Koronavirus – pomembne informacije

Domača stran > Koronavirus – pomembne informacije

Opozarjamo, da bodo do nadaljnjega najnovejše informacije o covidu-19 večinoma na voljo v angleščini. Postopno bodo dodane druge jezikovne različice.

NOVO – posodobljeno 8. 6. 2021:

 

Urad EPSO še naprej pozorno spremlja razvoj koronavirusne krize in sprejema vse ustrezne previdnostne ukrepe v skladu z navodili in smernicami institucij EU in nacionalnih organov. Če sodelujete v tekočih izbirnih postopkih, vam svetujemo, da redno preverjate svoj račun EPSO in informacije na spletišču urada EPSO. Spletne strani s časovnicami različnih tekočih natečajev se posodabljajo in redno spreminjajo v skladu z novimi časovnim načrtom.

Vprašanja nam lahko pošljete tudi s spletnim kontaktnim obrazcem.

Zagotavljamo vam, da bo urad EPSO dodal več informacij, čim bodo na voljo.

 

Splošni ukrepi glede računalniško podprtih testov v testnih centrih Prometric

Čeprav se omejitve v številnih državah članicah EU postopno sproščajo, se to na številnih območjih v EU in zunaj nje še ne dogaja.

EPSO z veseljem napoveduje uvedbo računalniško podprtih testov na daljavo. Novi pristop se bo uporabljal od julija 2021 za posebna testiranja in bo najprej na voljo za vprašanja izbirnega tipa. Testiranje na daljavo ne omogoča le večje prožnosti in boljše stroškovne učinkovitosti, ampak je zelo primerno tudi zaradi trenutnih globalnih razmer, saj je prisotnost v testnih centrih otežena zaradi javnozdravstvenih ukrepov, kot so omejitve potovanj in gibanja v številnih državah, vključno z zaprtjem testnih centrov.

Testiranje na daljavo prek aplikacije našega izvajalca Prometric’s ProProctor omogoča opravljanje testov na oddaljeni lokaciji, ne da bi ob tem ogrožali integriteto testiranja.

Podrobnosti o novem sistemu računalniško podprtih testov, zadevnih natečajih in časovnem načrtu testiranj bodo pravočasno objavljene na spletišču EPSO, takoj ko bodo na voljo.

Z uvedbo testiranja na daljavo v povezavi s testiranjem v testnih centrih lahko zdaj začnemo izvajati računalniško podprte teste za nedavno objavljene izbirne postopke. Kandidatom bomo tako omogočili, da izberejo najprimernejšo možnost testiranja. Okvirni datumi bodo čim prej objavljeni na ustreznih spletnih straneh teh izbirnih postopkov

Prek zadevne strani natečaja na našem spletišču vas bomo obvestili, ali je ta možnost na voljo za vaše testiranje. V račun EPSO boste prejeli izčrpne in popolne informacije dovolj zgodaj pred datumom testiranja.

Če bo ta možnost na voljo, vendar se ne boste odločili za testiranje na daljavo, lahko rezervirate termin za testiranje v enem od pooblaščenih testnih centrov urada EPSO po svetu. Sami morate preveriti, ali za izbrani testni center veljajo oziroma bodo lahko veljale potovalne ali druge omejitve glede na trenutne zdravstvene razmere.

Urad EPSO za testiranja v testnih centrih še naprej pozorno spremlja različna pravila in smernice držav v Evropi in po svetu, saj so mnoge uvedle različne omejitve gibanja. To neizogibno vpliva na dostopnost testnih centrov, saj so, odvisno od države, nekateri centri odprti in drugi zaprti.

Seznam testnih centrov, ki so trenutno zaprti, se redno posodablja. Če vašega testnega centra ni na seznamu zaprtih centrov, pomeni, da bodo testi potekali po načrtih. Izvajalec urada EPSO spoštuje vse varnostne in sanitarne ukrepe, ki so nujni v teh težkih razmerah. Vse smernice in navodila glede varnostnih postopkov v testnih centrih Prometric so na voljo tukaj.

Pred rezervacijo termina skrbno preverite te informacije in ponovno preberite navodila, preden odpotujete na testiranje.

Kot je navedeno v navodilih, morajo kandidati s seboj prinesti masko in jo nositi ves čas, ko se zadržujejo v prostorih centra. V testnem centru je prepovedana uporaba mask z ventilom za izdihavanje/enosmernim ventilom, ker te maske ne omogočajo filtracije infektivnih delcev. Kandidati, ki bodo v testni center prišli brez maske ali ne bodo upoštevali varnostnih in sanitarnih ukrepov, ne bodo smeli opravljati testa in ne bodo imeli pravice do spremembe termina.

Kandidati morajo upoštevati, da se glede na razmere v testnih centrih lahko izvajajo dodatni ukrepi – morda bo denimo osebje centra kandidatom izmerilo temperaturo z elektronskim brezstičnim termometrom.

Za več informacij o ukrepih v testnih centrih se lahko obrnete neposredno na Prometric prek nacionalne brezplačne številke ali telefonske številke +31 320239575.https://https://epso.europa.eu/help/faq/2015_sl

 

Posebni ukrepi glede računalniško podprtih testov pri tekočih natečajih in izbirnih postopkih za začasne uslužbence (ne velja za stalni razpis CAST)

EPSO se zaveda, da nekateri kandidati in kandidatke za natečaje EPSO/AD/381/20 (upravni uslužbenci na področju evropskega prava) in EPSO/AST-SC/10/20 (tajniki) še vedno niso mogli potovati v testni center ali opravljati testov na datum testiranja. EPSO je v stiku z njimi in bo še naprej pozorno spremljal razmere, da se jim omogoči testiranje takoj, ko bodo razmere to dopuščale.

 

Posebni ukrepi za postopek stalnega razpisa CAST:

Če ste bili povabljeni na testiranje, vendar niste mogli rezervirati termina in/ali opravljati testov, ne boste samodejno ponovno povabljeni k opravljanju testov v naslednjem obdobju testiranja. Če ponovno potrdite interes za zadevno prijavo, vas bodo kadrovske službe mogoče uvrstile v predizbor in ponovno povabile za enak ali drug profil.

Okvirni datumi za naslednja obdobja testiranja so že objavljeni na spletnih straneh različnih profilov CAST/P.

 

Testi v testnih centrih:

Na začetku izbruha covida-19 marca 2020 je moral urad EPSO prekiniti vse dejavnosti v testnih centrih v Bruslju in Luxembourgu ter se odločil organizirati testiranja na daljavo po spletu.

Pri testiranju na daljavo kandidati opravljajo teste doma, v pisarni itd. in jim ni treba potovati na lokacijo EPSO. Testiranje se izvaja z orodji za videokonference. Vsi tehnični podatki se zagotovijo vnaprej, vključno s testiranjem povezave pred dejanskim ocenjevalnim dnevom.

 

Novi natečaji in izbirni postopki:

Naslednja posodobitev okvirnega časovnega načrta za nove natečaje bo objavljena konec junija 2021. Bolj kot kdaj koli prej se veselimo, da bomo lahko izbrali nove predane kandidate in kandidatke, s katerimi bomo skupaj oblikovali Evropo v teh težkih časih.

 

Še naprej skrbite za svoje zdravje in zdravje svojih družinskih članov in prijateljev.