Koronavirus – pomembne informacije

Domača stran > Koronavirus – pomembne informacije

Opozarjamo, da bodo do nadaljnjega najnovejše informacije o COVID-19 večinoma na voljo v angleščini. Postopno bodo dodane druge jezikovne različice.

NOVO – posodobljeno 23. 9. 2021:

Urad EPSO še naprej pozorno spremlja razvoj koronavirusne krize in sprejema vse ustrezne previdnostne ukrepe v skladu z navodili in smernicami nacionalnih organov in institucij EU. Če sodelujete v tekočih izbirnih postopkih, vam svetujemo, da redno preverjate svoj račun EPSO in informacije na spletišču urada EPSO. Spletne strani s časovnicami različnih tekočih natečajev se redno spreminjajo in usklajujejo z novimi časovnim načrtom.

Vprašanja nam lahko pošljete tudi s spletnim kontaktnim obrazcem.

Zagotavljamo vam, da bo urad EPSO dodal več informacij, čim bodo na voljo.

Splošni ukrepi glede:

  • računalniško podprtih testov v pooblaščenih testnih centrih
  • testov, nadzorovanih na daljavo [1]

Čeprav se omejitve zaradi COVID-19 v številnih državah članicah EU postopno sproščajo, se to še ne dogaja povsod.

EPSO je v začetku julija 2021 za posebne natečaje uvedel računalniško podprte teste, nadzorovane na daljavo. Nadzorovanje testa na daljavo omogoča uradu EPSO hitrejši napredek pri organizaciji natečaja. Testiranje na daljavo prek aplikacije našega izvajalca Prometric’s ProProctor omogoča opravljanje testov na kateri koli lokaciji, ne da bi ob tem ogrožali integriteto testiranja. Omogoča večjo prožnost in boljšo stroškovno učinkovitost, zelo primerno pa je tudi zaradi trenutnih globalnih razmer, saj je prisotnost v testnih centrih otežena zaradi javnozdravstvenih ukrepov, kot so omejitve potovanj in gibanja v številnih državah, vključno z zaprtjem testnih centrov.

Podrobnosti o novem sistemu računalniško podprtih testov, zadevnih natečajih in časovnem načrtu testiranj so objavljene na spletišču EPSO.

Z uvedbo testiranja na daljavo v povezavi s klasičnim testiranjem v testnih centrih je EPSO začel izvajati računalniško podprte teste za nedavno objavljene izbirne postopke ter kandidatom omogočil, da izberejo najprimernejšo možnost. Okvirni datumi so objavljeni na ustreznih spletnih straneh teh izbirnih postopkov. 

Prek strani natečaja na našem spletišču vas bomo obvestili, ali je ta možnost na voljo za vaše testiranje, v račun EPSO pa boste precej pred datumom testiranja prejeli celovite in popolne informacije.

Če bo ta možnost na voljo, vendar se ne boste odločili za testiranje na daljavo, lahko rezervirate termin za testiranje v enem od testnih centrov urada EPSO po svetu. Sami morate preveriti, ali za izbrani testni center veljajo oziroma bodo lahko veljale potovalne ali druge omejitve glede na trenutne zdravstvene razmere.

Urad EPSO za testiranja v testnih centrih še naprej pozorno spremlja različna pravila in smernice držav v Evropi in po svetu, saj so nekatere uvedle različne omejitve gibanja. To neizogibno vpliva na dostopnost testnih centrov, saj so, odvisno od države, nekateri centri odprti in drugi zaprti.

Seznam testnih centrov, ki so trenutno zaprti, se redno posodablja. Če vašega testnega centra ni na seznamu zaprtih centrov, pomeni, da bodo testi potekali po načrtih. Izvajalec urada EPSO spoštuje vse varnostne in sanitarne ukrepe, ki so nujni v teh težkih razmerah. Vse smernice in navodila glede varnostnih postopkov v testnih centrih so na voljo tukaj.

Pred rezervacijo termina skrbno preverite te informacije in ponovno preberite navodila, preden odpotujete na testiranje.

[1] Kandidate med testiranjem stalno spremlja nadzorna oseba, ki za nadzor uporablja različna orodja za spremljanje. Kandidati se lahko obrnejo na nadzorno osebo, če imajo vprašanja ali v nujnih primerih.

Testi v testnih centrih:

Na začetku izbruha COVID-19 marca 2020 je moral urad EPSO prekiniti vse dejavnosti v testnih centrih v Bruslju in Luxembourgu ter se odločil organizirati testiranja na daljavo po spletu.

Pri testiranju na daljavo kandidati opravljajo teste doma, v pisarni itd. in jim ni treba potovati na lokacijo EPSO. Testiranje se izvaja z orodji za videokonference. Vsi tehnični podatki se zagotovijo vnaprej, vključno s testiranjem povezave pred dejanskim ocenjevalnim dnevom.

Novi natečaji in izbirni postopki:

Okvirni časovni načrt za nove natečaje do konca leta je redno posodobljen. 

Bolj kot kdaj koli prej se veselimo, da bomo lahko izbrali nove predane kandidate in kandidatke, s katerimi bomo skupaj oblikovali Evropo v teh težkih časih.

Še naprej skrbite za svoje zdravje in zdravje svojih družinskih članov in prijateljev.