Coronavirus – Informații importante

Acasă > Coronavirus – Informații importante

Atenție! Până la noi dispoziții, ultimele informații despre COVID-19 vor fi actualizate mai întâi în limba engleză. Celelalte versiuni lingvistice vor fi adăugate treptat.

Nou – Informații actualizate pe 15.4.2021:

 

EPSO continuă să monitorizeze îndeaproape evoluția pandemiei de COVID-19 și să aplice toate măsurile de precauție adecvate, în conformitate cu instrucțiunile și orientările furnizate de instituțiile UE și de autoritățile naționale. Dacă participați la o procedură de selecție aflată în curs, vă rugăm să consultați regulat atât contul dumneavoastră EPSO, cât și site-ul EPSO. Revizuim calendarul concursurilor aflate în desfășurare și modificăm regulat paginile corespunzătoare, în funcție de noile date planificate.

Dacă aveți întrebări, le puteți trimite ca de obicei prin intermediul formularului online de contact.

Vă asigurăm că EPSO va adăuga mai multe informații pe măsură ce devin disponibile.

 

Măsuri generale aplicabile testelor pe calculator organizate în centrele de testare Prometric

EPSO urmărește cu atenție regulile și orientările stabilite în țările din Europa și din lume, ținând cont în mod special de faptul că multe dintre ele au introdus diferite forme de limitare a mișcării persoanelor. În mod inevitabil, situația afectează disponibilitatea centrelor de testare, care sunt închise în unele țări, dar deschise în altele.

EPSO a analizat cu atenție această situație și, pentru procedurile de selecție în curs, a decis să continue testarea în centrele care rămân deschise. Având în vedere diferitele „vârfuri” naționale/regionale ale epidemiei care afectează rezerva de candidați din toată lumea, amânarea testelor planificate nu ar fi fost o soluție avantajoasă pentru toți candidații. Prin urmare, EPSO a aprobat deschiderea unor centre de testare suplimentare, pentru a permite unui număr mai mare de candidați să susțină testele aproape de casă. De asemenea, EPSO a prelungit perioadele de testare pentru a le permite candidaților să se deplaseze și să susțină testele.

Din păcate însă, din cauza situației actuale, EPSO a fost obligat să amâne testele pe calculator pentru procedurile de selecție publicate de curând. Datele orientative vor fi publicate cât mai curând posibil pe paginile web ale respectivelor proceduri de selecție, dar nu ne așteptăm ca testele pe calculator să debuteze înainte de mai 2021.

Înțelegem frustrarea pe care această amânare o poate provoca. Dorim să subliniem însă că EPSO face toate eforturile pentru a permite susținerea unui număr cât mai mare de teste. Nu uitați că sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt mai presus de orice.

Contractantul EPSO respectă toate măsurile sanitare și de siguranță necesare în această situație dificilă. Consultați toate orientările și instrucțiunile privind procedurile de siguranță din centrele de testare Prometric. Lista centrelor de testare închise pentru moment este actualizată regulat. Dacă centrul de testare pe care l-ați ales nu figurează pe lista centrelor închise, înseamnă că testele se vor desfășura conform planului.

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile înainte de a vă face o programare și să verificați ultimele instrucțiuni înainte de a vă deplasa la centrul de testare.

Așa cum se arată în Orientări, candidații trebuie să își aducă o mască pe care să o poarte tot timpul în centrul de testare. Măștile cu valvă de expirare/unidirecțională sunt interzise la centrul de testare, din cauza faptului că nu filtrează particulele virale. Candidații care se prezintă la centrul de testare fără mască sau care nu respectă măsurile sanitare și de siguranță nu vor putea susține testul și nu îl vor putea reprograma.

Îi informăm că, în funcție de circumstanțe, este posibil ca centrele de testare să ia și alte măsuri. De exemplu, personalul centrului ar putea lua temperatura candidaților cu un termometru electronic fără contact.

Pentru mai multe informații despre măsurile luate la centrele de testare, candidații pot contacta direct firma Prometric, la numărul național gratuit dedicat sau la numărul +31 320 239 575.

 

Măsuri specifice pentru testele pe calculator din cadrul concursurilor pentru funcționari titulari și al procedurilor de selecție pentru agenți temporari (neaplicabile procedurii de selecție CAST Permanent)

EPSO realizează că unii candidați nu vor fi în măsură să se programeze, să se deplaseze la un centru de testare sau să susțină testul la o anumită dată. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația și vom încerca să ne asigurăm că acei candidați care nu au fost în măsură să susțină testul o vor putea face de îndată ce situația o permite.

Dacă actuala criză de sănătate publică vă împiedică să vă programați sau să susțineți anumite teste, va trebui să furnizați o scurtă explicație și un document justificativ relevant (de exemplu, o trimitere la o decizie oficială în vigoare a unei autorități naționale/regionale). Documentele trebuie depuse cu promptitudine prin intermediul formularului de contact EPSO, chiar din momentul în care apare o astfel de situație. EPSO va analiza documentele justificative și va lua o decizie privind cererea de reprogramare de la caz la caz. Veți găsi informații suplimentare și în scrisoarea de invitație din contul EPSO.

 

Măsuri specifice pentru candidații la procedura de selecție CAST Permanent:

Vă informăm că, dacă ați fost invitat să susțineți un test, dar nu ați putut programa și/sau susține testul din motive legate de COVID-19, veți fi invitat din nou să îl susțineți în următoarea perioadă de testare, cu condiția să vă redeclarați interesul în formularul de candidatură relevant. Din momentul în care vă redeclarați interesul, nu trebuie să contactați personal EPSO și nici să luați alte măsuri. Veți primi o invitație în contul dumneavoastră EPSO.

Vă rugăm să aveți în vedere posibilitatea ca procedura de selecție/recrutare pentru un post pentru care ați fost preselectat să nu fi fost suspendată. EPSO și serviciile de recrutare nu pot fi considerate responsabile în cazul în care nu sunteți contactat, ca urmare a acestei măsuri, deși ați reușit testele.

Reinvitarea automată la testele viitoare a reprezentat un gest de solidaritate pe care EPSO l-a făcut începând din martie 2020 pentru a compensa incertitudinea creată de declanșarea bruscă a crizei sanitare. EPSO a decis însă să renunțe la această practică începând din mai 2021. Aceasta înseamnă că, dacă nu vă puteți susține testele în aprilie 2021, veți primi ultima invitație automată pentru testare în mai 2021, cu condiția să vă redeclarați interesul în formularul de candidatură corespunzător. Candidații care nu pot susține testele în mai 2021 nu vor mai fi reinvitați în mod automat la următoarea perioadă de testare.

Datele orientative pentru următoarele perioade de testare sunt publicate pe paginile web ale diferitelor profiluri CAST/P.

 

Testele din etapa centrului de evaluare:

Atunci când a izbucnit epidemia de COVID-19, în martie 2020, EPSO a trebuit să suspende activitatea centrelor de evaluare din Bruxelles și Luxemburg. Ulterior, a decis să organizeze testele din etapa centrului de evaluare în format online, de la distanță.

Candidații vor susține testele de acasă, de la birou etc., nu la sediul EPSO. Aceste teste se vor desfășura prin videoconferință. Toate detaliile tehnice vor fi furnizate în prealabil, inclusiv posibilitatea de a testa conexiunea înainte de ziua evaluării propriu-zise.

 

Noi concursuri și proceduri de selecție:

EPSO actualizează regulat pe site planificarea orientativă a noilor concursuri. Mai mult ca niciodată, așteptăm cu nerăbdare să reluăm activitatea de selectare a viitorilor noștri colegi. Împreună, sperăm să putem modela Europa în aceste vremuri dificile.

 

Până atunci, continuați să aveți grijă de dumneavoastră și de familiile și prietenii dumneavoastră!