Coronavirus – Informații importante

Acasă > Coronavirus – Informații importante

Atenție! Până la noi dispoziții, ultimele informații despre COVID-19 vor fi actualizate mai întâi în limba engleză. Celelalte versiuni lingvistice vor fi adăugate treptat.

Nou – Informații actualizate pe 15.12.2020:

EPSO continuă să monitorizeze atent evoluția pandemiei de COVID-19 cauzate de coronavirus. Din cauza imprevizibilității situației, EPSO aplică în continuare toate măsurile de precauție adecvate, în conformitate cu instrucțiunile și orientările furnizate de instituțiile UE și de autoritățile naționale. Dacă participați la o procedură de selecție aflată în curs, vă rugăm să consultați regulat atât contul dumneavoastră EPSO, cât și site-ul EPSO. Revizuim calendarul concursurilor aflate în desfășurare și modificăm regulat paginile corespunzătoare, în funcție de noile date planificate.

Dacă aveți întrebări, le puteți trimite ca de obicei prin intermediul formularului online de contact.

Vă asigurăm că EPSO va adăuga mai multe informații pe măsură ce devin disponibile.

 

Testele pe calculator:

EPSO urmărește cu atenție regulile și orientările stabilite în diferite țări din Europa și din lume, ținând cont în mod special de țările care au introdus diferite forme de izolare. În mod inevitabil, situația afectează disponibilitatea centrelor de testare, care sunt închise în unele țări, dar deschise în altele.

EPSO a analizat cu atenție această situație și, pentru concursurile în curs, a decis să continue testarea în centrele care rămân deschise. Având în vedere natura COVID-19 și valurile care se înregistrează la momente diferite, în diverse țări sau regiuni, amânarea testelor planificate în prezent nu ar fi o soluție care să-i avantajeze pe toți candidații, mai ales că avem candidați din toată lumea. 

Pentru noi este însă foarte clar că unii candidați nu vor fi în măsură să facă o rezervare, să se deplaseze la un centru de testare sau să susțină testul la o anumită dată. Prin urmare, vom continua să monitorizăm situația cu mare atenție. Odată ce se închide fereastra de testare pentru un anumit concurs, vom analiza participarea candidaților și ne vom asigura că acei candidați care nu au fost în măsură să susțină testul în centrul lor preferat de testare o vor putea face de îndată ce se redeschid centrele de testare.

Contractantul EPSO respectă toate măsurile sanitare și de siguranță necesare în această situație dificilă. Consultați toate orientările și instrucțiunile privind procedurile de siguranță din centrele de testare Prometric. Lista centrelor de testare închise pentru moment este actualizată regulat. Dacă centrul de testare pe care l-ați ales nu figurează pe lista centrelor închise, înseamnă că testele se vor desfășura conform planului.

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile înainte de a vă face o programare și să verificați ultimele instrucțiuni înainte de a vă deplasa la centrul de testare.

Așa cum se arată în orientări, candidații trebuie să își aducă o mască pe care să o poarte tot timpul în centrul de testare. Sunt acceptate atât măștile medicale, cât și cele din material textil. Măștile cu valvă de expirare/unidirecțională sunt interzise la centrul de testare, din cauza faptului că nu filtrează particulele virale.

Candidații care se prezintă la centrul de testare fără mască sau care nu respectă măsurile sanitare și de siguranță nu vor putea susține testul și nu îl vor putea reprograma.

Îi informăm că, în funcție de circumstanțe, este posibil ca centrele de testare să ia și alte măsuri. De exemplu, personalul centrului ar putea lua temperatura candidaților cu un termometru electronic fără contact.

Pentru mai multe informații despre măsurile luate la centrele de testare, candidații pot contacta direct firma Prometric, la numărul național gratuit dedicat sau la numărul +31 320 239 575.

La sfârșitul etapei testelor cu variante multiple de răspuns pe calculator din cadrul tuturor concursurilor în cauză, EPSO va evalua situația candidaților care nu au putut să călătorească și/sau să susțină testul din cauza închiderii centrelor de testare sau a altor măsuri. Până atunci, nu este nevoie să contactați personal EPSO sau să întreprindeți vreo altă acțiune.

 

Concursurile EPSO/AST-SC/10/20 și EPSO/AD/381/20:

Vom publica informații detaliate privind noua perioadă de testare din 2021 pe site-ul EPSO și în conturile candidaților care nu au putut călători sau nu au putut susține testul din cauza închiderii centrelor de testare ori a altor măsuri.

Rezultatele testelor pe calculator vor fi incluse în conturile EPSO ale candidaților după ce toți candidații și-au susținut testele.

EPSO ia în calcul și posibilitatea de a introduce în viitor teste pe calculator supravegheate de la distanță. Vom publica în timp util, pe site-ul EPSO, detalii despre un astfel de nou sistem de desfășurare a testelor, despre concursurile vizate și despre planificarea testelor.

Candidații în cauză vor primi informații complete cu mult înainte de data testării.

 

Testele din etapa centrului de evaluare:

Atunci când a izbucnit epidemia de COVID-19, în martie 2020, EPSO a trebuit să suspende activitatea centrelor de evaluare din Bruxelles și Luxemburg. Ulterior, EPSO a decis să organizeze testele din etapa centrului de evaluare în format online, de la distanță.

Ce presupune testarea la distanță?

Candidații vor susține testele de acasă sau de la birou, nu la sediul EPSO. Aceste teste se vor desfășura prin videoconferință. Toate detaliile tehnice vor fi furnizate în prealabil, inclusiv posibilitatea de a testa conexiunea înainte de ziua evaluării propriu-zise.

EPSO a publicat addendumurile la anunțurile de concurs pe toate paginile concursurilor relevante.

Concursurile EPSO/AST-SC/08/19 și EPSO/AST-SC/09/19:

Majoritatea candidaților care participă la concursul EPSO/AST-SC/08/19 au susținut testele pe calculator cu variante multiple de răspuns în noiembrie 2020, în centre de testare Prometric din întreaga lume. Candidații care nu au putut încă susține testele din cauza pandemiei vor fi contactați de contractantul EPSO, Prometric, în ianuarie 2021. Celelalte teste din etapa centrului de evaluare nu vor începe mai devreme de ianuarie 2021.

Testele din etapa centrului de evaluare pentru concursul EPSO/AST-SC/09/19 sunt planificate să înceapă în ianuarie 2021. Exercițiile e-tray și testele pe calculator cu variante multiple de răspuns vor fi organizate în ianuarie 2021 în centrele de testare Prometric. Invitațiile au fost publicate de curând în conturile EPSO ale candidaților.

Concursul EPSO/AD/372/19:

Exercițiul de grup a fost anulat și înlocuit cu un interviu la distanță care vizează testarea competențelor situaționale (SCBI, de la Situational Competency based Interview), întrucât acesta se pretează mai bine la formatul de testare online.

Testele din etapa centrului de evaluare pentru concursul EPSO/AD/372/19 nu vor începe mai devreme de ianuarie 2021.

Concursurile EPSO/AD/373/19 și EPSO/AD/365-370/19:

Exercițiul de grup a fost înlocuit cu un interviu la distanță care vizează testarea competențelor situaționale (SCBI, de la Situational Competency based Interview), întrucât acesta se pretează mai bine la formatul de testare online.

Candidații care participă la concursurile EPSO/AD/365-370/19 au susținut testele pe calculator cu variante multiple de răspuns în noiembrie 2020, în centre de testare Prometric din întreaga lume. Candidații care nu au putut încă susține testele din cauza pandemiei vor fi contactați de contractantul EPSO, Prometric, în ianuarie 2021.

Testele din etapa centrului de evaluare pentru concursurile EPSO/AD/373/19 și EPSO/AD/365-70/19 nu vor începe mai devreme de ianuarie 2021.

Concursul EPSO/AD/374/19:

Etapa centrului de evaluare se desfășoară acum de la distanță.

Între timp, candidații trebuie să-și verifice periodic contul EPSO pentru ultimele informații.

 

Procedura de selecție CAST/P (CAST Permanent):

Vă informăm că, dacă ați fost invitați să susțineți un test, dar nu ați putut rezerva și/sau susține testul din motive legate de COVID-19, sunteți invitat să-l susțineți în următoarea perioadă de testare. Dacă nu doriți să fiți reinvitat, contactați EPSO și precizați acest lucru. Menționăm că EPSO îi va invita din nou doar pe candidații care își redeclară interesul în formularul de candidatură relevant. Din momentul în care v-ați redeclarat interesul, nu trebuie să contactați personal EPSO și nici să luați alte măsuri. Veți primi o invitație în contul dumneavoastră EPSO.

Posibilitatea reinvitării la un viitor test este una din măsurile pe care le ia EPSO pentru a atenua efectul pandemiei de COVID-19 asupra candidaților [și pentru a asigura egalitatea de șanse, în măsura în care o permit condițiile actuale].

Vă rugăm să aveți în vedere posibilitatea ca procedura de selecție/recrutare pentru un post pentru care ați fost preselectat să nu fi fost suspendată. EPSO și serviciile de recrutare nu pot fi considerate responsabile în cazul în care nu sunteți contactat, ca urmare a acestei măsuri, deși ați reușit testele.

Datele orientative pentru următoarele perioade de testare sunt publicate pe paginile web ale diferitelor profiluri CAST/P.

 

Noi concursuri și proceduri de selecție:

EPSO actualizează regulat pe site planificarea orientativă a noilor concursuri. Mai mult ca niciodată, așteptăm cu nerăbdare să reluăm activitatea de selectare a viitorilor noștri colegi. Împreună, sperăm să putem modela Europa în aceste vremuri dificile.

 

Până atunci, continuați să aveți grijă de dumneavoastră și de familiile și prietenii dumneavoastră!