Coronavirus – Informații importante

Acasă > Coronavirus – Informații importante

Atenție! Până la noi dispoziții, ultimele informații despre COVID-19 vor fi actualizate mai întâi în limba engleză. Celelalte versiuni lingvistice vor fi adăugate treptat.

Nou – Informații actualizate pe 12.07.2021:

 

EPSO continuă să monitorizeze îndeaproape evoluția pandemiei de COVID-19 și să aplice toate măsurile de precauție adecvate, în conformitate cu instrucțiunile și orientările furnizate de autoritățile naționale și de instituțiile UE. Dacă participați la o procedură de selecție aflată în curs, vă rugăm să consultați regulat atât contul dumneavoastră EPSO, cât și site-ul EPSO. Revizuim calendarul concursurilor aflate în desfășurare și modificăm regulat paginile corespunzătoare, în funcție de noile date planificate.

Dacă aveți întrebări, le puteți trimite ca de obicei prin intermediul formularului online de contact.

Vă asigurăm că EPSO va adăuga mai multe informații pe măsură ce devin disponibile.

 

Măsuri generale aplicabile pentru:

  • testele pe calculator desfășurate în centre de testare acreditate
  • testele supravegheate de la distanță [1]

Chiar dacă multe state membre ale UE relaxează treptat restricțiile legate de COVID-19, acest lucru nu se întâmplă încă peste tot.

La începutul lunii iulie 2021, EPSO a introdus, pentru anumite concursuri, teste pe calculator supravegheate de la distanță. Acest tip de teste se aplică pentru prima dată testelor cu variante multiple de răspuns. Supravegherea de la distanță a testelor permite EPSO să înainteze mai rapid cu organizarea concursurilor. Aceasta se efectuează prin aplicația ProProctor a contractantului nostru, Prometric. Ea le permite candidaților să susțină testele de oriunde, menținând în același timp integritatea testării. Astfel, asigură mai multă flexibilitate și rentabilitate. În același timp, această opțiune este foarte relevantă în contextul situației mondiale actuale, în care prezența la centrele de testare poate prezenta provocări semnificative din cauza măsurilor de sănătate publică, cum ar fi restricțiile de călătorie și măsurile de limitare a mișcării persoanelor din mai multe țări, care implică uneori și închiderea centrelor de testare.

Publicăm pe site-ul EPSO detalii despre noul sistem de desfășurare a testelor, despre concursurile vizate și despre planificarea testelor, pe măsură ce acestea devin disponibile.

Odată cu introducerea testării supravegheate de la distanță, combinată cu testarea clasică, desfășurată în centre de testare, EPSO a demarat testele pe calculator pentru procedurile de selecție publicate mai recent, permițându-le tuturor candidaților să susțină testele alegând opțiunea preferată. Datele orientative sunt publicate pe paginile web relevante ale respectivelor proceduri de selecție

Vă vom informa prin intermediul paginii dedicate concursului pe site-ul nostru dacă această opțiune este disponibilă pentru testele la care urmează să participați. În plus, vom publica detalii complete în contul dumneavoastră EPSO, cu mult timp înainte de data testării.

Dacă vi se oferă opțiunea de a susține testele cu supraveghere de la distanță, dar o refuzați, vă rămâne posibilitatea de a rezerva un test într-unul dintre centrele de testare ale EPSO din întreaga lume. Este responsabilitatea dumneavoastră să verificați dacă se aplică sau este probabil să se aplice restricții de călătorie sau de altă natură la centrul de testare selectat, având în vedere situația actuală cauzată de pandemie.

Pentru candidații care aleg să-și susțină testul într-unul dintre centrele de testare, continuăm să respectăm cu strictețe diferitele reguli și orientări stabilite în țările din Europa și din întreaga lume, deoarece multe țări au introdus diferite forme de măsuri de limitare a mișcării persoanelor. În mod inevitabil, situația afectează disponibilitatea centrelor de testare, care sunt închise în unele țări, dar deschise în altele.

Lista centrelor de testare închise pentru moment este actualizată regulat. Dacă centrul de testare pe care l-ați ales nu figurează pe lista centrelor închise, înseamnă că testele se vor desfășura conform planului. Contractantul EPSO respectă toate măsurile sanitare și de siguranță necesare în această situație dificilă. Consultați toate orientările și instrucțiunile privind procedurile de siguranță din centrele de testare Prometric.

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile înainte de a vă face o programare și să verificați ultimele instrucțiuni înainte de a vă deplasa la centrul de testare.

[1] Supraveghetorii monitorizează candidații în timpul unui test. În cazul testelor supravegheate de la distanță, candidații vor fi urmăriți în permanență de astfel de supraveghetori, cu ajutorul unor instrumente dedicate. Candidații se pot adresa supraveghetorilor dacă au întrebări sau în caz de urgență.

 

Măsuri sanitare

Așa cum se arată în Orientări, candidații trebuie să își aducă o mască pe care să o poarte tot timpul în centrul de testare. Măștile cu valvă de expirare/unidirecțională sunt interzise la centrul de testare, din cauza faptului că nu filtrează particulele virale. Candidații care se prezintă la centrul de testare fără mască sau care nu respectă măsurile sanitare și de siguranță nu vor putea susține testul și nu îl vor putea reprograma.

Îi informăm că, în funcție de circumstanțe, este posibil ca centrele de testare să ia și alte măsuri. De exemplu, personalul centrului ar putea lua temperatura candidaților cu un termometru electronic fără contact.

Pentru mai multe informații despre măsurile luate la centrele de testare, candidații pot contacta direct firma Prometric, la numărul național gratuit dedicat sau la numărul +31 320 239 575.

 

Măsuri specifice pentru candidații la procedura de selecție CAST Permanent:

Dacă ați fost invitat la un test, dar nu ați putut rezerva și/sau susține testul, nu veți fi invitat din nou în mod automat în următoarea perioadă de testare. Dacă vă reînnoiți interesul în formularul de candidatură relevant, serviciile de recrutare v-ar putea preselecta și invita din nou pentru același profil sau pentru un alt profil.

Datele orientative pentru următoarele perioade de testare sunt publicate pe paginile web ale diferitelor profiluri CAST/P.

 

Testele din etapa centrului de evaluare:

Atunci când a izbucnit epidemia de COVID-19, în martie 2020, EPSO a trebuit să suspende activitatea centrelor de evaluare din Bruxelles și Luxemburg. Ulterior, a decis să organizeze testele din etapa centrului de evaluare în format online, de la distanță.

Candidații vor susține testele de acasă, de la birou etc., nu la sediul EPSO. Aceste teste se vor desfășura prin videoconferință. Toate detaliile tehnice vor fi furnizate în prealabil, inclusiv posibilitatea de a testa conexiunea înainte de ziua evaluării propriu-zise.

 

Concursuri și proceduri de selecție noi:

Planificarea orientativă a noilor concursuri până la sfârșitul acestui an este acum actualizată. 

Mai mult ca niciodată, așteptăm cu nerăbdare să reluăm activitatea de selectare a viitorilor noștri colegi. Împreună, sperăm să putem modela Europa în aceste vremuri dificile.

 

 

Până atunci, continuați să aveți grijă de dumneavoastră, de familie și de prieteni!