Koronavirus – pomembne informacije

Domača stran > Koronavirus – pomembne informacije

Opozarjamo, da bodo do nadaljnjega najnovejše informacije o covidu-19 večinoma na voljo v angleščini . Postopno bodo dodane druge jezikovne različice.

NOVO – posodobljeno 19. 5. 2020:

Urad EPSO nenehno spremlja širjenje koronavirusa (COVID-19). V skladu z navodili nacionalnih organov in institucij EU sprejemamo ustrezne previdnostne ukrepe. Kandidatom, ki sodelujejo v tekočih izbirnih postopkih, svetujemo, da redno preverjajo svoj račun EPSO in informacije na spletišču urada EPSO. Vprašanja lahko tudi pošljete s spletnim kontaktnim obrazcem.

Računalniško podprti testi:

EPSO se skupaj z izvajalcem računalniško podprtih testov Prometric pripravlja na nadaljevanje računalniško podprtega testiranja za različne izbirne postopke. Pri tem upošteva različna pravila, ki so jih uvedle države članice in tretje države, ter tudi različne časovne načrte za vrnitev v normalnost, omejevanje socialnih stikov in higienske ukrepe. Čim bodo na voljo podrobnejše informacije o načrtovanih testiranjih, bomo posodobili strani o posameznih izbirnih postopkih.

Ocenjevalna centra v Bruslju in Luxembourgu:

Urad EPSO je začasno ustavil vse dejavnosti ocenjevalnih centrov v Bruslju in Luxembourgu. Od 9. marca do vsaj septembra 2020 je v ocenjevalnih centrih ustavljeno testiranje za natečaje EPSO/AD/372/19, EPSO/AD/373/19, EPSO/AD/374/19. Roki različnih tekočih natečajev, objavljeni na spletnih straneh, bodo pravočasno posodobljeni v skladu z novim načrtom.

Izbirni postopek CAST/P (stalni razpis CAST):

Organizacija testiranja za stalni razpis CAST je bila marca zelo ovirana zaradi izbruha koronavirusa. Če ste bili povabljeni na testiranje v marcu (10.–16. marec), vendar niste mogli rezervirati termina ali opravljati testa, boste na testiranje povabljeni med junijem in julijem. Vabilo boste prejeli v vaš račun EPSO.

Naslednje testno obdobje za izbirni postopek CAST/P je načrtovano med koncem junija in začetkom julija. Novi okvirni datumi so že objavljeni na spletnih straneh različnih profilov CAST/P.

Urad EPSO se zaveda, da nekateri kandidati, ki so bili povabljeni na testiranje junija in julija 2020, morda ne bodo mogli rezervirati termina in/ali opravljati testov zaradi pandemije koronavirusa.

Če ste med temi kandidati, boste povabljeni na naslednje testiranje. Ni se vam treba neposredno obrniti na urad EPSO ali kakor koli drugače ukrepati. Do konca avgusta boste po elektronski pošti prejeli potrdilo na naslov, ki ste ga navedli v svojem računu EPSO.

Ponovno vabilo na naslednje testiranje je ukrep, ki ga EPSO sprejema za ublažitev učinka pandemije koronavirusa na kandidate in zagotovitev enakih možnosti, kolikor je to mogoče v trenutnih razmerah.

Novi natečaji in izbirni postopki:

Urad EPSO si zelo prizadeva izpeljati okvirni načrt za organizacijo novih natečajev. Veseli se, da bo lahko izbral nove predane kandidate in kandidatke, s katerimi bo oblikoval Evropo v teh težkih časih. Več informacij o prihodnjih natečajih bo na voljo v kratkem.

Še naprej skrbite za svojo dobro počutje in dobro počutje vaših družinskih članov in prijateljev.