Koronavirus – pomembne informacije

Domača stran > Koronavirus – pomembne informacije

Opozarjamo, da bodo do nadaljnjega najnovejše informacije o covidu-19 večinoma na voljo v angleščini. Postopno bodo dodane druge jezikovne različice.

NOVO – posodobljeno 24. 7. 2020:

Urad EPSO stalno spremlja širjenje koronavirusa (COVID-19). Glede na trenutne razmere EPSO organizira testiranja, ki bodo potekala od septembra dalje.

Seveda zaradi nepredvidljivosti razmer EPSO še naprej upošteva vse ustrezne previdnostne ukrepe v skladu z navodili nacionalnih organov in institucij EU. Če sodelujete v tekočih izbirnih postopkih, vam svetujemo, da redno preverjate svoj račun EPSO in informacije na spletišču urada EPSO. Kot običajno nam lahko svoja vprašanja tudi pošljete s spletnim kontaktnim obrazcem.

Računalniško podprti testi:

EPSO je v sodelovanju z izvajalcem računalniško podprtih testov Prometric že začel ponovno izvajati računalniško podprto testiranje za različne izbirne postopke. Pri tem upošteva različna pravila, ki so jih uvedle države članice in tretje države, ter tudi različne časovne načrte za vrnitev v normalnost, omejevanje socialnih stikov in higienske ukrepe.

Vse smernice in navodila glede varnostnih postopkov v testnih centrih Prometric so na voljo tukaj. Pred rezervacijo termina jih pazljivo preberite.
Kot je navedeno v navodilih, morate s seboj prinesti masko in jo nositi ves čas, ko se nahajate v prostorih centra. Dovoljene so kirurške maske in maske, narejene iz blaga. Če boste v testni center prišli brez maske, testa ne boste smeli opravljati in ne boste imeli pravice do spremembe termina.

Upoštevajte, da lahko v teh razmerah v testnih centrih izvajamo dodatne ukrepe – morda vam bo denimo osebje centra moralo izmeriti temperaturo z elektronskim brezstičnim termometrom.

Spletišče EPSO je bilo ustrezno posodobljeno. Nove informacije bomo dodajali, ko bodo na voljo. 

Ocenjevalna centra v Bruslju in Luxembourgu:

Na začetku izbruha covida-19 marca je moral EPSO prekiniti vse dejavnosti v ocenjevalnih centrih v Bruslju in Luxembourgu. Načrtuje se, da se bodo dejavnosti v ocenjevalnem centru za natečaje EPSO/AD/372/19, EPSO/AD/373/19 in EPSO/AD/374/19 ponovno začele v drugi polovici septembra. Spletne strani z urniki različnih tekočih natečajev se posodabljajo in pravočasno spreminjajo v skladu z novim časovnim načrtom.

Vzpostavljeni so bili varnostni ukrepi in navodila za kandidate. Socialni stiki bodo ustrezno omejeni, razkužilo za roke in maske bodo zagotovljene. Podrobni ukrepi so na voljo na našem spletišču in so po potrebi posodobljeni. Spremljati jih morate redno in najpozneje tik pred prihodom v ocenjevalni center. Za ocenjevalne centre v Luxembourgu bodo sprejeti podobni varnostni ukrepi, ki bodo pravočasno sporočeni.

Urad EPSO je že poslal vabila kandidatom natečaja EPSO/AD/374/19, ki še niso opravili testov v ocenjevalnem centru. Če sodelujete na enem od drugih natečajev, boste prejeli vabilo za nov datum 3 tedne vnaprej, da boste imeli dovolj časa za ureditev potovanja.

Prosimo, da v poletnih mesecih redno preverjate svoj račun EPSO.

Če ste se testov v ocenjevalnem centru že udeležili, ne boste prejeli novega vabila.

Izbirni postopek CAST/P (stalni razpis CAST):

Organizacija testiranja za stalni razpis CAST je bila zelo ovirana zaradi izbruha koronavirusa. EPSO se zaveda, da nekateri kandidati, ki so bili povabljeni na testiranje junija in julija 2020, morda niso mogli rezervirati termina in/ali opravljati testov zaradi pandemije.

Če ste med temi kandidati, boste povabljeni na naslednje testiranje. Ni se vam treba neposredno obrniti na urad EPSO ali kakor koli drugače ukrepati. Do konca avgusta boste po elektronski pošti prejeli potrdilo na naslov, ki ste ga navedli v svojem računu EPSO.

Ponovno vabilo na naslednje testiranje je ukrep, ki ga je EPSO sprejel za ublažitev učinka pandemije na kandidate in zagotovitev enakih možnosti, kolikor je to mogoče v trenutnih razmerah.

Novi okvirni datumi za naslednja obdobja testiranja so že objavljeni na spletnih straneh različnih profilov CAST/P.

Novi natečaji in izbirni postopki:

Seznanite se z okvirnim časovnim načrtom novih natečajev, ki smo ga posodobili na našem spletišču. Bolj kot kdaj koli prej se veselimo, da bomo lahko izbrali nove predane kandidate in kandidatke, s katerimi bomo skupaj oblikovali Evropo v teh težkih časih.

Še naprej skrbite za svoje dobro počutje in dobro počutje svojih družinskih članov in prijateljev.