă dată, cu 3 săptămâni înainte, pentru a vă acorda suficient timp să vă organizați călătoria.

Între timp, vă rugăm să vă verificați periodic contul EPSO în lunile de vară, pentru a consulta actualizările.

Dacă ați susținut deja testul programat la centrul de evaluare, nu veți primi nicio invitație.

Procedura de selecție CAST/P (CAST Permanent):

Testele pentru procedura CAST Permanent au fost grav perturbate de criza provocată de coronavirus. EPSO știe că este posibil ca unii dintre candidații invitați la teste în perioada iunie-iulie 2020 să nu fi fost în măsură să-și facă programarea și/sau să susțină testul din cauza efectelor persistente ale pandemiei de COVID-19.

Dacă vă numărați printre ei, nu vă faceți griji, veți fi invitat la test ulterior. Nu este nevoie să faceți nimic, nici măcar să contactați personal EPSO. Până la sfârșitul lunii august, veți primi un e-mail de confirmare la adresa indicată în contul dumneavoastră EPSO.

Posibilitatea reinvitării la un viitor test este una din măsurile pe care le ia EPSO pentru a atenua efectul pandemiei de COVID-19 asupra candidaților și pentru a asigura egalitatea de șanse, în măsura posibilităților, în condițiile actuale.

Noile date orientative pentru următoarele perioade de testare au fost deja publicate pe paginile web ale diferitelor profiluri CAST/P.

Noi concursuri și proceduri de selecție:

Am modificat planificarea indicativă a noilor concursuri, pe care vă invităm să o consultați pe site-ul nostru. Mai mult ca niciodată, așteptăm cu nerăbdare să reluăm activitatea de selectare a viitorilor noștri colegi. Împreună, sperăm să putem modela Europa în aceste vremuri dificile.

Până atunci, continuați să aveți grijă de dumneavoastră și de familiile și prietenii dumneavoastră!