Coronavirus – Informații importante

Acasă > Coronavirus – Informații importante

Atenție! Până la noi dispoziții, ultimele informații despre COVID-19 vor fi actualizate mai întâi în limba engleză. Celelalte versiuni lingvistice vor fi adăugate treptat.

Nou – Informații actualizate pe 1.10.2020:

EPSO continuă să monitorizeze atent evoluția pandemiei de COVID-19 cauzate de coronavirus. Din cauza imprevizibilității situației, EPSO aplică în continuare toate măsurile de precauție adecvate, în conformitate cu instrucțiunile și orientările furnizate de instituțiile UE și de autoritățile naționale. Între timp, dacă participați la o procedură de selecție aflată în curs, vă rugăm să consultați regulat atât contul dumneavoastră EPSO, cât și site-ul EPSO. Dacă aveți întrebări, le puteți trimite ca de obicei prin intermediul formularului online de contact.

Vă asigurăm că EPSO va adăuga mai multe informații pe măsură ce devin disponibile.

 

Testele pe calculator:

În colaborare cu contractantul său, Prometric, EPSO a reluat testele pe calculator pentru diferite proceduri de selecție. Procesul va ține cont de diferitele reguli aplicate de statele membre și de țările terțe și va integra măsuri de distanțare socială și de igienă, eventual și orare diferite de redeschidere.

Consultați toate orientările și instrucțiunile privind procedurile de siguranță din centrele de testare Prometric. Este foarte important să le citiți cu atenție înainte de a vă face o programare și să le recitiți înainte de a vă deplasa la centrul de testare.
Așa cum se arată în orientări, candidații trebuie să își aducă o mască pe care să o poarte tot timpul în centrul de testare. Sunt acceptate atât măștile medicale, cât și cele din material textil. Dacă se prezintă la centrul de testare fără mască, nu vor putea susține testul și nu îl vor putea reprograma.

Îi informăm că, în circumstanțele actuale, este posibil ca centrele de testare să ia și alte măsuri. De exemplu, personalul centrului ar putea lua temperatura candidaților cu un termometru electronic fără contact.

 

Centrele de evaluare din Bruxelles și Luxemburg:

În momentul izbucnirii epidemiei de COVID-19, în luna martie, EPSO a trebuit să suspende activitatea centrelor de evaluare din Bruxelles și Luxemburg. Ținând cont de circumstanțele actuale, probabil nu vom putea organiza teste cu prezența fizică a candidaților în sediile EPSO în viitorul apropiat. Prin urmare, EPSO ia în calcul organizarea testelor din etapa centrului de evaluare în format online (la distanță).

Ce presupune testarea la distanță?

Candidații vor susține testele de acasă sau de la birou, nu la sediul EPSO. Pentru aceasta vor folosi un software de videoconferință/mesagerie. Toate detaliile tehnice vor fi furnizate în prealabil, inclusiv posibilitatea de a testa conexiunea înainte de ziua evaluării propriu-zise.

Plănuim să începem și/sau să reluăm testarea la distanță în etapa centrului de evaluare înainte de sfârșitul acestui an. EPSO va informa candidații cu privire la toate detaliile, logistica și cerințele tehnice cu cel puțin 3 săptămâni în avans, prin intermediul conturilor lor EPSO.

Concursurile EPSO/AD/373/19 și EPSO/AD/365-370/19:

Studiile de caz au fost organizate cu succes la începutul lunii septembrie în centrele de testare Prometric, iar EPSO le mulțumește tuturor candidaților pentru cooperare.

Testele din etapa centrului de evaluare, care ar fi trebuit să aibă loc la Bruxelles sau la Luxemburg, se vor desfășura acum de la distanță. Exercițiul de grup va fi anulat și înlocuit cu un interviu la distanță axat pe competențe situaționale (SCBI de la Situational Competency based Interview), întrucât acesta se pretează mai bine la formatul de testare online. Candidații care participă la concursurile EPSO/AD/365-370/19 vor trebui să susțină și testele pe calculator cu variante multiple de răspuns, în centre de testare Prometric din întreaga lume. (Inițial, aceste teste erau planificate să aibă loc chiar în centrul de evaluare).

Concursurile EPSO/AD/372/19 și EPSO/AD/374/19:

Candidații care nu au putut să vină la centrul de evaluare din Bruxelles sau din Luxemburg înainte de 6 martie 2020 vor susține acum testele de la distanță. Exercițiul de grup va fi anulat și înlocuit cu un interviu la distanță axat pe competențe situaționale (SCBI de la Situational Competency based Interview).https://epso.europa.eu/how-to-apply/sample-tests_ro

Toate testele susținute la centrele de evaluare din Bruxelles sau din Luxemburg înainte de 6 martie 2020 sunt valabile, la fel ca și punctajele obținute. Totuși, exercițiul de grup va fi anulat și înlocuit cu un interviu la distanță axat pe competențe situaționale (SCBI de la Situational Competency based Interview), întrucât acesta se pretează mai bine la formatul de testare online. Candidații care au fost evaluați în exercițiul de grup înainte de 6 martie 2020 vor fi contactați de EPSO pentru a susține în schimb un interviu SCBI. https://epso.europa.eu/how-to-apply/sample-tests_ro

Ziua de la centrul de evaluare

Candidații care au participat la etapa centrului de evaluare din Bruxelles sau din Luxemburg înainte de 6 martie 2020 vor fi invitați să susțină un interviu la distanță axat pe competențe situaționale (SCBI de la Situational Competency based Interview), cu trei săptămâni în avans.https://epso.europa.eu/how-to-apply/sample-tests_ro

Candidații care nu au putut participa la etapa centrului de evaluare din Bruxelles sau din Luxemburg înainte de 6 martie 2020 vor primi, cu 3 săptămâni în avans, o nouă invitație pentru a susține de la distanță toate testele din această etapă, inclusiv interviul SCBI. Candidații care au primit deja o invitație la centrul de evaluare de la Bruxelles sunt invitați să o ignore. Candidații înscriși în concursul EPSO/AD/374/19 vor trebui să susțină și testele pe calculator cu variante multiple de răspuns, în centre de testare Prometric din întreaga lume. (Inițial, aceste teste erau planificate să aibă loc chiar în centrul de evaluare).

Vom publica în curând informații detaliate și instrucțiuni suplimentare atât pe site-ul EPSO, cât și în conturile EPSO ale candidaților.

Revizuim calendarul diferitelor concursuri aflate în desfășurare și modificăm sistematic paginile corespunzătoare, în funcție de noile date planificate.

Între timp, vă rugăm să vă verificați periodic contul EPSO pentru ultimele informații.

 

Procedura de selecție CAST/P (CAST Permanent):

EPSO știe că este posibil ca unii dintre candidații invitați la teste în septembrie 2020 să nu fi fost în măsură să-și facă programarea și/sau să susțină testul din cauza efectelor persistente ale pandemiei de COVID-19. Dacă sunteți unul dintre acești candidați, ați primit deja în contul dumneavoastră EPSO o invitație la teste pentru luna octombrie.

Vă informăm că, dacă ați fost invitați să susțineți un test în octombrie, dar nu puteți rezerva și/sau susține testul din motive legate de COVID-19, veți primi o nouă invitație pentru a-l susține în noiembrie. Dacă doriți să nu mai fiți invitat, contactați EPSO și precizați acest lucru. Notă: EPSO îi va invita din nou doar pe candidații care își redeclară interesul față de profilul relevant până la data de 21 octombrie 2020, la miezul nopții. Din momentul în care vă redeclarați interesul, nu trebuie să contactați personal EPSO și nici să luați alte măsuri. Veți primi o invitație în contul dumneavoastră EPSO la sfârșitul lunii octombrie.

Posibilitatea reinvitării la un viitor test este una din măsurile pe care le ia EPSO pentru a atenua efectul pandemiei de COVID-19 asupra candidaților și pentru a asigura egalitatea de șanse, în măsura în care o permit condițiile actuale.

Datele orientative pentru următoarele perioade de testare au fost deja publicate pe paginile web ale diferitelor profiluri CAST/P.

 

Noi concursuri și proceduri de selecție:

EPSO actualizează regulat pe site planificarea orientativă a noilor concursuri. Mai mult ca niciodată, așteptăm cu nerăbdare să reluăm activitatea de selectare a viitorilor noștri colegi. Împreună, sperăm să putem modela Europa în aceste vremuri dificile.

 

Până atunci, continuați să aveți grijă de dumneavoastră și de familiile și prietenii dumneavoastră!