Početna stranica > EPSO-ova anketa o raznolikosti

EPSO-ova anketa o raznolikosti

EPSO, Europski ured za odabir osoblja za institucije Europske unije, stalno povećava raznolikost kadrova da bi javne službe EU-a dobro odražavale raznolikost Unijinih građana za koje rade. Stoga je proveo pilot-istraživanje raznolikosti kako bi stekao bolji uvid u raznolikost postojeće baze kandidata i učinio je dostupnijom potencijalnim budućim kandidatima.

Ta je anketa u prvom tjednu veljače 2021. poslana kandidatima koji su sudjelovali u prošlim i zatvorenim natječajima od 2018. do 2020. Sudjelovanje u anketi bilo je dobrovoljno. Bila je sasvim anonimna i usklađena s aktualnim propisima o zaštiti podataka. Prikupljeni podaci upotrebljavat će se isključivo za statističku analizu raznolikosti kandidata.

Među glavnim su ciljevima EU-a poboljšanje društvene prihvaćenosti, borba protiv predrasuda i promicanje prednosti koje raznolikost pruža u današnjem sve raznovrsnijem društvu. Poveća li raznolikost u zastupljenosti na tržištima rada i bude li svatko mogao maksimalno iskoristiti svoje talente, Europa će se uz pomoć jednakosti i raznolikosti lakše nositi s izazovima današnjice.

EPSO svakom kandidatu bez obzira na podrijetlo jamči dostupnost postupaka odabira i jednake mogućnosti. EPSO-ovi su postupci odabira uključivi. Prepreke, eventualna pristranost ili diskriminacija otkrivaju se i otklanjaju da bi svaki kandidat dobio priliku da zablista. Pilot-istraživanje pomoći će EPSO-u da karijeru u institucijama EU-a učini još privlačnijom svim građanima Unije.

Rezultati ankete

Datum objave : 05/02/2021 - 10:49
Datum zadnjeg ažuriranja : 05/05/2022 - 20:02